تفاوت امیرالمومنین و پیامبر از نگاه حضرت محمد(ص)
ایسنا/کرمان استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: از زمانی که وحی بر پیامبر اسلام نازل شد، حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان در غار حرا بود و ناله شیطان را از نزول وحی شنید و از پیامبر سوال کرد که حضرت پاسخ دادند ناله شیطان است و فرمودند” یا علی هرچه
ایسنا/کرمان استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: از زمانی که وحی بر پیامبر اسلام نازل شد، حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان در غار حرا بود و ناله شیطان را از نزول وحی شنید و از پیامبر سوال کرد که حضرت پاسخ دادند ناله شیطان است و فرمودند” یا علی هرچه من می بینیم و می شنوم تو می بینی و می شنوی الّا اینکه تو پیامبر نیستی”.
حجت الاسلام و المسلمین”احمد شیخ بهایی” در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تبریک سالروز ولادت حضرت علی علیه السلام اظهار کرد: صحبت کردن درباره فضائل امیرالمومنین کار ساده ای نیست و سخن گفتن در این باره مصداق این بیت شعر است؛
“کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست
که تر کنم سر انگشت و صفحه بشمارم”.
وی با اشاره به گوشه ای از فضائل حضرت علی علیه السلام افزود: علم فضیلت است و هر که علمش بیشتر باشد، دارای جایگاه برتر است؛ از زمانی که وحی بر پیامبر اسلام نازل شد، حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان در غار حرا بود و ناله شیطان را از نزول وحی شنید و از پیامبر سوال کرد که حضرت پاسخ دادند ناله شیطان است و فرمودند” یا علی هرچه من می بینیم و می شنوم تو می بینی و می شنوی الّا اینکه تو پیامبر نیستی”.
شیخ بهایی تصریح کرد: امیرمومنان در هر شبانه روز دو ساعت اختصاصی با پیامبر صلی الله علیه و آله داشت و تمام آیات قرآن، تفاسیر، شان نزول و همه آنچه برای سعادت بشر لازم بود را پیامبر به علی علیه السلام فرمود و حضرت همه را نوشت و این به عنوان “کتاب علی” دست معصومان و امام زمان است و در برخی روایات نقل شده که امام صادق علیه السلام مطالب را از کتاب علی نقل می کردند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند” من شهر علم هستم و علی در این شهر است” گفت: علی علیه السلام فرمود” من راه های آسمان را از راه های زمین بهتر می شناسم و راه سعادت بشر را از راه های کسب درآمد بهتر می شناسم” و در زمان خلفاء که حضرت 25 سال خانه نشین بودند، در همه امور ایشان را کنار زده بودند الّا جنبه علمی و هر جار گیر می کردند سراغ حضرت می فرستادند و ایشان مشکل را حل می کردند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به زهد امیرالمومنین بیان کرد: غذای ایشان غالبا دو قرص نان جو و لباسشان دو پارچه کرباس بی ارزش بود در حالی که ثروت فراوان و نخلستان داشت که با بازوی خود آنها را ایجاد کره و تولیدکننده واقعی بود؛ امام علی علیه السلام یکسری 100 هزار نخل خرما کاشت و به ثمر نشست و سالیانه هزاران سکه طلا درآمد آن بود که به فقرا و مستمدان می رسید.
وی با بیان اینکه در عبادت کسی نمی تواند مانند حضرت علی علیه السلام باشد، تصریح کرد: برای پیامبر اسلام 12 هزار صحابه نام برده اند که از آنها 12 جمله حکمت آمیز نقل نشده و تنها از امام علی علیه السلام قریب به 12 هزار جمله حکمت آمیز در نهج البلاغه و کتاب “غرر و دُرر” در دست ماست که این ویژگی حکمت حضرت را نشان می دهد.
شیخ بهایی با اشاره به شجاعت امیرالمومنین بیان کرد: هیچ کس در جهاد به پای آن حضرت نرسید و در جنگ ها همیشه پیشتاز بود و کسی در مقابل وی دوام نمی آورد و در جنگ اُحد وقتی همه به سمت کوه فرار کردند، امیرمومنان ایستاد و دور پیامبر می چرخید و قریب به 90 زخم به بدنش وارد شد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: امام علی علیه السلام بعد از پیامبر سخت ترین شرایط را گذراند اما دست به شمشیر نبرد و این صبر علی است.
وی با اشاره به اینکه آن حضرت در کمک به دیگران، هر شب برای فقرا غذا می برد و حتی به خانواده خوارج که علیه ایشان شوریدند و در جنگ کشته شدند، شبانه کمک می کرد، افزود: آیاتی از قرآن کریم در شان امام علی علیه السلام نازل شده که می توان به سوره “هل اتی(انسان)، آیه مباهله و … اشاره کرد.
شیخ بهایی تصریح کرد: پایه گذار همه رشته های علوم اسلامی از جمله ادبیات عرب، فقه، عرفان و … امیرالمومنین است و بزرگترین خطبه های فلسفی متعلق به ایشان است؛ قضاوت های حضرت علی علیه السلام باب وسیعی است و پیامبر فرمودند” از همه شما به قضاوت آشناتر، علی است”.
وی بیان کرد: همه سخنرانی های امام علی علیه السلام بعد از پیامبر است و در زمان حضور پیامبر، امیرالمومنین سکوت محض و فقط شنونده است و اینقدر مرید و مطیع پیامبر است و احترام می گذارد.
این استاد حوزه اظهار کرد: امام علی علیه السلام در نماز به قدری محو خدا می شود که معروف است تیر را از پای ایشان در آوردند و ملتفت نشد و محو جمال خدا بود و از سوی دیگر جایی که خدا راضی است، توجه می کند و در نماز انگشتر خود را به فقیر می دهد.
وی در پایان با اشاره به اینکه فضائل امام علی علیه السلام بیشمار است، گفت: زیارت امیرالمومنین در روز عید غدیر که هر روز می شود آن را خواند بخشی از فضائل ایشان را در خود جای داده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0