اخبار 17

تحلیل بازار مسکن در این روزها در مناطق خوش نشین

تحلیل بازار مسکن در این روزها در مناطق خوش نشین

ایسنا/گیلان این روزها شاهد تأثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی هستیم که اپیدمی این ویروس، اقتصاد کشورها و بازارهای عرضه و تقاضا را در صنوف مختلف دگرگون کرده است.

اصغر اکسیر، عضو هیأت مدیره مشاورین املاک آستارا، به نمایندگی از اتاق اصناف این شهرستان که با دارا بودن سه مرز زمینی، بندری و ریلی، نقش بسزایی در اقتصاد شمال کشور و استان گیلان دارد و همیشه خرید و فروش املاک نیز در آن منطقه با فراز و فرود مواجه بوده، در این خصوص اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا، خرید و فروش مسکن و حتی اجاره را در منطقه به رکود مطلق کشانده است.

وی با بیان اینکه در وضعیت کنونی، مردم رغبت به خرید و فروش مسکن نمی کنند، ادامه داد: در بحث اجاره هم مؤجرها در حالتی اجباری اقدام به تمدید اجاره نامه کرده و از تسویه حساب با مستأجرها پرهیز می کنند.

اکسیر در خصوص تأثیر کرونا بر وضعیت قیمت مسکن، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مصالح ساختمانی گران است و پول نقد هم در دست مردم به حداقل رسیده و این دو عامل سبب شده است که قیمت مسکن در این روزها ثابت بماند.

وی با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید واحدهای مسکونی ۱۰ سال به بالا در واپسین روزهای سال ۱۳۹۸، توضیح داد: کاهش اقدام به ساخت و ساز از دیگر دلایلی است که واحدهای مسکونی قدیمی با قیمت های کاذب معامله شوند و خرید و فروش واحدهای نوساخت و پیش فروش واحدهای در دست احداث نیز به شدت کاهش یابد.

لیلی حسن نسب، از فعالان حوزه مسکن در گفت و گو با ایسنا با ابراز این عقیده که بازار مسکن به عنوان یکی از سود ده‌ترین بازارها برای سرمایه‌های سرگردان گفت: از اسفند ۹۸ به بعد شیوع ویروس کرونا، شرایط تازه ای را رقم زد و جلوی رونق بازار مسکن را گرفت.

وی به آمارها ثبت شده طی ۲۶ روز ابتدای اسفند ماه ۹۸ اشاره کرد و یادآور شد: مردم در شرایط فعلی تمایل کمتری به خروج از خانه و بازدید از املاک مختلف دارند.

این فعال حوزه مسکن با اشاره به اینکه شیوع این ویروس، خرید و فروش واحدهای مسکونی و ویلایی را در مناطق خوش نشین و مهاجرپذیر، با سقوطی مواجه کرده است، توضیح داد: این روزها آگهی فروش ملک در مناطق شمالی از بندر آستارا تا بندر ترکمن و سایر مناطق ویلایی کشور، کمتر به چشم می‌خورد.

وی اضافه کرد: قیمت‌ این نوع واحدها، پس از پایان کرونا قابل تحلیل و استناد خواهد بود چرا که در حال حاضر فروشنده و خریدار در بازار حضور ندارند و حجم مراجعات به بنگاه، به صفر رسیده است و در هر صورت با توجه به وضعیت فعلی، به احتمال زیاد شاهد افزایش قیمت چشمگیری در این حوزه از بازار نخواهیم بود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *