رونمایی از “پوست الکترونیکی” سامسونگ
شرکت سامسونگ یک پوست الکترونیکی قابل انعطاف را معرفی کرده است که میتواند ضربان قلب کاربر را تشخیص و نمایش دهد و در آیندهای نزدیک در فناوریهای پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد. به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، به نظر میرسد شرکت سامسونگ پا را فراتر از ابداع صفحه نمایشهای تاشوی نسل جدید با
شرکت سامسونگ یک پوست الکترونیکی قابل انعطاف را معرفی کرده است که میتواند ضربان قلب کاربر را تشخیص و نمایش دهد و در آیندهای نزدیک در فناوریهای پوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، به نظر میرسد شرکت سامسونگ پا را فراتر از ابداع صفحه نمایشهای تاشوی نسل جدید با شکل و شمایلی جدید گذاشته و روی نمایشگرهایی کار میکند که بسیار انعطافپذیرتر هستند.
این شرکت اکنون به عنوان بخشی از آخرین پیشرفت خود اعلام کرده که یک نمایشگر پوستی اولد(OLED) با ناظر داخلی ضربان قلب ایجاد کرده است که تا ۳۰ درصد کشسان است.
به گفته سامسونگ، این فناوری که هنوز در مرحله اولیه توسعه است، اندازهگیری دقیقتری را برای مدت زمان طولانیتر نسبت به پوشیدنیهای موجود ارائه میدهد. این غول الکترونیکی همچنین گفته است که آزمایشات این پوست الکترونیکی میتواند زمینه را برای تجاریسازی دستگاههای قابل انعطاف با نمایشگرهای بزرگ و با وضوح بالا فراهم کند که انتظار میرود در همه محصولات مراقبتهای سلامت و بهداشت مورد استفاده وسیع قرار بگیرد.
همانطور که در یک مطالعه بررسی همتا شده در مجله Science Advances به تفصیل شرح داده شده است، گروهی از محققان موسسه فناوری پیشرفته سامسونگ(SAIT) و مرکز تحقیق و توسعه این شرکت، یک نمایشگر پوشیدنی با صفحه منعطف ایجاد کردهاند که اندازهگیریهای دقیق و پایدار را حتی پس از کشیده شدن تا ۱۰۰۰ برابر طول طبیعی خود ارائه میدهد.
بدیهی است که اغلب دستگاههای امروزی تحت این میزان فشار شدید و دستکاری فیزیکی خراب میشوند یا از هم میپاشند. محققان برای غلبه بر این مانع فنی ماده پلاستیکی مورد استفاده در این نمایشگرهای قابل انعطاف را با “الاستومر” که یک ماده پیشرفته با کشسانی و انعطافپذیری بالا است، جایگزین کردند. آنها سپس ترکیب مولکولی آن را اصلاح کردند تا مقاومت آن در برابر گرما افزایش یابد و تنش ناشی از کشیده شدن نیز کاهش یابد. این کار همچنین به آنها اجازه داد که یک نیمه هادی را در گجت خود ادغام کنند.
این تیم همچنین از یک ماده الکترود قابل انعطاف(فلز ترک خورده) استفاده کرد که در برابر تغییر شکل الاستومر مقاومت میکند. به گفته “یئونگجون لی” محقق ارشد این پروژه، این کار باعث میشود که فضاها و الکترودهای سیم کشی بین پیکسلها بدون اینکه پیکسلهای اولد تغییر شکل دهند، کشیده و منقبض شوند.
محققان میگویند با مقاوم کردن بیشتر الاستومر در برابر مواد شیمیایی و گرما، به طور موثری نشان دادهاند که مشابه آنچه در دستگاههای پوشیدنی فعلی مانند “اپل واچ” دیده میشود، دستگاههای قابل کشش را میتوان با حسگرهای ردیابی سلامت و نیمه هادیها ادغام کرد.
محققان ادعا میکنند که با پیشرفت بیشتر، دستگاه انعطاف پذیر آنها با اتصال به پوست کاربران با حرکت دائمی پوست سازگار میشود و امکان اندازهگیری مستمر ضربان قلب را با درجه حساسیت بیشتری امکانپذیر میکند.
محققان در آزمایشات خود دریافتند که حرکت مچ دست کاربر کارایی این گجت را حتی اگر تا ۳۰ درصد کشیده شود، کاهش نمیدهد. همچنین در این شرایط موفق به دریافت سیگنال ضربان قلب شد که در مقایسه با حسگرهای سیلیکونی کنونی ۲.۴ برابر بهتر عمل کرد.
در حال حاضر محققان در حال ارتقای وضوح، انعطافپذیری و دقت ردیابی این فناوری تا سطح مناسب برای تولید تجاری انبوه هستند. همچنین آنها برای آینده، نمایشگرهای انعطافپذیر نظارت بر سطح اکسیژن خون، قرائت برقماهیچهنگاری(نظارت بر حالات ماهیچه بدن در هنگام انبساط و انقباض) و فشار خون را پیشبینی میکنند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0