بهترین نرم افزار ERP و لیست بهترین نرم افزارهای ERP در ادامه این مطلب از گروه فنی نرم افزاری فریار آمده است. نرم افزار ERP به عنوان یک ابزار مهم در مدیریت کسبوکارها و سازمانها استفاده میشود. در این مقاله به بررسی ویژگیهای یک نرم افزار ERP خوب پرداخته و در ادامه درباره انواع سیستم مدیریت اطلاعات صحبت می کنیم و با معرفی چند سایت آموزش نرم افزار ERP، به انتخاب بهترین نرم افزار ERP کمک میکنیم.
نرم افزار erp
در مقالات پیشین در مورد انواع نرم افزار های پر طرفدار که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند آشنا شدیم. اگر با انواع نرم افزارهای مدیریت اطلاعات و نرم افزار ERP آشنایی ندارید، میتوانید از مقاله تفاوت erp با mis چیست؟ شروع کنید. با وجود شباهت های زیاد این دو نوع نرم افزار اطلاعات مدیریت، تفاوت هایی در ساخت و استفاده از این نرم افزارهای یکپارچه وجود دارد. در ادامه در مورد نرم افزارهای ERP و چگونگی استقرار آن، همچنین پر طرفدار ترین ERP های رایگان بیشتر به گفتگو میپردازیم.
نرم افزار erp چیست؟
نرم افزار Enterprise Resource Planning ، به معنای برنامه ریزی منابع سازمانی است که به صورت مخفف (ERP) نامیده شده است. اصطلاحی که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه صنایع متوسط و بزرگ قرار گرفته است. آمار ها نشان میدهد که بالا تر از 80% از کسب و کار ها یا ERP را در سازمان خود پیاده سازی کرده اند یا در حال پیاده سازی آن هستند.
حال سوال اینجاست که این نرم افزار چه قابلیت هایی را برای کسب و کار ها فراهم میکند که اکثر سازمان ها و کسب و کار ها علاقهمند به استقرار چنین سیستمی در سازمان شان شده اند؟
برای پاسخ، به برخی ویژگی های این نرم افزار ها اشاره خواهیم کرد:
- ERP باعث میشود شما بدون صرف هزینه و وقت زیاد، دقیق ترین گزارشات را از منابع سازمان تهیه کنید و برای تصمیم گیری به کار ببرید.
- از آنجا که ERP ها سیستم هایی یکپارچه هستند، باعث میشوند که اطلاعات حتی دقیق تر از سیستمهای مدیریت اطلاعات در سیستم ذخیره گردد.
لازم به ذکر است که یکپارچگی اطلاعات به معنای آن است که کلیه ی اطلاعات در یک بانک اطلاعاتی ذخیره میگردند در حالی که ممکن است در دیگر سیستم های مدیریتی مانند mis ها، چندین پایگاه داده و بانک اطلاعاتی وجود داشته باشد .
- فرایندهای داخل ERP معمولا بر اساس بهترین روش های موجود برای مدیریت منابع در کسب و کارها تهیه و تدوین شده اند. بنابراین هنگامی که تلاش میکنید تا فرایند هایتان را در نرم افزار استقرار دهید، ناچار میشوید تا فرایند را به نحوی انجام دهید که در نرم افزار تهیه و تدوین شده است و بنا براین به بهبود عملکرد فرایند های خود کمک کرده اید .
نکته : دقت داشته باشید که چون فرایندهای داخل سیستم ERP از پیش تعریف شده هستند، حتما قبل از انتخاب نرم افزاری که قرار است به کار ببرید، به جزئیات فرایندهای ان و نحوهی انجام فرایندها توسط نرم افزار دقت کنید زیرا ممکن است ناهماهنگی زیاد بین فرایندهای شما و نرم افزار، باعث تحمیل هزینههای بیشتر به سازمان شما شده و یا گاها استقرار سیستم ERP برای شما ناممکن شود.
- یکی از مهمترین مزیتهایی که نرم افزار ای آر پی برای شما فراهم میآورد، حذف زیانهای زیاد به واسطهی بروز خطاهای انسانی در فرایند هاست که معمولا این خطاها ناشی از دستی وارد شدن اطلاعات میباشد. استفاده از ERP ها باعث میشود اصلا نیازی به ورود دستی اطلاعات نداشته باشید، بنابراین مطمئن هستید که اگر گزارش یا سندی در دسترس دارید، کاملا درست و بر اساس اطلاعات دقیق تهیه شده است . همچنین با حذف این خطاها، دوباره کاریها نیز کمتر شده و نیروی انسانی (نفر ساعت) کمتری برای انجام امور سازمان مصرف میکنید.
نرم افزار erp رایگان
قبل از معرفی معروف ترین erp های رایگان باید به این نکته توجه داشته باشید که عموما نرم افزار های رایگان همه ی جزئیات و قابلیت هایی که سازمان شما نیاز دارد را ندارند و معمولا انگلیسی زبان هستند و شاید فرایند هایشان با آنچه در صنایع ایران انجام میشود تطابق نداشته باشند.
بنابر این بهتر است قبل از تصمیم به استفاده از آنها، بیشتر به جزئیات فرایند های آن دقت نمایید .
Odoo: یکی از معروفترین نرمافزارهای ERP رایگان است که شامل ماژولهای مختلفی از جمله مالی، فروش، موجودی، تولید، منابع انسانی و سایر ماژولهای مدیریتی است. Odoo دارای ویژگیهایی مانند پشتیبانی از چند زبانه، پشتیبانی از چند شرکت، پشتیبانی از چند ارز و قابلیت توسعه است.
Dolibarr: یک نرمافزار ERP رایگان و متن باز است. Dolibarr نیز مانند مورد قبل دارای ویژگیهایی مانند پشتیبانی از چند زبان، پشتیبانی از چند شرکت، چند ارز و قابلیت توسعه است.
Apache OFBiz: یک فریمورک ERP رایگان و متن باز است که مجموعهای از ابزارهای مدیریتی را برای مدیریت منابع مختلف سازمانها، از جمله منابع مالی، موجودی، فروش و بازاریابی، منابع انسانی و پروژهها فراهم میکند.
بهترین نرم افزارهای erp
در واقع چیزی به نام بهترین نرمافزار ERP وجود ندارد و همه چیز وابسته به نوع نیازمندی شما و کسب و کار شماست.
بهترین نرمافزار، نرمافزاری است که با کمترین هزینه برای شما قابل استقرار باشد و همچنین با سادهترین واسط کاربری، قابلیت تحلیل پیچیدهترین مسائل مدیریتی مورد نیاز شما را فراهم اورد.
قیمت نرم افزار erp
اگر قرار است نرم افزارerp برای سازمان خود استقرار بدهید، باید دقت کنید که تنها خرید لایسنس و نصب نرم افزار براورد کلی از هزینه های شما نخواهد بود بلکه خود تطابق فرایندهایتان با نرم افزار هزینه ای چندین برابر هزینه ی نرم افزار را به سازمان شما تحمیل خواهد کرد.
نرم افزار erp راهکاران همکاران سیستم
یکی از شناختهشده ترین نرم افزار های erp در ایران، راهکاران است. شرکتهای زیادی در سراسر کشور در حال پیادهسازی این نرم افزار به منظور مدیریت صحیح و اصولی در سازمان خود هستند.
یکی از مهمترین عواملی که باعث شده است همکاران سیستم تا این اندازه مورد استقبال قرار بگیرد، سابقه طولانی مدت این نرم افزار در زمینه ی تولید انواع نرم افزار های مورد نیاز کسب و کارهاست. علاوه بر این، با توجه به سابقه کاری بالا، نیازمندی های عمده ی صنایع بزرگ در ایران را شناسایی کرده است و بنابر این به خوبی توانسته است این نیازمندی ها را براورده نماید.
مرسوم ترین نرم افزار اداری
منظور از نرم افزار اداری نرم افزاری است که مدیریت امور اداری را برای سازمان ها تسهیل میکند مرسومترین نرمافزارهای اداری عموما شامل مجموعهای از ابزارهای مدیریتی هستند که برای مدیریت منابع مختلف سازمانها، از جمله منابع مالی، انبار و موجودی، فروش و بازاریابی، منابع انسانی، پروژهها و سایر منابع مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از مرسومترین نرمافزارهای اداری عبارتند از:
-
Microsoft Office Suite
شامل Word، Excel، PowerPoint و Outlook است و به دلیل کاربرد گسترده در تمامی صنایع و سازمانها، این نرمافزار به عنوان یکی از مرسومترین نرمافزارهای اداری شناخته میشود.
-
Google Workspace
شامل Docs، Sheets، Slides و Gmail است و برای مدیریت منابع مختلف سازمانها استفاده میشود.معروف ترن آنها Gmail است که در ارتباطات بین سازمان ها و ارتباطات کاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
-
نرمافزارهای ERP مانند SAP، Oracle و Dynamics AX
جالب است بدانید ERP ها نیز به نوعی نرم افزار های اداری محسوب میشوند. که توضیحات آن را قبلا ذکر کرده ایم .
-
نرمافزارهای CRM مانند Salesforce و Microsoft Dynamics CRM
این نرمافزارها برای مدیریت ارتباط با مشتریان و فروش استفاده میشوند.
باید توجه داشت که هر سازمان بسته به نیازهای خود ممکن است از نرمافزارهای مختلفی استفاده نماید و مرسومترین نرمافزارهای اداری برای هر سازمان ممکن است متفاوت باشد. برای دانلود نرمافزارهای اداری میتوانید به سایت مربوط به هر کدام مراجعه نمایید.
البته دقت داشته باشید که این نرمافزارها عموماً رایگان نیستند و برای خرید و صرف هزینه همچنین کار با نرمافزارهای اداری نیز حتماً باید بررسیهای لازمه را در این خصوص انجام دهید تا دچار ضرر و زیان نشوید.