تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 2 دسامبر 2021 - 20:58
کد خبر : 137386

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در فهرست میراث ملی ناملموس

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در فهرست میراث ملی ناملموس

ایسنا/سمنان معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان به 119 اثر افزایش یافت.  مصطفی یغمائیان 20 اسفندماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با ثبت 6 اثر جدید در فهرست میراث ملی ناملموس، تعداد آثار استان در این زمینه به 119 اثر افزایش یافته است. او گفت:

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در فهرست میراث ملی ناملموس

ایسنا/سمنان معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان به 119 اثر افزایش یافت.

 مصطفی یغمائیان 20 اسفندماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با ثبت 6 اثر جدید در فهرست میراث ملی ناملموس، تعداد آثار استان در این زمینه به 119 اثر افزایش یافته است.

او گفت: آثار جدید ثبت‌ شده شامل شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، شیوه سنتی تهیه تِلی شاهرود، مهارت سنتی تهیه سرمه چشم در شهرستان شاهرود، مراسم عزاداری چهل و هشتم امام‌زاده مصیب روستای لاسجرد، آیین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه و مهارت سنتی پخت گولاچ است.

یغمائیان افزود: مراسم عزاداری چهل و هشتم امامزاده مصیب لاسجرد شامل مراسم عزاداری باشکوهی است که به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) همه‌ساله در روز بیست و هشتم صفر مصادف با چهل و هشتم محرم با حضور خیل مردم عزادار روستای لاسجرد، شهر سرخه و روستاهای اطراف در جوار امامزاده امیر مصیب لاسجرد برگزار می‌شود.

وی در رابطه با شیوه سنتی پخت گولاچ در بیابانک شهرستان سرخه نیز گفت: پخت شیرینی گولاچ در روستای بیابانک از توابع شهرستان سرخه رواج فراوانی دارد، این شیرینی سنتی به‌نوعی برند مواریث معنوی بیابانک به شمار می‌رود و برگزاری همه‌ساله جشنواره گولاچ در ایام نوروز نشان از اهمیت این شیرینی در بین مردم این روستا دارد.

یغمائیان در خصوص شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه نیز گفت: مغار طبیعی اروانه در غرب روستای اروانه یکی از بزرگ‌ترین غارهای شهرستان سرخه است و در این غار محصولات لبنی دامداران اروانه نگهداری می‌شود و ظرفیت این غار حدود سه هزار جلد محصول لبنی است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به ثبت آئین سنتی خیمه‌سوزان در سرخه نیز گفت: در روز تاسوعا و عاشورا مراسم آتش زدن خیمه‌ها به یاد سوختن خیمه‌های اباعبدالله الحسین(ع) و خاندان و اصحابش در سرخه برگزار می‌شود.

او ادامه داد: شیوه سنتی ساخت سرمه شاهرود از دیگر میراث ناملموس ثبت شده استان در فهرست ملی است و شیوه تهیه سرمه چشم با مغزهای بادام و فندق و … در این شهرستان ثبت شده است.

یغمائیان از دیگر آثار ثبتی استان را شیوه سنتی تهیه تلی شاهرود عنوان کرد و گفت: تِلی یک ماده طبیعی است و خواص آنتی باکتریایی و ضد قارچی دارد، تعادل پوست سر را حفظ کرده و مانع به هم خوردن تعادل طبیعی مو می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات تلی این است که می‌تواند موها را تغذیه کند، افزود:  این ماده همانند یک مرطوب‌کننده برای پوست عمل می‌کند و از ترکیب مواد طبیعی تولید می‌شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها