برای نخستین بار در کشور، تجهیزات برقی پیشرفته ایرانی در خطوط متروی تهران مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این امر در راستای حمایت و پشتیبانی از تولید داخلی و با هدف بومی سازی تجهیزاتی صورت گرفته که امکان تهیه آنها از کشورهای خارجی در شرایط تحریم به سادگی میسر نبوده است.
به گزارش ایسنا ، مهندس رضائی ملک مدیر واحد مدیریت تجهیزات شرکت مترو تهران با اعلام این موضوع افزود: به موجب تشکیل کارگروه ساخت داخل در شرکت مترو که از سال ۱۳۹۸ محقق شد، تلاش های بسیاری صورت پذیرفته تا با تکیه بر توانمندی صنعتگران و سازندگان داخلی، برخی تجهیزات و اقلام مصرفی در شبکه خطوط مترو بومی سازی شده و به این ترتیب نیازمندی های اینچنینی بدون وابستگی به شرکت های خارجی در داخل کشور تولید شود. این امر نه تنها به چرخش چرخ های تولید صنعتی در ایران کمک کرده و باعث اشتغالزایی می شود، بلکه در برخی موارد نیز قیمت تمام شده محصولات مورد نیاز را نیزکاهش داده و باعث صرفه جویی ارزی قابل توجهی خواهد شد.
مدیر واحد مدیریت تجهیزات شرکت مترو در ادامه گفت: یکی از ملزومات برقی مهمی که در خطوط مترو مورد استفاده قرار می گیرد، ترانسفورماتورهای خشک پست های ترکشن (RS) است که تا پیش از این عمدتا از کشورهای ایتالیا و چین تامین می شده است. اما امروز به موجب مذاکرات صورت گرفته و سفارش به شرکت ایران ترانسفو زنجان که توانایی طراحی، ساخت و آزمایش ترانس های مورد نظر را دارد، دو دستگاه ترانسفورماتور ۳۹۰۰ و ۳۳۰۰ کیلوولت آمپر برای نخستین بار در ایران به مرحله تولید رسیده است.
به گفته وی، تست های مربوط به صحت عملکرد آن نیز با حضور نمایندگانی از واحد مدیریت تجهیزات شرکت مترو، شرکت بهرو، موسسه حرا، شرکت فرآب و یک شرکت شخص ثالث با موفقیت پشت سر گذاشته شده است.
بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه(مترو)، رضائی ملک در پایان افزود: به دنبال تولید موفق اولین نمونه از ترانسفورماتورهای خشک پست های ترکشن ، قرار است برای اولین بار از این تجهیزات پیشرفته برقی در خط ۷ متروی تهران استفاده شود. البته سفارش تولید یک نمونه دیگر از ترانس ۳۹۰۰ کیلوولت آمپر و ۳ دستگاه ترانس ۳۳۰۰ کیلوولت آمپر نیز به شرکت ایران ترانسفو زنجان داده شده است که پس از تولید در خطوط متروی تهران مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
منبع:ایسنا