اخبار 33

توقف 2 دهه‌ای کاوش‌ باستان‌شناسی در معبد آناهیتا/ اعتبار نداریم

توقف 2 دهه‌ای کاوش‌ باستان‌شناسی در معبد آناهیتا/ اعتبار نداریم

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا گفت: دو دهه است هیچ کاوش باستان شناسی در معبد آناهیتا صورت نگرفته و این درحالیست که ابهامات زیادی در این مجموعه وجود دارد که باید برطرف شود.

مرتضی گراوند در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به گذشت حدود دو دهه از آخرین کاوش های باستان شناسی صورت گرفته در معبد تاریخی آناهیتا، اظهار کرد: حدود دو دهه می شود که فعالیت های باستان شناسی در معبد تاریخی آناهیتا متوقف شده است.

وی با بیان اینکه ابهامات زیادی در این مجموعه داریم که باید برطرف شود، افزود: از جمله این ابهامات مربوط به ضلع شمالی است که دیواری از آن باقی نمانده و فقط بقایایی از یک برج مربوط به دوره سلجوقی که بعدها اضافه شده، مانده است.

مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا افزود: همچنین در ضلع غربی هم باید امتداد دیوار 210 متری کنونی بطور کامل آزاد شود تا بعد بتوانیم روی آن کارهای مرمتی را اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه امسال برای انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در معبد آناهیتا درخواست اعتبار دادیم، اظهار کرد: در صورتی که اعتبارات مورد نیاز برای کاوش در مجموعه تاریخی آناهیتا اختصاص پیدا کند، می توانیم برای سالهای آینده این معبد را متفاوت از شرایط کنونی ببینیم  و رونقی در گردشگری آن اتفاق بیفتد.

گراوند در ادامه از تلاش برای تکمیل موزه باستان شناسی معبد تاریخی آناهیتا خبر داد و گفت: فاز اول موزه باستان شناسی معبد را اجرایی کرده ایم و برای اتمام آن به حدود 3.5 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که در این رابطه رایزنی هایی را با سازمان برنامه و بودجه استان داشته ایم که قول مساعد تامین آن را داده اند.

وی افزود: اگر این اعتبار برای سال آینده تامین شود، تا سال 1401 حدود 80 درصد از پروژه تکمیل می شود.

مدیرپایگاه ملی معبد آناهیتا در ادامه با بیان اینکه هرساله با رشد بی رویه گیاهان در این مجموعه مواجه هستیم که می تواند برای سنگ‌های باستانی آن آسیب‌زا باشد، یادآور شد: موضوع رشد بی‌رویه گیاهان به یکی از معضلات کنونی این مجموعه تبدیل شده و اکنون هم که فصل بهار در پیش است، دوباره این معضل را در پیش خواهیم داشت، بنابراین باید اعتبار مورد نیاز تخصیص پیدا کند تا به شکل ریشه‌ای بتوانیم آن را کنترل کنیم.

گراوند خاطرنشان کرد: در کنار ضرورت کاوش‌های باستان شناسی و پایش سالانه مجموعه، اجرای فعالیت های مرمتی، ساماندهی سنگ های به هم ریخته داخل مجموعه و تملک زمین های اطراف نیز باید اجرا شود.

وی تاکید کرد: حدود پنج تا شش قطعه زمین وجود دارد که باید آنها را تملک کنیم، اما برای تملک هرکدام حداقل بین دو تا چهارمیلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون تامین نشده است.

مدیرپایگاه ملی معبد آناهیتا افزود: اگر سالانه حدود دو میلیارد تومان برای بحت تملک به این پایگاه اختصاص دهند، به مرور می توانیم زمین های اطراف را تملک کرده و فضای معبد را به سرانجامی برسانیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *