ایسنا/خراسان جنوبی معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: ایجاد ساختار قانونی و رتبهبندی سازمانهای مردم نهاد جوانان، دستاورد بزرگی است و سمنهای جوانان باید از این ساختار و فرصت پیش آمده استفاده بهینه کنند.
محمدمهدی تندگویان، یکشنبه شب ۹ خرداد در نشست با دبیران سازمانهای مردم نهاد جوانان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد شعار نامزدهای انتخابات و نمایندگان مجلس در حوزه جوانان است، افزود: تشکلهای غیردولتی میتوانند مشکلات خود را با نمایندگان مجلس مطرح و از آنان مطالبهگری کنند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه ۲۷ درصد از جوانان امروزی با رفع تمامی مشکلات اقتصادی باز هم تمایلی به ازدواج ندارند، گفت: در این زمینه باید اقدامات فرهنگی توسط همه نهادهای فرهنگی و رسانهها انجام شود که در همین راستا سال گذشته ۷ هزار اثر به جشنواره تدبیر و زندگی ارسال و ۷۰ اثر منتخب شد.
وی افزود: اکنون نیز در رابطه با تولید محتوا به صورت فیلم کوتاه و انیمیشن حدود ۱۷۰ اثر فاخر به صدا و سیما و شبکه فضای مجازی برای ترویج و فرهنگسازی موضوع ازدواج ارسال شده است.
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان به نحوه اختصاص اعتبار به سمنها اشاره کرد و گفت: اعتبار به سمنها داده نمیشود؛ بلکه در سطح کشور فراخوان میدهیم و بر مبنای طرحهایی که تشکلها در استان به ما میدهند، اعتبار در استانها مشخص و سپس به ما ابلاغ میشود که اعتبار اختصاص میدهیم.
وی در مورد روند طولانی ثبت سازمانهای مردم نهاد جوانان گفت: ۷۰ درصد مشکل به خاطر کوتاهی سازمانهای مردم نهاد در انجام صحیح مراحل کار و ارائه مدارک مورد نیاز به طور کامل و به موقع است.
وی از ثبت سالانه هفت هزار درخواست راهاندازی سازمان مردم نهاد در سامانه کشوری خبر داد و گفت: اما از این ثبت درخواستها یک دهم آنها پیگیر ادامه روند هستند البته مشکلاتی ممکن است در این حوزه وجود داشته باشد.
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه تا سال گذشته قانونی برای احداث خانه جوانان نداشتیم و این کار را سخت میکرد، افزود: در قانون جدید وزارت ورزش و جوانان این موضوع دیده شده و تحولی هم در موضوع احداث و هم تجهیز و مدیریت خانههای جوان به وجود خواهد آمد.
تندگویان اظهار کرد: اگر تخلفی در تشکلهای مردم نهاد بروز کرد باید اعضا خودشان متخلف را شناسایی کرده و آن را از مجموعه کنار بگذارند و اجازه ندهند تشکل قربانی یک فرد شود.
وی با تاکید بر لزوم برقراری ارتباط و تعامل با جوانان افزود: طی حدود سه سال، بنده و مدیران کل حوزه جوانان در مجموع ۷۶۰ روز در استانها حضور داشتیم یعنی حدود دوسوم دوره مدیریتمان را در استانها به منظور حل مسائل و مشکلات جوانان کشور بودیم؛ در این حوزه بدون حضور در میان جوانان نمیتوان خوب و موثر کار کرد و باید از نزدیک با جوانان استانها گفت و گو کرد و مشکلات و حرفهای آنها را رصد و پیگیری کرد.
مهدی قناد، سرپرست معاونت امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۰ مورد واکاوی قرار گرفت و مواردی با حوزه جوانان احصا شد و برای هر یک از دستگاههای عضو ستاد تکلیف تعیین کردیم و امیدواریم مصوب شود که تمام دستگاهها موظف شوند در خصوص توسعه مسکن و اشتغال جوانان، وامهای ازدواج و فعالیتهای دیگر، گزارشی را به دبیرخانه ستاد ساماندهی امور جوانان استان ارسال کنند تا پیگیری صورت گیرد.
وی افزود: سال ۹۹ برای امور جوانان یک سال پر از موفقیت بوده است و رتبه دوم کشوری را در بحث تحقق صدور اعتبار نامهها در برنامه ششم توسعه، یعنی به ازای هر ۵ هزار نفر جوانی که ما باید یک تشکل داشته باشیم ما به حد برنامه ششم توسعه رسیدیم و این موضوع بسیار خوبی است.
وی با بیان اینکه در تمامی شهرستانهای استان سازمانهای مردم نهاد فعال هستند، افزود: سمنهای استان خراسان جنوبی موفق شدند رتبه دوم کشوری جشنواره ملی جوان و مرزداری را که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد کسب کنند.
قناد با بیان اینکه در مباحث ازدواج جایگاه بسیار خوبی داریم تصریح کرد: سمن بیت الزهرای طبس در چندین سال متوالی، امسال هم موفق شد در جمع بیست و دو سازمان برتر مردم نهاد کشور قرار بگیرد.
وی افزود: ما در سال ۹۹ ، هجده تشکل را تاسیس کردیم که در نوع خود بسیار بی سابقه بوده است و یک رشد ۱۲۵ درصدی نسبت به سال ۹۸ داشتیم.
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان شنبه ۸ خرداد وارد بیرجند شد و ضمن دیدار با خانواده شهید مرتضی بصیری پور اولین شهید مدافع حرم خراسان جنوبی در نشست مجمع سازمانهای مردم نهاد جوانان استان شرکت کرد.
محمدمهدی تندگویان در دومین روز سفر به خراسان جنوبی علاوه بر شرکت در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان، از محل احداث خانه جوان استان بازدید کرد و حضور در گردهمایی دبیران سازمانهای مردم نهاد جوانان و نشست خبری از دیگر برنامههای این سفر ۲ روزه بود.
چانتهای پیام
منبع:ایسنا