تاریخ انتشار : جمعه 29 اکتبر 2021 - 2:09
کد خبر : 29393

بازار بی‌رمق صنایع‌دستی

بازار بی‌رمق صنایع‌دستی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری ایرانیان از دیرباز در بحث تولید صنایع‌دستی در جهان حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند، آثار تولیدی توسط فعالان این حوزه در کشور و جهان طرفداران خاص خود را دارد، ارزش مادی و معنوی صنایع‌دستی و همچنین چشم‌نواز بودن این تولیدات نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند و بسیاری از افراد تمایل

بازار بی‌رمق صنایع‌دستی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری ایرانیان از دیرباز در بحث تولید صنایع‌دستی در جهان حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند، آثار تولیدی توسط فعالان این حوزه در کشور و جهان طرفداران خاص خود را دارد، ارزش مادی و معنوی صنایع‌دستی و همچنین چشم‌نواز بودن این تولیدات نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند و بسیاری از افراد تمایل دارند حداقل یک محصول تولیدی کار دست را در منزل خود داشته باشند.

به‌ گزارش ایسنا، فعالان حوزه صنایع‌دستی با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند، شیوع ویروس کرونا مشکلات فعالان این حوزه را صد چندان کرده است، تعطیلی مراکز تفریحی و توریستی موجب شد تا غرفه‌های در نظر گرفته شده در این مکان‌ها برای عرضه صنایع‌دستی عملا کارایی خود را از دست بدهند و نفس بازار فروش صنایع دستی به شماره بیوفتد.

اگر فعالان حوزه صنایع‌دستی نتوانند محصول تولیدی خود را در بازارهای داخلی و خارجی به‌فروش برسانند، پس از گذشت مدتی انگیزه خود را برای تولید از دست می‌دهند، همچنین باتوجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه عملا تولید صنایع‌دستی بدون پشتوانه برای فروش کار بیهوده‌ای تلقی می‌شود.

در گذشته قلعه چالشتر شهرکرد محلی برای عرضه صنایع‌دستی محسوب می‌شد و حدود ۳۰ هنرمند در این قلعه در غرفه‌های در نظر گرفته شده محصولات تولیدی خود را ارائه می‌داند، اکنون این غرفه‌ها تعطیل هستند و هنرمندان با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.

تسهیلات کرونایی، فعالان حوزه صنایع‌دستی را به بیکار بدهکار تبدیل می‌کند

عباسی یکی از فعالان حوزه صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حال حاضر بزرگترین مشکل فعالان حوزه صنایع‌دستی در استان بحث بازار فروش است، اظهار کرد: پس از شیوع کرونا و اعلام محدودیت‌های کرونایی مراکز تفریحی و توریستی استان مانند قلعه چالشتر، قلعه دزک، قلعه سردار اسعد و … که جزو مراکز فروش صنایع‌دستی نیز بودند، تعطیل شدند و باتوجه به اینکه گردشگری به استان سفر نمی‌کرد، عملا فروش صنایع‌دستی در اماکن گردشگری با مشکلات جدی مواجه شد.

وی تاکید کرد: مشکلات به‌وجود آمده برای فعالان حوزه صنایع‌دستی در ایام شیوع کرونا به سایر مشکلات آن‌ها نیز دامن زد، با تعطیلی غرفه‌های عرضه صنایع‌دستی هنرمندان زیادی شغل خود را از دست دارند، در حالیکه تجمع در مراکز فروش صنایع‌دستی بسیار کمتر از سایر مراکز خرید بود، زیرا عموما مخاطبان صنایع‌دستی اندک هستند و صنایع‌دستی در سبد تمامی خانوارها قرار ندارد.

عباسی با بیان اینکه فعال شدن مراکز تفریحی و توریستی موجب رونق گردشگری و بالتبع آن حوزه صنایع‌دستی خواهد شد، گفت: معمولا افرادی که به سایر استان‌ها سفر می‌کنند برای تهیه سوغات به سراغ صنایع‌دستی و تولیدات محلی می‌روند، اگر اجازه ورود به گردشگر داده نشود، چرخ صنایع‌دستی نیز نمی‌پرخد.

این فعال حوزه صنایع دستی با بیان اینکه در عرضه تولید پوشاک محلی فعالیت می‌کند، بیان کرد: قبل از شیوع کرونا سه فروشگاه عرضه مستقیم لباس محلی در چهارمحال و بختیاری داشتم و ۱۱ دوزنده و فروشنده نیز با بنده همکاری می‌کردند، اما در حال حاضر تنها به‌صورت سفارشات شخصی لباس محلی تهیه و عرضه می‌کنم و تمامی ۱۱ نیرویی که در این صنف تحت نظر بنده فعالیت می‌کردند، در حالت رزرو قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی در ایام کرونا فایده چندانی ندارد، یادآور شد: زمانی‌که بازار برای فروش محصول تولیدی وجود نداشته باشد، هنرمند نمی‌تواند اقساط تسهیلات را پرداخت کند، بنابراین تبدیل به یک بیکار بدهکار خواهد شد.

عباسی افزود: نمایشگاه‌های عرضه صنایع‌دستی کمک بزرگی به بحث بازاریابی و فروش صنایع‌دستی می‌کند، اما تعرفه غرفه‌های آزاد برای فروش صنایع‌دستی در این نمایشگاه‌ها بسیار بالا است و تعداد غرفه‌های دولتی نیز محدود است و هر ماه تنها تعداد محدودی از هنرمندان و صنعتگران حوزه صنایع‌دستی می‌توانند در این عرصه فعالیت کنند.

این بانوی کارآفرین در حوزه صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه قیمت مواداولیه برای تهیه صنایع‌دستی بسیار افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: این مسئله باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصول می‌شود و در این شرایط اقتصادی افراد نمی‌توانند این محصولات را خریداری کنند، اگر بازار فروش محصول سامان پیدا کند، بیش از ۵۰ درصد مشکلات فعالان این حوزه رفع خواهد شد.

وی در پایان بیان کرد: خوشبختانه مسئولان استانی همکاری بسیار خوبی را با فعالان حوزه صنایع‌دستی داشتند، اما حل برخی از مشکلات نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان است.

مشکل اصلی فعالان حوزه صنایع‌دستی بحث بازار فروش است

رستمی یکی از فعالان حوزه صنایع‌دستی در حوزه تولید محصولات نمدی در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه عمده‌ترین مشکل فعالان حوزه صنایع‌دستی بحث بازاریابی و تبلیغ محصول تولیدی است، اظهار کرد: باید یک سیستم منسجم برای این کار وجود داشته باشد تا بتواند هنرمندان این حوزه را به بازارهای داخلی و خارجی اتصال دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هنرمندان به‌صورت شخصی اقدام به بازاریابی و فروش محصول تولیدی خود می‌کنند، اگر یک سیستم منسجم وجود داشته باشد، مشکل فروش تا حد زیادی حل خواهد شد.

رستمی در ادامه با اشاره به اینکه تعطیلی مراکز گردشگری و محدودیت‌های کرونایی برای ورود گردشگر مشکلات زیادی را برای فروش صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری ایجاد کرده است، گفت: در حال حاضر ۳۰ هنرمند در بازارچه فروش صنایع‌دستی در شهرکرد فعالیت دارند، اما عملا به دلیل نبود مسافر فروش رونق چندانی ندارند و برخی هنرمندان خود اقدام به رایزنی برای فروش محصول تولیدی خود می‌کنند.

این فعال حوزه صنایع‌دستی بیان کرد: اگر ادارات مکلف شوند برای برنامه‌های تجلیل از کارکنان و … از فعالان حوزه صنایع‌دستی هدایای مورد نیاز خود را تهیه کنند، قطعا این کار کمک بزرگی به رونق در بخش صنایع‌دستی می‌کند، در گذشته چند مرحله این موضوع مطرح شد، اما تنها در حد حرف باقی ماند و عملیاتی نشد و خرید صنایع‌دستی توسط ادارات تنها محدود به چند قلم است، به‌نظر می‌رسد باید ادارات به این امر مکلف شوند.

برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری

مهراد رئیسی معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تبریک فرارسیدن روز جهانی صنایع‌دستی به فعالان این حوزه، اظهار کرد: متاسفانه ویروس کرونا بحث تولید و فروش صنایع‌دستی را تحت تاثیر تبعات خود قرار داد و این مسئله مشکلات زیادی را برای فعالان این حوزه به‌وجود آورد.

وی اضافه کرد: برای حمایت از فعالان حوزه صنایع‌دستی در ایام کرونا تسهیلاتی از منبع ملی و استانی در نظر گرفته شد، همچنین از طریق بنیاد برکت حدود ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات در سال گذشته به هنرمندان حوزه صنایع‌دستی برای توسعه اشتغال و ادامه فعالیت پرداخت شد.

رئیسی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا حدود ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات به هنرمندانی که تمایل به دریافت تسهیلات کرونایی داشتند، پرداخت شده است، عنوان کرد: همچنین از منابع تسهیلات روستایی و عشایری ۱.۵ میلیارد تومان تسهیلات به فعالان حوزه صنایع‌دستی پرداخت شد.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه نمایشگاه ملی- مجازی صنایع‌دستی به همت وزارتخانه برگزار شد و هم‌چنان ادامه دارد، توضیح داد: هنرمندان فعال عرصه صنایع‌دستی می‌توانند از این ظرفیت برای فروش محصولاتشان استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط کرونایی اجازه دهد در تلاشیم نمایشگاه صنایع‌دستی را در هفته جهانی صنایع‌دستی به‌صورت استانی و یا ملی برگزار کنیم تا در این نمایشگاه فرصتی برای بازاریابی توسط هنرمندان فراهم شود.

رئیسی در خصوص تعطیلی غرفه‌های عرضه صنایع‌دستی در قلعه چالشتر، گفت: مشکلاتی در بحث تملک این غرفه‌ها از بخش خصوصی وجود دارد، در صورت تامین اعتبار برای تملک این غرفه‌ها، این بازارچه فروش در این محل فعال می‌شود.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در پایان در خصوص تکلیف دستگاه‌های اجرایی برای تهیه هدایا از هنرمندان فعال صنایع‌دستی در استان، گفت: در حال حاضر شهرداری شهرکرد، استانداری و چند دستگاه اجرایی دیگر هدایای موردنیاز خود را از فعالان حوزه صنایع‌دستی خریداری می‌کنند، تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلف به این کار هستند، در صددیم مجددا نامه‌نگاری لازم را برای تاکید به این موضوع انجام دهیم تا از فعالان این حوزه نیز حمایتی صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها