تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 آگوست 2021 - 22:04
کد خبر : 1171

آب همدان از مشکل به معضل تبدیل شده است

آب همدان از مشکل به معضل تبدیل شده است

 فرماندار همدان از ثبت جهانی سیر همدان خبرداد و گفت: ۷۰ درصد کارهای ثبت جهانی سیر همدان انجام شده و ظرف چند ماه آینده ثبت جهانی این محصول اعلام خواهد شد. محمدی چهارشنبه۲۰ مرداد  در جمع خبرنگاران، در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت احداث شهرک سیر در شهرستان همدان نیز خاطرنشان کرد: همدان پتانسیلی

آب همدان از مشکل به معضل تبدیل شده است

 فرماندار همدان از ثبت جهانی سیر همدان خبرداد و گفت: ۷۰ درصد کارهای ثبت جهانی سیر همدان انجام شده و ظرف چند ماه آینده ثبت جهانی این محصول اعلام خواهد شد.

محمدی چهارشنبه۲۰ مرداد  در جمع خبرنگاران، در پاسخ به خبرنگار ایسنا درباره آخرین وضعیت احداث شهرک سیر در شهرستان همدان نیز خاطرنشان کرد: همدان پتانسیلی به عنوان سیر دارد که یک برند برای این شهرستان است اما متأسفانه بیشتر عایدی این محصول به جیب دلالان می‌رود بنابراین تصمیم گرفتیم به سمت و سویی برویم که از خام فروشی سیر عبور کرده و به سمت فرآوری برویم.

وی گفت: در حال حاضر زمین شهرک سیر همدان فراهم شده و زیرساختهای لازم در این زمین آماده شده و موافقت اصولی برای این شهرک گرفته شده است.

محمدی با اشاره به واگذاری شهرک سیر به اتحادیه سیرکاران شهرستان همدان، تأکید کرد: این شهرک را دولتی نمی‌کنیم بلکه بستر کار را فراهم کرده و در اختیار بخش خصوصی و اتحادیه قرار خواهیم داد.

آب همدان از مشکل به معضل تبدیل شده است

فرماندار همدان با تأکید براینکه شهرستان همدان شهرستانی متمایز از سایر شهرستانهاست، اظهارکرد: این شهرستان جمعیت ۷۰۰ هزار نفری که معادل ۴۰ درصد جمعیت استان است را  با سلایق و درخواستهای متفاوت در خود جای داده است و قابل قیاس با شهرستانهای دوم و سوم استان نیست.

وی با بیان اینکه بحث آب همدان از مشکل به معضل تبدیل شده است، تصریح کرد: متأسفانه در همدان به دنبال منابع آب مسأله دار رفته و اصلاح الگوی مصرف را به خان آخر واگذار کردیم درحالیکه شهری که حداقل ۲۰۰ هزار مهاجر دارد و روز به روز بی‌برنامه توسعه پیدا می‌کند باید یک جای کار را گرفت چرا که با بازی نمی‌توان شهر را مدیریت کرد.

وی با اشاره به اینکه در ادبیات توسعه دو اصطلاح عطش توسعه و نهضت آشفتگی وجود دارد، افزود: ما و کشورهایی از جنس ما تمام توان و انرژی خود را می‌گذاریم تا به آن برسیم که مصداق آن همین سدسازی است که در دولت هاشمی رفسنجانی شروع شد و با حرص و ولع وصف‌ناپذیری بدون مطالعه جامع و کامل به سراغ آن رفتیم درحالیکه در دنیا سدسازی دمده شده است.

محمدی با اشاره به نهضت آهستگی در توسعه، خاطرنشان کرد: در این نهضت ابتدا اجازه می‌دهند موضوع و ایده به ثمر برسد وتمام معایب آن معلوم شود بعد سراغ آن می‌روند درحالیکه متأسفانه در همدان در عطش توسعه بیش از اندازه ورود کردیم.

فرماندار همدان با بیان اینکه همدان در زمینه کشت محصولات پرآب‌بر از جمله یونجه و سیب‌زمینی قطب تولید شده است به نداشتن اطلس کشاورزی در استان اشاره کرد و یادآور شد: متأسفانه متولیان پای کار نمی‌آیند و انتقاد هم می‌کنیم آدم بد می‌شویم.

وی با تأکید براینکه در دولت احمدی نژاد تصمیم نابخردانه‌ای گرفته شد و آن این بود که تصمیمات حوضه آبریز استانی شد، گفت: درعین حال با تمام تفاسیر به سمت ایجاد خط انتقال از تالوار به همدان رفتند و مصاحبه‌های آنچنانی نیز در این رابطه انجام دادند که این حرکت‌ها کار را خراب کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر قرار است به آب پایدار برسیم باید از منابع داخل استان صورت بگیرد و مدیریت مصرف نیز صورت بگیرد، درباره طرح اضطرار آبرسانی به همدان، تأکید کرد: تصمیم گرفتیم حالا که آبرسانی از تالوار و قوچم منتفی شده است در کنار خط انتقال چاه بزنیم که امروز همین چاه‌ها به داد همدان رسیده است.

محمدی با اشاره به اینکه بعد از مهرماه باید از دو محل چاه‌هایی که به مدار آمده و چاه‌های استیجاری آب شهر همدان تأمین شود، بیان کرد: حجم مخزن سد اکباتان ۳۵ میلیون متر مکعب است درحالیکه ۲۶ میلیون متر مکعب آبگیری شده است و کشاورزان پایین دست نیز سهم آب خود را می‌خواهند.

فرماندار همدان با تأکید براینکه باید به دنبال منابع آب پایدار باشیم، افزود: فکر می‌کنم آخر مهر ماه نتوانیم از آب سد اکباتان برداشت کنیم و باید از منابع دیگری استفاده کنیم.

نظارت بر نانوایی‌ها تبدیل به کلاف سردرگم شده است

وی درباره مشکل صفوف طولانی و کمبود آرد در نانوایی‌های شهر همدان، گفت: از زمانی که توزیع آرد و نظارت بر نانوایی‌ها از دست ما خارج شد به یک کلاف سردرگم تبدیل شد به‌طوریکه  ۲۰۰ نانوایی در سطح شهرستان وجود داشت و اعلام کردیم مجوز بی‌جا ندهید واگرقرار است مجوز بدهید تأمین آرد را هم داشته باشید.

محمدی با بیان اینکه یکی دیگر از دلایل نابسامانی در بحث نانوایی‌ها قیمت نان بوده است، اظهارکرد: در ۴-۵ سال گذشته قیمت نان در همدان افزایش پیدا نکرد و فقط سال گذشته یک مقدار افزایش یافت که تا زمانیکه قیمت نان افزایش نیابد آرد فروشی و تعطیلی زودهنگام همچنان ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول با تأکید براینکه رشد جمعیت با آرد مصرفی شهرستان همدان تطبیق ندارد، افزود: همچنان آمار ما مبنای سال ۹۵ است درحالیکه باید به روز شود چرا که جمعیت افزایش داشته است.

وی به خروج نان از همدان نیز اشاره کرد و گفت: اقبال به نان همدان به دلیل کیفیت و اختلاف قیمت بیشتر شده و می‌بینیم نان همدان در فارس و خوزستان به فروش می‌رسد که متولی کار باید پای کار بیاید.

در مسکن ملی یک اراده می‌خواهیم

فرماندار همدان درباره مسکن ملی در این شهرستان خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم صحبت از مسکن ملی شد که در دولت اول روحانی اتفاق خاصی نیفتاد و در اواخر دولت دوازدهم شروع شد.

محمدی با تأکید براینکه در مسکن ملی یک اراده می‌خواهیم چرا که اراده‌ها ضعیف است، یادآور شد: در چند نقطه همدان از جمله شهرک بهشتی توسط بنیاد مسکن، انتهای بلوار سلامت توسط ستاد اجرایی فرمان امام، بلوار فرودگاه و بخشی هم در شهرهای اقماری مسکن ملی تعریف شده است که در بلوار فرودگاه اعلام شد خاک مشکل دارد به‌طوریکه خاک این منطقه به دلیل وجود رودخانه آبرفتی بوده استحکام لازم را ندارد و برای ساخت و ساز باید به قدری حفاری صورت بگیرد که بتواند سازه را نگه‌ دارد.

وی ادامه داد: متأسفانه در همدان به مسکن به عنوان سرپناه نگاه می‌کنیم درحالیکه مسکن باید جایی باشد که فرد احساس آرامش داشته باشد که امیدواریم اراده در چیدمان دولت مستقر به سرانجامی برسد که به مسکن ملی کمک شود تا کار پیش رود.

در بحث مسکن شهرستان همدان واقعا مشکل وجود داشت و خیلی از موارد شهرستان زمین مانده بود، تصریح کرد: برخی مساکن مهر شهرستان به نتیجه نرسیده بود به طور مثال مسکن مهر معلولین همدان رها شده بود که ورود کردیم و منابع خوبی نیز به آن اختصاص یافت.

میثاق‌نامه معترضین مربوط به قبل از انتخابات بوده است

فرماندار همدان درباره معترضین انتخابات شورای اسلامی شهر همدان و نوشت میثاق‌نامه نیز یادآور شد: در انتخابات شورای شهر آنچه در حیطه کاری فرمانداری بود اتفاقی نیفتاد و قابلیت دفاع دارد و اگر میثاق‌نامه‌ای هم بوده مربوط به قبل از انتخابات بوده است.

محمدی افزود: به نفراتی که اعتراض داشتند اعلام کردم حاضرم رأی تمام شعب را در اختیار بگذارم چون انتخابات شورای شهر تمام الکترونیک بود کسی در آن دست نداشت. با وجود اینکه پرونده انتخابات بسته شده است بازهم آمادگی دارم ریز آراء را به کاندیدا بدهم.

ماجرای پروژه‌های بلاتکلیف همدان

وی درباره برخی از پروژه‌های بلاتکلیف شهرستان همدان نیز گفت: متولی اسکای مال شهرداری بوده که به‌نظر می‌رسد ناهماهنگی در این قضیه رخ داده است. اگر قرار نبود این پروژه انجام شود چرا اجازه حفاری داده شد تا برای سرمایه‌گذار حقوق ایجاد شود؟ باید مدیریت شهری و شورای شهر همدان پای کاری که کردند بایستند و کار انجام شود. چرا مردم را مسخره کنیم؟

محمدی با بیان اینکه در پرشین یاقوت سوء مدیریت وجود دارد و بحث حمایتی نیست، ادامه داد: در عصر طلایی هگمتانه تمام حقوق دولتی پرداخت شده اما پروانه صادر نمی‌شود. ۸۳ سوئیت اقامتی تجهیز شده بین زمین و آسمان مانده است و اجازه ادامه کار نمی‌دهند.

فرماندار همدان درباره ایستگاه درون شهری قطار همدان نیز خاطرنشان کرد: جانمایی ایستگاه قطار همدان از اول خوب نبود و مشخص نیست ضریب عمران‌پذیری این ایستگاه قطار چقدر است؟ قاعدتا نباید کمتر از یک باشد.

محمدی با اشاره به اینکه این ایستگاه راه دسترسی نداشته و در زمینه آب شرب هم مشکل دارد، بیان کرد: به این نتیجه رسیدند که ایستگاه را به داخل شهر بیاورند که درحال حاضر خط قطار آماده شده و حدود ۱۰ کیلومتر از آن باقی مانده است.

افزایش مراکز واکسیناسیون بهترین گزینه مقابله با کرونا

وی درباره وضعیت کرونایی شهرستان همدان نیز خاطرنشان کرد: تا پیک چهارم سیاست انقباضی در همدان داشتیم اما واقعا کسبه داشتند نابود می‌شدند که تصمیم براین شد که اغناپذیری شدند که تصمیم براین شد که به سمتی برویم که جامعه هدف را اغناپذیر کنیم اما در حقیقت در ۱۰ روز گذشته تمام مراکز اقامتی و تالارهای پذیرایی همدان پُر بود.

فرماندار همدان با بیان اینکه بهترین گزینه این است که مراکز واکسیناسیون را زیاد کنیم، افزود: بهترین راه این است که مراکز واکسیناسیون افزایش یافته و ۷۵ درصد مردم ایمنی پیدا کنند. البته وضعیت ما نسبت به شهرستانهای دیگر خوب است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰ درصد جامعه هدف ما توانستند واکسن دریافت کنند، یادآور شد: باید شرایطی را مهیا کنیم که همه جامعه هدف واکسینه شوند.

محمدی با بیان اینکه واکسیناسیون خودرویی نیز از امروز راه‌اندازی شده است، گفت: روند خوبی است اما باید تعجیل شود و تأمین کننده واکسن و وزارت بهداشت باید همت خود را مضاعف کنند.

منبع:ایسنا

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها