فرماندار سنندج گفت: گذشتگان صاحب تجربیاتی بودند که باید از آن استفاده کنند چراکه استفاده از این تجربیات راهکاری برای رفع مشکلات امروزی جامعه است.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، محمدابراهیم زارعی، در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک که در سالن اجتماعات مجتمع ایثار سنندج برگزار شد، با اشاره به وقوع سیل در پلدختر اظهار کرد: در حادثه وقوع سیل راه و پلی که از عهد ساسانیان ساخته شده بود، دچار هیچ مشکلی نشد چراکه در گذشته به بحث مدیریت و حکمرانی آب توجه ویژه ای می شد.
وی با اشاره به اینکه زاگرس از گذشته جزو نقاط حاصلخیز کشور بوده و هست، افزود: در گذشته وقوع سیل هیچگاه به مردم آسیب زیادی نمی رساند چراکه مردم هیچگاه خانه های خود را در بستر و حریم رودخانه ها بنا نمی کردند.
فرماندار سنندج بیان کرد: سیستم آبیاری در گذشته مورد توجه همگان بوده است و سیستم آبیاری که در شهر شوش به عنوان باستانی ترین شهرهای کشور، مورد توجه بوده بسیار مدرن و کاربردی بوده است.
وی با تاکید براینکه ما باید به سیستم آبیاری براساس تاریخ نگاه ویژه ای داشته باشیم، عنوان کرد: با دقت در آثار گذشتگان می بینیم که در ساخت تخت جمشید به بحث سیل و … توجه ویژه ای شده که با وجود سیل های متعدد هیچگاه آسیبی بر آن وارد نکرده است.
زارعی اعلام کرد: ایران باستان با وجود کوهستانی بودن از نعمت آب کمی برخوردار بود اما به دلیل مدیریت و حکمرانی خوبی که در بحث آب داشتند، از بهترین سیستم آبیاری برخوردار بودند.
وی با اشاره به وجود سد در دوره های هخامنشیان و ساسانیان در ایران عنوان کرد: در ساخت این سدها چنان دقتی صورت گرفته که آن را تاب دار و آبشاری درست می کردند تا از تبخیر آب جلوگیری کنند.
زارعی افزود: در گذشته دو گروه مهندسی معماری و مهندسی استخراج آب از زیر زمین را به عنوان مهندس می شناختند چراکه اهمیت آب را از گذشته به طور صحیح درک کرده بودند.
وی ادامه داد: در زمان آل بویه سدهایی ساخته بودند که زیر آنها از سرب بود تا از بین رفتن آب جلوگیری کنند.
فرماندار سنندج افزود: در ایران باستان آنقدر برای آب احترام قائل بودند که الهه آب داشتند و آب را نه به معنای پرستش بلکه تکریم می کردند و نمونه این معبد آب در معبد آناهیتا نیز وجود دارد.
وی با اشاره به وجود میرآب در گذشته تصریح کرد: انتخاب میرآب در گذشته از انتخاب حکمرانی و والی مناطق اهمیت بیشتری داشت و میرآب را به افراد خیلی ماهر می دادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گذشتگان صاحب تجربیاتی بودند که باید از آن استفاده کنند چراکه استفاده از این تجربیات راهکاری برای رفع مشکلات امروزی جامعه است.