تاریخ انتشار : شنبه 23 اکتبر 2021 - 1:10
کد خبر : 11072

استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های ساخت انگلیس در بمباران اراضی فلسطینی

استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های ساخت انگلیس در بمباران اراضی فلسطینی

بر اساس نتایج تازه‌ترین تحقیقات، رژیم صهیونیستی در حملات هوایی‌اش به غزه از سلاح‌ها و ادوات نظامی ساخت انگلیس بهره‌ گرفته است. به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، بمباران اراضی فلسطینی از ۱۰ ماه مه میلادی آغاز شد و بالاخره پس از کشته شدن بیش از ۲۳۲ نفر، از جمله ۶۵ کودک، روز جمعه

استفاده رژیم صهیونیستی از سلاح‌های ساخت انگلیس در بمباران اراضی فلسطینی

بر اساس نتایج تازه‌ترین تحقیقات، رژیم صهیونیستی در حملات هوایی‌اش به غزه از سلاح‌ها و ادوات نظامی ساخت انگلیس بهره‌ گرفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، بمباران اراضی فلسطینی از ۱۰ ماه مه میلادی آغاز شد و بالاخره پس از کشته شدن بیش از ۲۳۲ نفر، از جمله ۶۵ کودک، روز جمعه متوقف شد. اما به‌رغم قوانین ظاهراً سختگیرانه صادرات سلاح در بریتانیا، به نظر می‌رسد که سلاح‌های تولید انگلیس در افروختن آتش این درگیری نقش داشته است.

سخنگوی ارتش صهیونیستی هفته گذشته گفت که هواپیماهای جنگنده اف ۳۵ از جمله هواپیماهای نظامی مورد استفاده در بمباران [غزه‌] بوده‌ است.

لاکهید مارتین، سازنده‌ این  مدل هواپیماهای جنگنده، می‌گوید «اثر انگشت نبوغ بریتانیایی را می‌توان در ده‌ها قطعه اصلی این هواپیما یافت.» مجله «یو کی دیفنس ژورنال» سهم انگلیس از قطعات مورد استفاده در ساخت این جنگنده‌ها را ۱۵ درصد تخمین می‌زند.

روز جمعه، بوریس جانسون هنگام بازدید از یک ناو هواپیمابر جدید انگلیس، با مباهات گفت که این جنگنده‌های هوایی «نشان می‌دهد که چگونه ما سرمایه‌گذاری‌ها را در اقصی نقاط بریتانیا توزیع می‌کنیم، و با خلق فن‌آوری و مشاغل جدید، نابرابری‌ها را در کشور کاهش می‌دهیم.»

سازنده [هواپیماهای اف ۳۵] می‌گوید که «بیش از ۱۰۰ قطعه‌ساز بریتانیایی»، از جمله «بی‌ای‌ایی سیستمز، جی‌ای ایوی‌یشن، مارتین-بیکر، سلکس، کُبهام، اولترا الکترونیکس، یوتی‌سی اکچویشین سیستمز و رولز رویس»، در ساخت اف ۳۵ شرکت دارند.

همچنین معلوم شده است که نیروهای اسرائیلی از هواپیماهای جنگنده اف ۱۶ و بالگردهای آپاچی استفاده می‌کنند. دولت بریتانیا پیش از این  پذیرفته بود که این مدل هواپیما «تقریباً به طور قطع» حاوی قطعات ساخته شده در بریتانیا است.

مطابق بیانیه سال ۲۰۰۹ دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه وقت، که طی یک عملیات نظامی پیشین [اسرائیل] صادر شد، در هر دو درگیری، قطعات ساخت انگلیس به ایالات متحده صادر شده و از آن طریق در اختیار اسرائیل که مصرف‌کننده نهایی هواپیماها است، قرار گرفته است.

قطعات انگلیسی مورد استفاده در هواپیماهای اف ۱۶ شامل تجهیزات پیشرفته هدف‌گیری مانند نمایشگرهای روی پنجره شیشه‌ای مقابل خلبان، صفحات نمایشگر، و واحدهای نمایش پیشرفته است.

بالگردهای آپاچی نیز از سیستم‌های رادار، تجهیزات ناوبری، موتور پیشران و سیستم‌های کنترل شلیک ساخت انگلیس استفاده می‌کنند.

ایندیپندنت این شواهد را به مقامات دولت انگلیس که بر صادرات اسلحه و تجهیزات حساس نظامی نظارت دارند، ارائه داد. اما پاسخ آنها تنها این بود که «بریتانیا مسئولیت‌های خود را در خصوص صادرات اسلحه بسیار جدی می‌گیرد.»

گروه‌های حقوق بشری در مطالبه‌شان در خصوص بررسی کامل فروش سلاح‌های انگلیسی به منطقه درگیری، خواستار توقف صادرات نظامی به اسرائیل شده‌اند.

اندرو اسمیت، از کارزار مبارزه با تجارت اسلحه که به مستندسازی شواهد و مدارک در این خصوص می‌پردازد، گفت: «بمباران دو هفته گذشته صدها نفر را به کام مرگ کشانده و بر وخامت بحران انسانی در غزه افزوده است.»

او افزود: «همیشه به ما گفته می‌شود که نظارت بر صادرات تسلیحات بسیار قوی است، اما این کاملاً خلاف واقعیت است. چند مورد سوءاستفاده و وحشیگری دیگر لازم است تا بوریس جانسون و همکارانش سرانجام سیاست خود را تغییر دهند و صادرات خشونت و ابزار سرکوب را در سراسر جهان متوقف کنند؟»

آمار رسمی حاکی از آن است  که از زمان روی کار آمدن دولت محافظه‌کار در ماه مه سال ۲۰۱۵، دولت بریتانیا برای صادرات بیش از ۴۰۰ میلیون پوند اسلحه به اسرائیل، شامل هواپیما، بمب، خودروهای زرهی، و مهمات، مجوز صادر کرده است.

ریچارد بورگون، نماینده پارلمان از حزب کارگر که از وزرای دولت را در پارلمان درباره صادرات سلاح مواخذه کرده است، به ایندیپندنت گفت: «وقتی دولت بریتانیا اسرائیل را این‌گونه مسلح می‌کند، چگونه می‌تواند ادعا کند که پشتیبان صلح است؟»

سخنگوی دولت بریتانیا در پاسخ به سوالی درباره استفاده از قطعات و سلاح‌های ساخت انگلیس در آن درگیری، گفت: «خشونت‌ها در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین مایه نگرانی بسیار بوده است. وزیر خارجه بارها خواستار تنش‌زدایی شد و از اعلام‌ آتش‌بس استقبال کرد.»

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها