روحانیت نقشی اساسی در دفاع مقدس داشت
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه امام خمینی (ره) پرچمداری دفاع مقدس را بر عهده داشتند، گفت: نقش امام (ره) در هدایت کشور و هماهنگسازی ارکان مختلف کشور در دوران دفاع مقدس بیبدیل بود.
به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز؛ سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز (یکشنبه) در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت که در قم برگزار شد، اظهار داشت: برای من افتخاری است که در جمع اعضای روحانی، اساتید معظم، طلاب عزیز و خانوادههای معظم شهداحضور پیدا کنم.
وی با اشاره به نقش روحانیت در دفاع مقدس و دوران قبل و پس از آن گفت: شهیدان روحانی چراغ تابناک راه همه مستضعفان و ملت ایران در طول تاریخ بودهاند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه به برگزاری آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اشاره و عنوان کرد: از تلاشهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و حوزه علمیه معظم قم و همه عزیزان بهویژه برادر ارجمند و مجاهدمان حجتالاسلام والمسلمین مصلحی که چنین کار ارزشمندی را در طی این دوره سازماندهی کردند، قدردانی میکنم.
سرلشکر باقری با تأکید بر نقش روحانیت در طول تاریخ ایران اسلامی بیان کرد: روحانیت معظم در تمامی مراحل تاریخی کشورمان همواره بهعنوان هادیان و راهنمایان ملت ما در مبارزه با استعمار و استبداد بودند و در ملی شدن صنعت نفت نقش ویژهای داشتند؛ همچنین این عزیزان و در تمام مراحل رشد و پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی و بیبدیلی را عهدهدار بودند.
وی ادامه داد: در قرن اخیر برنامههای استکبار جهانی آنچنان عمیق و همهجانبه تدوین و اجرا شده است که چه بسا اگر هدایت و رهبری روحانیت محقق نمیشد، امروز واقعاً اثری از اسلام و فرهنگ عمیق دینی در جامعه ما باقی نمیماند.
سردار باقری با اشاره به کلامی از امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۳ مبنی بر اینکه «اینهایی که در گهواره هستند، سربازان این نهضت خواهند بود»، خاطرنشان کرد: امام بزرگوار از دهه ۴۰ و پیش از آن با برنامهریزی و سرمایهگذاری بر روی کودکان توانستند با ساماندهی روحانیت معظم در سراسر کشور و با بهرهگیری از مجالس وعظ و خطابه و هیئتها و مساجد بهعنوان پایگاه اصلی، نهضتی را پایهریزی کنند و گام به گام پیش ببرند، با تمام جریانات انحرافی مقابله کنند، در سال ۱۳۵۶ جریان انقلابی را در قم به اوج برسانند و در سال ۱۳۵۷ در سراسر کشور این جریان را به پیروزی برسانند و حکومت ستمشاهی را سرنگون کنند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: امام (ره) توانست در دورهای که دشمنان، ایران را جزیره ثبات و امنترین حلقه در نوکری استعمار جهانی قلمداد میکردند، کشور را از یوغ استثمار و استبداد جهانی آزاد کند و انشاالله که ما بتوانیم راه امام بزرگوار را به خوبی ادامه دهیم.
وی ادامه داد: نقش امام بزرگوار در پیروزی انقلاب اسلامی، مقابله با توطئههای گوناگون پیش از جنگ و همچنین نقش ایشان در رهبری کشور و جامعه و هماهنگسازی تمام ارکان برای پیشبرد اهداف نظام و همچنین در فرماندهی کل قوا در دفاع مقدس نقشی بیبدیل بود؛ بهعنوان مثال، وقتی که امام (ره) میفرمودند «حصر آبادان باید شکسته شود»، این سخن بهعنوان راهبردی بود که تمامی فعالیتهای ارکان نیروهای مسلح را تحت تأثیر قرار میداد.
سردار باقری اضافه کرد: هنگامی که ضرورت پذیرش مسئولیت خاتمه جنگ با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ پیش آمد، امام (ره) سینه سپر فرمودند و این مسئولیت را برعهده گرفتند که مقام معظم رهبری فرمودند پذیرش قطعنامه تصمیمی منطقی، عاقلانه و ضروری بوده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار ما بود که پرچمداری دفاع مقدس را برعهده گرفته بود و هر زمانی که در سراسر این جبهه، رزمندگان اسلام با مشکلات و فشارهای نبرد، فشارهای دود و آتش و فشارهای روحی و جسمی مواجه میشدند، تنها چهره و پیامی از امام (ره) و یا کلامی از ایشان کافی بود تا قوت قلب و آرامش در تمام فرماندهان و رزمندگان شکل بگیرد و بتوانند مأموریت خود را با قدرت ادامه دهند.
وی در ادامه به نقش رهبر معظم انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس اشاره و عنوان کرد: مقام معظم رهبری در کسوتهای مختلف و مسئولیتهای سنگین در دوران دفاع مقدس نقشآفرینی کردند. ایشان در کسوت نمایندگی حضرت امام (ره) در شورای عالی دفاع و حتی در ابتدای دوران دفاع مقدس بهعنوان یک رزمنده فعالیت میکردند.
سرلشکر باقری ادامه داد: ایشان در دوران هشت ساله ریاست جمهوری در کسوت ریاست شورای عالی دفاع و مدیریت کلان امور مرتبط با جبهههای نبرد مسئولیتهای سنگینی را بر عهده داشتند و امور را اداره میکردند؛ همچنین در پایان جنگ هم مجدداً توانستند با کسب اجازه از امام بزرگوار در جبهه حضور مستقیم پیدا کنند و بعد از آنکه مسئولیت رهبری بر عهده ایشان قرار گرفت، شاهد هستیم که در بیش از سه دهه گذشته که کشور با حوادث، توطئهها، تهدیدها و فشارهای فزایندهای از سوی دشمنان مواجه بوده است، مقام معظم رهبری توانستند بهطور بینظیر و بینقص اداره و پیشبرد امور جامعه و کشور را برعهده بگیرند و بر تمامی این مشکلات فائق آیند.
وی افزود: ما به نوبه خود در نیروهای مسلح افتخار داریم که بهطور بلاواسطه تحت فرماندهی ایشان خدمت کنیم؛ بهعنوان افرادی که بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت نظامی داریم، اذعان و افتخار میکنیم که در تمامی امور نظامی، امنیتی و دفاعی تخصص، دقت و عمق بینش فرمانده معظم کل قوا از تمامی ما بالاتر و بیشتر است و باید خدا را باید بر این نعمت شکرگزار باشیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در هر جلسهای که به محضر حضرت آقا شرفیاب میشویم و یا گزارشی را ارائه میدهیم، معظمله نکات و زوایایی را مورد اشاره و تأکید قرار میدهند و دست بر روی نقاطی میگذارند که باز متوجه میشویم برای شاگردی کردن نزد ایشان هنوز راه طولانی در پیش داریم و خدا را بر این نعمت شاکریم.
سرلشکر باقری ادامه داد: مراجع ارزشمند و روحانیت معظم در تمام این مراحل مسئولیت هدایت و راهبری این ملت را بر عهده داشتند و در مقطع دفاع مقدس نقشآفرین بودند.
وی بیان کرد: جمعیت روحانیت به لحاظ کمّی بالا نبوده است، اما این آمار دقیق که فرد به فرد در اسناد موجود است که بیش از ۲۰ هزار اعزام طلاب و روحانیت عزیز را در دوران دفاع مقدس داشتهایم و یا بیش از چهار هزار شهید روحانی در دفاع مقدس داریم؛ همچنین ۴۶ شهید مدافع حرم و هزاران جانباز و ایثارگر روحانی داریم که همه اینها مایه افتخار و برکت است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: روحانیت ما نقش رهبری را داشت و همه ما به آنان تعلق خاطر داشتهایم. هیچگاه اینگونه نبوده است که روحانیت معظم نکتهای را بیان کنند و انتظار داشته باشند دیگران آن را اجرا کنند؛ روحانیت همیشه خود پیشگام و جلودار، «وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ» و حقیقتاً مقربین درگاه الهی بودهاند. آن مقداری که بنده به شخصه در محضر عزیزان روحانی و شهیدان گرانقدر روحانی حضور داشتم، شاهد ظرافتها، شجاعتها، ایثارگریها و عمق نفوذ معنویت آنها بودهام.
سردار باقری خاطرنشان کرد: شهید بزرگوار حجتالاسلام والمسلمین «میثمی» بهعنوان نماینده امام در قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) برای چند سال جنگ حضور داشتند. بنده مسئول اطلاعات بودم و میدیدم که این بزرگوار توجه خاصی به مبحث اطلاعات دارد.
وی ادامه داد: روزی به ایشان گفتم چه رمزی دارد که شما اینقدر در واحد اطلاعات حضور پیدا میکنید؟ ایشان گفت «ویژگی اطلاعاتیها این است که دشمنشناس هستند. شما نقاط قوت دشمن را میشناسید و میدانید که چقدر و کجای دنیا چه سلاح و تجهیزات مهلک و بمبهای شیمیایی به صدام ملعون دادهاند؛ لذا ممکن است در روحیه همکاران اطلاعاتی ما آسیبی وارد شود و احساس ضعف کنند، من حضور پیدا میکنم تا این اتفاق نیفتد»؛ ایشان با این دقت در میان ما حضور داشتند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: شهید میثمی شنبهها کلاس اخلاق داشت؛ کلام از جان او برمیخاست و بر جانها مینشست. در حالی که افرادی در جایگاههای پایینتر از او، از خودرو برخوردار بودند، اما بارها دیده شده بود که ایشان از خودروی بین راهی استفاده میکرد؛ لذا ما افتخار میکنیم که تربیتیافتگان چنین مکتب، علما و شهدایی هستیم.
سرلشکر باقری افزود: شهید «ردانیپور» نیز که فرماندهی لشکر امام حسین (ع) را در یک مقطع و همچنین فرماندهی قرارگاه فتح را برعهده داشت، در حوزه فرماندهی خود علاوه بر دقت و عمقبینی، با شجاعت و جسارت تصمیم میگرفت و پیش میرفت. بنده شاهد بودم که در دهه فجر سال ۱۳۶۰ در ارتفاعات نبئه و تنگه چذابه و در عملیات رمضان، ایشان چگونه فرماندهی میکرد.
وی بیان کرد: همچنین در آن دورهای که فرماندهی کل قوا بر عهده «بنیصدر» رئیس جمهور خائن فراری بود، شاهد بودیم که شهید «محلاتی» بدنه سپاه را که تماماً با بنیصدر مخالف بود، به گونهای مدیریت میکرد که این مخالفت، بر مأموریت سپاه تأثیر نگذارد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: روحانیت نقشی اساسی در دوران دفاع مقدس داشته و حقیقتاً گردان و لشکری که چند روحانی را در میان خود داشت، عملکردش با سایرین متفاوت بود.
سرلشکر باقری با بیان اینکه تسلیحات درصد اندکی از امکان پیروزی را فراهم میکند، افزود: آنچه که باعث پیروزی میشود، روح انسانی است که میجنگد و دیگران در گذشته گفتند «سلاح، غلاف شمشیر است و اصل شمشیر، روحیه است»؛ این روحیه برای جامعه اسلامی ما توسط روحانیت معظم ایجاد شده است و همانطوری که در خاطرات و موارد مختلف میبینیم، لشکرهایی که از روحانیون بیشتری برخوردار بودند بهویژه در بخشهای رزمی عملکرد کاملاً متفاوتی داشتند.
وی عنوان کرد: ما بعدها متوجه شدیم که بسیاری از فرماندهان عزیزمان در کسوت روحانیت بودند، بدون آنکه این موضوع را بیان کنند؛ آنان فرماندهان ارزشمندی بودند که تصویر برخی از این عزیزان زینتبخش این مجلس است؛ شهید «محمود کاوه» فرمانده قدرتمند لشکر ویژه شهدا، شهید «برونسی» و بسیاری دیگر که روحانیان عزیزی بودند که ما شاید در مقطعی مطلع نبودیم که در کسوت روحانیت هستند، اما آنچه که مشخص بود، نورانیت و شجاعت آنها بود که کاملاً آشکار بود.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: با توجه به اینکه پایههای استکبار توسط انقلاب اسلامی لرزانده شده و جهان استکباری به این نتیجه رسیده است که اگر این انقلاب تداوم داشته باشد، تمامی آنچه که در چند قرن گذشته زحمت کشیدهاند و غارت کردهاند، بر باد خواهد رفت، امروز ما به حضور، هدایت و رهبری و پرچمداری روحانیت همچون گذشته نیاز داریم.
سرلشکر باقری با بیان اینکه مقام معظم رهبری مطالبه دارند که آثار دفاع مقدس باید ۱۰۰ برابر شود؛ خاطرنشان کرد: بهحمدالله آثار دفاع مقدس با تلاش مسئولان ظرف شش سال گذشته حدود ۳۰ برابر رشد داشته است؛ اما در بخش روحانیت، این مسئولیت بر عهده شما عزیزان است که باید آثار و عملکردها را استخراج کنیم و به نسل جوان انتقال دهیم.
منبع: ایسنا