تفرش و آشتیان جزو پیرترین شهرستانهای کشورند/کاهش ۶.۸ درصدی ولادت
ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: تفرش و آشتیان جزو پیرترین شهرستانهای کشور به شمار میروند. زهرا کسایی پور یازدهم خردادماه در جلسه کمیته راهبردی جمعیت استان مرکزی که با حضور دکتر فاطمه محمدبیگی رییس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: استان مرکزی با شیب تندی روند کاهشی جمعیت را
ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت: تفرش و آشتیان جزو پیرترین شهرستانهای کشور به شمار میروند.
زهرا کسایی پور یازدهم خردادماه در جلسه کمیته راهبردی جمعیت استان مرکزی که با حضور دکتر فاطمه محمدبیگی رییس فراکسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: استان مرکزی با شیب تندی روند کاهشی جمعیت را در ۳ دهه اخیر دنبال کرد و با توجه به اینکه استانی پر تردد است احساس نیازی در بحث جمعیت نداشت و نیازهای صنعتی و دانشگاهی استان محسوس نبود، اما امروز این نیازها محسوس شده است.
وی بیان کرد: در بعد ولادت با ۶.۸ درصد کاهش در سال جاری روبرو هستیم در بحث طلاق جزو ۵ استان پرخطر کشور محسوب می شویم، همچنین دومین استان سالمند کشور به شمار می رویم و شهرستان های آشتیان و تفرش جزو پیرترین شهرستان های کشور قلمداد می شوند.
کسایی پور با بیان اینکه امیدواریم با سیاست های جمعیتی کشور هماهنگی لازم به شکلی پیش رود که دغدغه رشد جمعیت به خروجی مناسبی بینجامد، افزود: تحکیم بنیان خانواده یکی از اصول مهم در مبحث جمعیت است و باید اقداماتی مانند تامین هزینه های مشاوره قبل، حین و بعد ازدواج، هزینه های درمان ناباروری، تسهیل حضور زنان در امر مادری و توجه به دولت الکترونیک به جهت تسهیل حضور زنان در عرصه کار و دور نشدن زنان از وظایف مادری، تعطیلی پنجشنبه ها در سراسر کشور، پیش بینی کمک هزینه اولاد برای زنان شاغل، استفاده از طرح های ترویج آرامش خاطر مادران در امر فرزندآوری مانند توسعه طرح اقدام ملی مسکن، تسهیل امر ازدواج و حمایت از مادران باردار دارای سوءتغذیه با جدیت در برنامه کاری قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استان مرکزی اضافه کرد: طرح حمایت از مادران باردار دارای سوء تغذیه دارای فرزند کمتر از ۵ سال در استان مرکزی در حال اجراست و باید درخصوص بسته های حمایتی مادران باردار اقدام ملی صورت گیرد چراکه توان نهادهای حمایتی به صورت کامل جوابگو نیست و باید فعالیت بنیادها و خیریه ها همسو شود.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: در بحث جمعیت شاید ۲۵ درصد وظایف در حیطه کاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است و باقی آن به دستگاه ها و ارگان های دیگر مرتبط است.
دکتر نظری با اشاره به وضعیت جمعیتی استان گفت: در استان با پایین بودن نرخ باروری روبرو هستیم و ۱۸ درصد جمعیت زنان معادل ۱۸۰ هزار نفر، در زمره این نرخ قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: برای حفظ ترکیب جمعیتی جامعه و جوان بودن آن باید سطح جانشینی جمعیت به ۲.۱ برسد، اما این سطح جانشینی در ایران به شدت پایین است به طوری که میزان باروری کلی استان مرکزی به ۱.۳ و جایگاه ششم کشور می رسد در حالی که میانگین کشوری ۱.۷ است.
نظری افزود: استان با افت ۱۶.۸ درصدی موالید روبروست، در سال ۹۹ بالغ بر هزار تولد کمتر از سال ۹۸ ثبت شد و همین امر گویای وضعیت تولد و فرزندآوری در استان مرکزی است.
وی عوامل موثر در فرزندآوری و افزایش جمعیت را ازدواج دانست و گفت: کاهش تعداد ازدواج در طول سال های اخیر در کشور و استان باعث شده است که روند فرزندآوری نیز با کاهش روبرو شود، البته در سال ۹۹ با افزایش موارد ازدواج نسبت به سال ۹۸ روبرو بودیم که می تواند تاثیر مثبتی در فرزندآوری داشته باشد.
مدیر گروه سلامت خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی، تصریح کرد: ۱۰ درصد جمعیت زنان بالای ۴۰ سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک مجرد هستند، از طرفی ۹۴ هزار دختر و پسر از جمعیت جوان استان مجرد هستند که با ازدواج آنان می توان شاهد افزایش نرخ باروری کلی بود. مسلما به لحاظ فرهنگ سازی می توان افزایش نرخ ازدواج را رقم زد و البته مسئله مسکن نیز باید حل شود چراکه از موانع اصلی ازدواج به شما می رود.
وی گفت: استان مرکزی در سال ۱۳۹۸ دومین استان سالمند کشور بوده است و تفرش، آشتیان و فراهان به ترتیب بیشترین شمار سالمندی را دارند که باید برای ارائه خدمات به این قشر برنامه ریزی شود.
نظری با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج در کشور، گفت: سن ازدواج مردان در استان مرکزی ۳۰.۷ و در بین زنان ۲۵.۶ است که مسلما این افزایش سن، فرزندآوری را دچار چالش کرده است، همچنین میزان طلاق نیز در استان مرکزی روند صعودی داشته است.
وی با اشاره به برنامه صیانت از جمعیت که در سال گذشته تدوین شد، بیان کرد: این برنامه ۱۵ راهبرد داشته است که ۵ راهبرد منتخب معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شامل توانمندسازی ذینفعان کلیدی و جمعیت هدف در راستای صیانت از جمعیت، رصد دقیق آمایش جمعیت و نرخ باروری، ارتقای سلامت مادران، ارتقای رشد و تکامل همه جانبه کودکان، پیشگیری و مدیریت سقط می شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0