فرماندار شهرستان رشت با اشاره به اینکه آنفولانزای پرندگان بیماری مشترک بین انسان و طیور گفت: انتشار این ویروس میتواند به انواع مختلف صورت گیرد، لذا اولین اقدام این است که در دهیاریها حساسیت لازم را ایجاد کنیم چون جامعه هدف ما در این مورد روستاییان هستند.
علی فتحاللهی امروز در ستاد پیشگیری از آنفلوانزای فوق حادپرندگان که در فرمانداری شهرستان رشت برگزار شد، اظهار کرد: با آغاز نیمه دوم سال مهاجرت پرندگان به گیلان افزایش مییابد، هر چند هر ساله با توجه به تغییرات جوی و اقلیمی بر آمار این مهاجران کاسته میشود.
فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه گیلان قطب تولید طیور در کشور است، افزود: روزانه حداقل ۵۰۰ تن ظرفیت کشتارگاهی گوشت مرغ در استان داریم، این آمار نشان میدهد اگر اتفاقی در این چرخه رقم بخورد، ضربه اقتصادی بالایی وارد میشود.
وی گفت: در استان مصرف گوشت پرندگان یا مرغهای محلی بسیار بالاست که بر ذبح و کشتار این مرغها نظارتی صورت نمیگیرد و نمونه بارز آن را در بازارهای هفتگی شاهد هستیم. با توجه به اینکه بازارچهها هم علاوه بر مزایای اقتصادی، دارای ابعاد فرهنگی هم هستند که نمیتوان تعطیل کرد و در توسعه فرهنگی و گردشگری تاثیر دارد.
فتحاللهی بیان کرد: در کشتارگاه به دلیل حضور ناظر و کنترل کیفی و بهداشتی نگرانی وجود ندارد اما در روستاها کنترل بهداشتی سخت است و نمیتوانیم بی تفاوت از این قضیه بگذریم و متاسفانه آنفولانزای پرندگان بیماری مشترک بین انسان و طیور است که جای نگرانی دارد.
فرماندار شهرستان رشت اضافه کرد: انتشار این ویروس میتواند به انواع مختلف صورت گیرد، لذا اولین اقدام این است که در دهیاریها حساسیت لازم را ایجاد کنیم چون جامعه هدف ما در این مورد روستاییان هستند. میتوان در این راستا از وجود نیروهای انتظامی و نظامی با کمترین تبعات اجتماعی بهرهمند شد.
وی بیان کرد: حمل و نقل طیور باید با خودروهای بهداشتی و یخچالدار صورت گیرد، کنترل و پیوست بهداشتی و تاییدیه دامپزشکی را داشته باشیم.
فتحاللهی گفت: ضرورت دارد در قالب تیمهای بهداشتی در مناطقی که احتمال یا سابقه انتشار آنفولانزای فوق حاد پرندگان وجود دارد، بازدید صورت گیرد؛ این بازدیدها شامل بازارهای هفتگی هم شود. فرهنگسازی از طریق آموزش با موفقیت صورت میگیرد.
منبع: ايسنا