“آژانس دفاع موشکی” آمریکا از سازمانی که تحقیقات انجام میداد و تکنولوژیهای پیشرفته را تولید میکرد به سازمانی که بر خریداری و حفظ سیستمهای میدانی تمرکز دارد، تغییر کرده اما معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا میخواهد این آژانس به اساسنامه و ریشههای اصلی خود بازگردد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه دیفنس نیوز، درخواست بودجه این آژانس برای سال مالی ۲۰۲۱ نشان داد که آژانس دفاع موشکی از چهارچوب اصلی وظیفهاش دور شده است. به طور مثال میتوان به افزایش بودجه خرید و حفظ سیستمها در برنامه توسعه پنج ساله این آژانس از سال مالی ۲۰۲۱ تا سال مالی ۲۰۲۵ اشاره کرد. و هر سه اولویت اصلی این آژانس درخواستهایی برای تهیه بیشتر سیستمهای موجود بودند.
ژنرال جان هایتن، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی گفت: ساختار اولیه و اصلی آژانس دفاع موشکی کاملا درست بود چرا که قرار بود این آژانس بر چیزهای جدید، تحقیقات و توسعه و تکنولوژیهای جدید متمرکز باشد و اگر به بودجه درخواست شده برای این آژانس برای سال مالی ۲۰۲۱ نگاهی بیندازید متوجه میشوید که اکثر این بودجه برای خرید و حفظ سیستمها اختصاص یافته است. آنچه که شما حقیقتا از آژانس دفاع موشکی میخواهید این است که بر نسل بعدی چیزها، نسل بعدی رهگیرها، نسل بعدی سنسورها، نسل بعدی معماریها و نسل بعدی قابلیتها تمرکز کند.
وی افزود: آژانس دفاع موشکی مجبور شده تا بر تهیه و حفظ دیگر قابلیتها تمرکز کند و همین امر سبب شده تا تمرکز بر ماموریت اصلیاش دشوار شود. بنابراین فکر میکنم که ساختار آژانس دفاع موشکی کاملا درست است. ما تنها باید مطمئن شویم که تواناییهایشان را با اساسنامهشان به درستی همسو میکنیم.
آژانس دفاع موشکی در سال ۲۰۰۲ میلادی تاسیس شد تا سیستمهای دفاع موشکی را تولید کند و سپس این سیستمها را به سرویسهای مربوطه منتقل کند. این آژانس تنها بخشی از این برنامه را اجرا کرده است.
اگرچه آژانس دفاع موشکی برنامههایی چون “سپر دفاع موشکی ایجس” را به نیروی دریایی و سیستمهای دفاع هوایی و موشکی “پاتریوت” را به ارتش منتقل کرده اما همچنان ترسی وجود دارد که برنامهها برای اولویتهای دیگری استفاده شوند. به طور مثال، برخی از ارتش به خاطر کم کاری در به روزرسانی قابلیتهای پاتریوت انتقاد کردهاند.
به عنوان مثال، آژانس دفاع موشکی به خاطر همین نگرانی سامانه دفاع هوایی “تاد” را به ارتش منتقل نکرده است. ارتش مدتها درخواست دریافت ۹ سامانه دفاع هوایی تاد را مطرح کرده و به تازگی بودجه لازم برای تهیه هشت سامانه تاد را دریافت کرده است.
اما “جان هیل”، مدیر آژانس دفاع موشکی آمریکا به پایگاه خبری دیفنس نیوز گفت: زمانی که من در سال ۲۰۱۹ میلادی به این سمت منصوب شدم مخالف ایده انتقال سامانههای تاد به ارتش بودم. چرا ما باید این سامانه را به ارتش یا نیروی هوایی واگذار کنیم؟ واگذاری به سرویسی که این سامانه در آن اولویت نیست. آنها اولویتهای بسیار دیگری دارند. من آزمایشهای سازمانی در برنامههایی که قابلیتهای مبارزه بیشتری را منتقل میکنند، دوست ندارم.
رهبران آژانس دفاع موشکی در حال حاضر این فرصت را دارند تا برنامه بودجه و خریداری این سازمان برای سال مالی ۲۰۲۱ را به رز رسانی کنند چرا که کنگره در دستوری از مدیر این آژانس خواسته تا درخواست بودجه جدیدی را مطابق با اولویتهای دفاع موشکی کنونی ارائه دهد.
منبع:ایسنا