معاون فرهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت پاویون دستیاران شکل مطلوبی ندارد، گفت: در این راستا لیستی تهیه شد تا برای هر دانشگاه مبلغی برای بهسازی وضعیت پاویونهای دستیاران اختصاص داده شود.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست هماندیشی مشترک مجازی میان معاونتهای «فرهنگی و دانشجویی» و «آموزشی» وزارت بهداشت با برخی از نمایندگان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D ، بر لزوم تامین وام ودیعه مسکن برای دانشجویان مقاطع دستیاری و دکتری تخصصی تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در قالب طرح و یک الگوی تعیین شده و به ازای هر دستیار و رزیدنت خود، چند سال در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت سرمایهگذاری کرد.
وی افزود: این دانشگاه در این طرح خلاقانه و هدفمند، میتواند وام ودیعه مسکن با رقم مناسب به دستیاران خود اعطاء کند و این یک اتفاق خوب در زمینه تامین بسترهای رفاهی برای دانشجویان مقاطع دستیاری و دکتری تخصصی است که پیشنهاد ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت این است که بتوانیم از طریق این مدل، این وامها را افزایش دهیم.
معاون وزیر بهداشت به موضوع لزوم رسیدگی به وضعیت پاویونهای آموزشی مراکز درمانی و بیمارستانهای تابعه دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه معاون آموزشی وزارت بهداشت با جدیت و پشتکار درصدد رسیدگی به مشکلات پاویونهای آموزشی هستند چرا که این پاویونها به لحاظ قدمت و بافت معماری، اوضاع خوبی ندارند و نیاز به بهسازی و بازسازی این مراکز آموزشی احساس میشود.
وی افزود: خوشحال هستیم که در معاونت آموزشی با برنامهریزیهای انجام شده، توانستند مبالغ و اعتباراتی را برای بهسازی و تکمیل تجهیزات این پاویونهای آموزشی کنار بگدارند تا بعد از بهسازی این مراکز آموزشی، بخشی از مشکلات دستیاران مرتفع شود. البته مبالغی به دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی برای این کار تزریق شده است.
لاری در خصوص وضعیت پاویون دستیاران که شکل مطلوبی ندارد، اظهار کرد: در خصوص وضعیت این پاویونها در شورای معاونان، صحبتهای متعددی مطرح شد مبنی بر این که این وضعیت نابسامان برخی از پاویونهای آموزشی، در شأن دانشجویان و رزیدنتها نیست؛ بر این اساس لیستی تهیه شد تا در هر دانشگاه مبلغی برای این مهم در نظر گرفته شود و به بهسازی پاویونهای دستیاران اختصاص داده شود؛ البته این عدد رقم بالایی نیست اما زمینه خوبی برای بهسازی در خصوص پاویونها است.
وی با قدرشناسی از تلاش دستیاران به ویژه در یک سال اخیر و مقابله با بیماری کرونا، خاطرنشان کرد: خدمات ارزشمند دستیاران و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی در جبهه سلامت بر هیچ کس پوشیده نیست و اقداماتی که در مسیر تامین رفاه و معیشت آنها انجام میشود، در برابر زحمات و فداکاریهای آنها ناچیز است.
معاون وزیر بهداشت گفت: همه ما در مجموعه وزارت بهداشت تا ابد قدردان زحمات و مجاهدتهای این گروه هستیم. دکتر نمکی وزیر بهداشت در جلسات مختلف، تاکید زیادی بر تامین مسائل صنفی و رفاهی دستیاران دارند و همه معاونان وزیر تمام تلاششان این است که اتفاقات مبارکی در عرصه مسائل صنفی و معیشتی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی پیش آید.
لاری در ادامه به موضوع لزوم بررسی پروندههای انضباطی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی اشاره کرد و گفت: باید در زمینه بررسی مشکلات سلامت روان دستیاران، رزیدنتها و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی در بخشهای مربوط به افسردگی، اضطراب و افت تحصیلی بیشتر تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: ما تا قبل از پایان عمر دولت، سه برنامه مهم و اساسی در قبال دانشجویان دستیاری و دکتری تخصصی داریم که باید در راستای رسیدن به آن تلاش کنیم که یکی از آنها موضوع «بیمه تکمیلی دستیاران» است که سعی خواهیم کرد آن را محقق کنیم تا همه دستیاران از بیمه تکمیلی برخوردار شوند.
لاری افزود: موضوع بعدی که از اهمیت خاصی برخوردار است موضوع پایش و غربالگری سالانه سلامت روان دانشجویان مقاطع دستیاری و دکتری تخصصی است است که باید تلاش کنیم با مشارکت و همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت و تلاش دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، هر چه سریعتر به این مهم دست یابیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: سومین برنامه در دست اجرا برای دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی، اجرای طرح پژوهشی وضعیت رفاهی و ابعاد کیفیت زندگی دانشجویان مقاطع دستیاری و دکتری تخصصی است.
کرونا موجب شد فشارکاری زیاد روی دستیاران، دیده شود
سخنگوی وزارت بهداشت، از دستیاران به عنوان سربازان خط مقدم جبهه سلامت نام برد و گفت: کرونا موجب شد فشار کاری زیادی که روی دستیاران است دیده شود؛ بر همین اساس پوشش بیمه سلامت را دنبال کردیم، بیمه سلامت در حال انجام است و بارها برای ثبت نام تمامی دستیاران برای پوشش این بیمه، پیامک ارسال شده است.
وی افزود: برای پوشش بیمه سلامت نصف هزینه را وزارت بهداشت تقبل کرده و نیم دیگر را صندوق رفاه دانشجویان از طرف دانشجو پرداخت میکند و دانشجویان دستیاری باید بعد از فارغ التحصیلی این مبلغ را بازپرداخت کنند. اگر دانشجویی نیازی به وام ندارد، میتواند مبلغ ماهیانه ۵۸ هزار تومان صندوق رفاه دانشجوان را شخصا پرداخت کند. پوشش بیمه سلامت از مواردی است که وزیر بهداشت شخصا برای پوشش آن برای دستیاران تاکید کرد.
لاری تاکید کرد: کمک دیگر به دستیاران ایجاد ردیف وام دستیاری بود که از سه میلیارد تومان به ۳۰ میلیارد تومان و در ادامه با ۳۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای اختصاصی صندوق به ۶۰ میلیارد تومان رسید. این وام به صورت ۱۰ هزار وام ۱۵ میلیونی یا ۱۵ هزار وام ۱۰ میلیونی از آبان ماه جاری در اختیار دستیاران قرار گرفته است.
رسیدگی به کمبود حقوق دانشجویان دستیاری
وی درباره کمبود حقوق دانشجویان دستیاری نیز گفت: حقوق کارورزان، اینترنها و دستیاران حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است، این روند البته کمی کند پیش رفته است زیرا این موضوع زودتر از این از سوی وزیر بهداشت در دستور کار قرار گرفت.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت کمبود خوابگاههای متاهلی را از دغدغههای مهم حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دانست و افزود: متاسفانه وضعیت خوابگاه متاهلی دانشگاههای علوم پزشکی به هیچ عنوان مناسب و زیبنده نیست، به نحوی که در مجموع دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ۸۰۰ واحد متاهلی وجود دارد.
به گزارش مفدا، وی افزود: نیمی از ۸۰۰ واحد متاهلی در علوم پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی شیراز اختصاص دارد. در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشکل خوابگاههای متاهلی نه تنها حل نشده است بلکه تنها خوابگاه متاهلی این دانشگاه به دانشجویان مجرد واگذار شده است که نشان میدهد حمایت لازم در حوزه ازدواج جوانان در خصوص خوابگاه متاهلی آنچنان که باید شکل نگرفته است.
لاری با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته شاهد رشد ۲۰ درصدی در بخش خوابگاه های متاهلی بودیم، گفت: اولویت ما در حال حاضر در حوزه خوابگاهی، ایجاد فضای خوابگاهی برای مجردان است زیرا دانشجویانی که از شهر خود به شهر دیگری برای تحصیل میآیند باید فضای مناسب جهت اسکان در اختیار داشته باشند، اما در این میان برای دانشجویان متاهل نیز تمرکز خود را بر افزایش وام ودیعه مسکن گذشتهایم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا