ایسنا/خراسان رضوی مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: از دولت جدید انتظار میرود که محور اصلاحات، حرکتها و برنامههای خود را بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی تنظیم و تدوین کند.
حجتالاسلام سید حسین میرمعزی امروز ۳۱ خردادماه در افتتاحیه «کنگره بینالمللی امام رضا(ع)، اقتصاد، اشتغال و تولید»، اظهار کرد: مقام معظم رهبری از سال ۸۸ سالها را به نام اقتصاد نامگذاری کردند و تا کنون ۱۲ سال است که ایشان بحث اقتصاد را به عنوان محور چالشهای کشور مطرح میکنند و هر سال نیز از یک زوایه و با یک عبارتی وارد میشوند.
وی افزود: ایشان در سال ۸۹ اولین بار در بین جمعی از فعالان اقتصادی فرمودند که ما باید اقتصاد مقاومتی را به صورت واقعی در کشور ایجاد کنیم و در سال ۹۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را رسما اعلام کردند.
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عنوان کرد: مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را تعریف کردند که در حقیقت تعریف ایشان بیسابقه است یعنی در ادبیات اقتصادی با این تعبیر وجود ندارد. در حقیقت این اقتصاد مقاومتی که ایشان تبیین فرمودند اقتصادی است که میتوان در آن تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و از همین نیز میتوان برای جهش اقتصاد استفاده کرد.
حجتالاسلام میرمعزی تصریح کرد: از اینرو باید یک محل اجماعی برای متفکرین قرار دهیم تا از آنجا بر روی همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی متمرکز شویم و ذهن همه اقتصاد دانان را به سمت همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی سوق دهیم و در نهایت بتوانیم این سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران یادآور شد: مشاهده کردهایم که مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند که در این زمینه اقداماتی صورت گرفته اما آنگونه که ما به آنها اشاره کردهایم تحقق پیدا نکرده، در حقیقت منظور ایشان این بوده که اقتصاد مقاومتی اجرایی نشده است.
حجتالاسلام میرمعزی اظهار کرد: با توجه به اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، ایشان در سال ۹۲ در مقدمه این سیاستها فرمودند که«لازم است قوای کشور بیدرنگ و با زمانبندی مشخص اقدام به اجرای آن کنند و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه برای عرصههای مختلف، زمینه و فرصت مناسب برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی را در این جهاد مقدس فراهم آورند».
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تأکید کرد: بنابراین دولت جدید باید محور اصلاحات، حرکتها و برنامههای خود را بر اساس این سیاستها تنظیم و تدوین کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته بعدی که باید به آن توجه داشت، بانکداری جمهوری اسلامی است که همواره یک طرح مفصل جامعی است که یک بار مورد نقد قرار گرفت و از دستور مجلس خارج شد.
وی با اشاره به بحث ربا که یکی از مباحث مهم اقتصاد اسلامی است، اظهار کرد: همواره یکی از مباحث بسیار مهم در اقتصاد اسلامی و اقتصاد سرمایهداری بحث رباست و به نظر من این یک موضوع فقهی است و من این موضوع را به عنوان یکی از اصول مکتب اسلامی مطرح کردهام، زیرا بین مکتب ما و مکتب سرمایهداری این موضوع نقش اساسی دارد.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران خاطرنشان کرد: وقتی به روایات مراجعه میکنیم میبینیم که ائمه اطهار(ع) علت تحریم ربا را بر روی حقوق فردی متمرکز ندانسته، بلکه به اختلالی که ربا بر سیستم اقتصادی ایجاد میکند و نظام اقتصاد اسلام را از اهداف خود منحرف میکند اشاره کردهاند.
حجتالاسلام میرمعزی با اشاره روایات ائمه اطهار(ع) که در خصوص ربا وجود دارد، اظهار کرد: امام باقر(ع) فرمودهاند«علت تحریم ربا این است که مردم از معروف باز میمانند»، امام صادق(ع) نیز فرمودهاند«ربا مانع از تجارت و فعالیت در میدان واقعی میشود».
وی اضافه کرد: اما جامعترین روایت در خصوص علت تحریم ربا از وجود مقدس عالم آل محمد(ص) صادر شده است که ایشان فرمودهاند«علت تحریم ربا این است که خداوند عزّ و جلّ آن را تحریم کرد برای اینکه ربا موجب فساد اموال میشود و علاوه بر این نیز اگر ربا در جامعه گسترش پیدا کند، معروف از جامعه بیرون میرود».
عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران گفت: از اینرو نظام بانکی ما نیز امروزه در ظاهر شاید هیچ مشکلی نداشته باشد اما عملکرد آن دقیقا همان عملکرد ربا را دارد که از آن به عنوان ربای پنهان در قالب حقوقی یاد میشود و این دقیقا همان آثاری را به همراه دارد که ربا نیز به دنبال خواهد داشت و نظام جمهوری اسلامی را از اهداف خود که در این میان میتوان به رشد، عدالت، معنویت و اخلاق اشاره کرد، منحرف میکند.
منبع:ایسنا