مهدی اکبریراد رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جغتای در گفتوگو با ایسنا- منطقه خراسان، عنوان کرد: سد کمایستان و تفرجگاههای حومه آن، روستای زیبا و ییلاقی زرقان، باغات جنوبی شهر جغتای با کوچه باغ های بینظیر و زیبا از جاذبههای گردشگری و طبیعی شهرستان جغتای است.
وی ادامه داد: شهرستان جغتای با 150 اثر تاریخی در غربیترین نقطه استان خراسانرضوی واقع شده که از شمال و شمال غرب به شهرستانهای اسفراین و جاجرم در خراسان شمالی و از غرب به استان سمنان، از جنوب به شهرستان داورزن و از شرق به شهرستان جوین محدود میشود این شهرستان به عنوان مرکز مواصلاتی و محور ارتباطی بین سه استان و عبور راهآهن تهران – مشهد از موقعیت جغرافیایی خوبی بهرهمند است.
اکبریراد گفت: تاریخ جغتای نشان میدهد که این شهر بیش از 150 سال سابقه مرکزیت و حاکم نشینی داشته و به عنوان مرکز حکومت ولایت ثلاث (جغتای، بام و صفی آباد و میانآباد) نقش عمدهای از نظر سیاسی و اجتماعی در منطقه داشته است.
وی گفت: شهرستان جغتای در طول تاریخ مامن بزرگان و اندیشمندان و شاعران گرانقدری همچون هلالی جغتایی، سهیلی جغتایی، آهی جغتایی، صبوحی جغتایی و فنایی جغتایی نیز بوده است.