ایسنا/کرمانشاه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به احیاء 9000 واحد تولیدی و صنعتی راکد کشور طی چندسال گذشته، گفت: امسال هم بنا داریم حدود 1600 واحد راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.
علی رسولیان صبح امروز(پنجم خرداد) در نشست انعقاد تفاهم نامه مسئولیت اجتماعی واحدهای صنعتی کرمانشاه که در استانداری برگزار شد، از تحریم و کرونا به عنوان دو چالش مهم اقتصاد و صنعت کشور طی سال گذشته یاد کرد و گفت: این دو چالش فشارهای زیادی را به حوزه صنعت کشور وارد کرد، با این وجود طی همین سال هشت درصد رشد صنعتی داشتیم که مدیون تلاش های بخش خصوصی و اعمال برخی سیاست ها همچون ممنوعیت هایی برای واردات وکمک برای داخلی سازی بود.
وی تصریح کرد: رشد 30 تا 40 درصدی صدور پروانه های تاسیس و افزایش 10 درصدی صدور پروانه های بهره برداری از دیگر اتقافات خوب حوزه صنعت کشور طی سال گذشته بود.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: سال گذشته رشد 30 درصدی سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی را داشتیم. همچنین با واگذاری پنج هزار هکتار زمین صنعتی در این بخش هم دو برابر رشد اتفاق افتاد که همه اینها حاکی از رشد صنعت کشور طی سال گذشته است.
وی با ترسیم چشم انداز رشد صنعت کشور برای امسال، گفت: در حال حاضر طرح های صنعتی زیادی را در کشور در حال اجرا داریم که فقط 1162 مورد آن در کرمانشاه است و نشان می دهد که یک رشد صنعتی قابل توجه در انتظار این استان خواهد بود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بابیان اینکه تلاش این سازمان فراهم کردن زیرساخت های لازم برای حضور سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی است، تاکید کرد: علیرغم محدودیت های مالی که وجود دارد، تلاش می کنیم زمین، آب، برق و زیرساخت مناسب را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم.
وی در ادامه از برنامه ریزی برای ارائه تسهیلات ویژه در مناطق کم برخوردار به سرمایه گذاران خبر داد و گفت: برای واگذاری زمین در این مناطق 50 درصد تخفیف می دهیم.
رسولیان اضافه کرد: امسال امیدواریم حداقل 10 هزار زمین صنعتی در کشور ایجاد کنیم که بخش مهمی از آن در کرمانشاه ایجاد می شود. البته در بخش تامین آب و برق مشکلاتی داریم بگونه ای که حداقل 2500 مگاوات برق و 2600 لیتر آب نیاز جدی کنونی ما است.
وی اضافه کرد: هرچند دستگاه های خدماتی باید تا درب واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی آب و برق را برسانند، اما در حال حاضر 30 درصد آن را خودمان انجام می دهیم.
معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه طی چندسال گذشته هیچ واحد تولیدی به تملیک بانک ها درنیامده، عنوان کرد: اگر هم واحدی تملیک شده، واحد غیرفعال و راکد بوده است.
وی تاکید کرد: طی این مدت 9000 واحد تولیدی راکد را نیز در کشور به چرخه تولید بازگردانیم و پیش بینی می شود امسال هم 1600 واحد را احیاء کنیم و در این راستا با بانکها هم در حال رایزنی هستیم تا واحدهایی که به هر دلیلی تملیک کرده اند را به چرخه تولید بازگردانیم.
رسولیان با تاکید براینکه امسال هم مشوق هایی برای رونق تولید در کشور در نظر گرفته می شود، افزود: برای اینکه بخش خصوصی بتواند در تصمیم گیری ها مشارکت کند، به همه استانها اعلام کرده ایم تا یکی از اعضای هیات مدیره خود را از بخش خصوصی انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: همچنین برای کسانی هم که امسال بخواهند زمین صنعتی بگیرند، با وجود همه محدودیت هایی که داریم، حدود 30 درصد به آنها تخفیف خواهیم داد که البته این منوط به این خواهد بود که قبل از موعد از واحد تولیدی خود بهره برداری کنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه به دغدغه چندساله انتقال مشاغل آلاینده کرمانشاه به خارج از شهر اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین اقدامات برای انتقال این مشاغل، احداث شهرک های صنفی است که متاسفانه این مسئله در اساسنامه شهرک ها نیامده است، بنابراین در حال پیگیری هستیم تا با مشارکت بخش خصوصی اقداماتی را در ین زمینه انجام دهیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا