استاندار مرکزی گفت: استاندار استان خوزستان لیستی از اقلام مورد نیاز به تعداد 24 قلم ارسال کرده و در نظر داریم تا 24 ساعت آینده حدود 10 درصد این اقلام در استان مرکزی تامین شود.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدعلی آقازاده در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان ضمن تبریک ماه شعبان و همدردی با سیل زدگان و خانوادههای عزادار و مصیبت دیده کشور اظهار کرد: از ابتدای سال 98 تا به امروز با احتساب جلسه فعلی تاکنون 15 جلسه مدیریت بحران در مرکز استان تشکیل شده است .
وی افزود: عملکرد استان مرکزی با برنامهریزیهای خوبی که دستگاههای مروبطه در حوزه مسئولیتهای خود داشتند خوب بود و تلاش بر کاهش خسارتها بود که این مهم با حضور و انجام اقدامات به موقع صورت گرفت. این اقدامات مهم در حالی شکل گرفت که استانهای همجوار استان مرکزی درگیر سیل بودند و استانهایی از جمله لرستان شرایط سختی داشند .
استاندار مرکزی تصریح کرد: استان خوزستان نیز در حال حاضر با شرایط سختی پیش رو است و همین امروز 5 یا 6 شهر این استان تخلیه شده است که در این راستا استاندار خوزستان و وزیر کشور نامهای را طی دو روز گذشته ابلاغ کردند و به دنبال آن تمام استانهای کشور مکلف شدند که تمام امکانات را برای کمک به خسارت دیدگان و سیل زدگان بسیج کنند .
آقازاده بیان کرد: ضمن اینکه باید آماده باش کامل در استان وجود داشته باشد اما نیاز است نگاه ویژه به استان های سیل زده بویژه استان لرستان داشته باشیم چراکه شرایط بدی را طی میکند بنابراین امروز باید تمام تلاش و تمرکز خود را بر این بگذاریم که هر مجموعه و دستگاهی کمکهای لازم را برای استان های لرستان و خوزستان آماده کند .
وی ادامه داد: علیرغم مشکلاتی که در استان مرکزی وجود داشت تا امروز دهها محموله کمکهای استان در زمینههای مختلف برای مردم استان لرستان ارسال شده اما هیچکدام پاسخگو نیست و نیاز به برنامهریزی بیشتری وجود دارد .
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه استان مرکزی یک استان برخوردار است گفت: بخش خصوصی و کارخانجات همیشه به کمک آمدهاند، امروز صبح نیز با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت آذرآب جلسهای برگزار شد و اعلام آمادگی در زمینه کمک نقدی و احداث و تعمیرات پلها و تجهیزات فلزی مناطق آسیب دیده کردند و قرار بر این شد که تا آخر وقت امروز لیست کمکهای خود را ارائه دهند .
آقازاده خاطرنشان کرد: همچنین شرکت های ماشین سازی، هپکو، کارخانه آلومینیوم سازی و پتروشیمی و پالایشگاه نیز میتوانند کمکهایی را با استفاده از امکانات و ظرفیتهای خود ارائه دهند که تمام این موارد مستلزم برنامهریزی و هماهنگی است .
وی اضافه کرد: نماینده ولی فقیه در لرستان با نماینده ولی فقیه استان در تماس بوده و نیازهای خود را اعلام کردهاند که البته نیازها مشخص بوده و بیشتر شامل مواد خوراکی، کنسرو، آب معدنی، ظروف یکبار مصرف، پتو، خرما، پودر رخشویی و … است که این موارد غیر از ماشین آلاتی است که باید ارسال شود .
استاندار مرکزی تصریح کرد: برخی جادهها، اراضی کشاورزی، محلهای نگهداری دام، قناتها و … در استان آسیب دیده و اگر اقدام لازم انجام نشود احتمال دارد در فصل زراعی مشکلاتی را برای کشاورزان و دامداران به دنبال داشته باشد .
آقازاده بیان کرد: قرارگاه امدادرسانی به سیل زدگان استانهای لرستان و خوزستان در استان مرکزی برای یاری و کمک به مردم سیل زده تشکیل و با تمام توان به عنوان استان معین فعالیت خواهد کرد. همچنین نیاز است که موکبهای اربعین حسینی نیز به منظور کمک رسانی به مردم سیل زده در شهرستان پلدختر و مناطق سیل زده استان لرستان مستقر شوند .
وی ادامه داد: استاندار استان خوزستان لیستی از اقلام مورد نیاز به تعداد 24 قلم ارسال کرده و تلاش داریم حدود 10 درصد این اقلام در استان مرکزی تا 24 ساعت آینده تامین شود که در این رابطه ستاد کمک رسانی به مناطق سیل زده در استان به سرپرستی بنده و جانشینی معاون اقتصادی تشکیل خواهد شد .
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: فرمانداران روسای ستادهای کمک رسانی در شهرستانها هستند که در این رابطه فرماندار اراک وظیفه سنگینتری برعهده دارد و بخش عمده این لیست باید در مرکز استان تامین شود .
آقازاده اضافه کرد: از کارخانجاتی که نمیتوانند در موارد غیر نقدی کمکی داشته باشند انتظار کمک نقدی داریم که در این خصوص به منظور مساعدت مالی افرادی که تمایل به کمک دارند میتوانند مبالغ خود را به شماره حساب 6000006 بانک رسالت ارسال کنند. شماره حساب مذکور سال گذشته پس از زلزله کرمانشاه با سه امضای نماینده ولی فقیه در استان، فرمانده سپاه روحالله و استاندار برای کمک به زلزله زدگان افتتاح شد و در حال حاضر نیز برای کمک به آسیب دیدگان سیل فعال است .
وی در خصوص کمکهای غیرنقدی نیز گفت: ظروف یکبار مصرف به میزان 40 هزار کارتن، 500 هزار قوطی کنسروجات، 36 تن چای، 2میلیون بطری آب معدنی، خرما و کشمش، روغن مایع، برنج، دمپایی، پوشک بچه، چادر، موکت، صابون، فانوس، حبوبات، کلمن، پودر رخشویی، روغن مایع، نایلون، چراغ والور، آفتابه،یخ، برنج، اقلام بهداشتی ویژه بانوان و پتو اقلام درخواستی از استان خوزستان است که در نظر داریم بتوانیم تا 24 ساعت آینده 10 درصد این اقلام را در استان مرکزی تامین کنیم .
استاندار مرکزی با بیان اینکه سازمان صمت در سیل و خسارت آسیبی ندید و به نوعی غایب بود ادامه داد: نیاز است سازمان صمت در این رابطه وارد شده و اقدامات لازم را انجام دهد، همچنین جهاد کشاورزی، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و مدیران عامل کارخانجات باید نقش پررنگتری را ایفا کنند .
آقازاده اضافه کرد: از سوی وزیر کشور استانهای فارس، تهران، اصفهان و کرمان به عنوان استان معین برای خوزستان مشخص شده اند اما این موضوع بار بر دوش استان مرکزی را نمیکاهد و دلیلی نیست که ما در استان دست از کار بکشیم .منبع: ايسنا