تاریخ انتشار : سه‌شنبه 23 نوامبر 2021 - 23:39
کد خبر : 117314

سال 99 یکی از سخت‌ترین سال‌های کشور به لحاظ اقتصادی است

سال 99 یکی از سخت‌ترین سال‌های کشور به لحاظ اقتصادی است

ایسنا/خراسان رضوی نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: جهش تولید مستلزم این است که ما ابزار، زیرساخت‌ها، امکانات و الزامات آن را فراهم کنیم، در غیر این صورت شعار سال را صرفا در گوشه قاب تلویزیون می‌بینیم نه در صحنه عمل و تولید. جواد آرین‎منش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نامگذاری سالانه

سال 99 یکی از سخت‌ترین سال‌های کشور به لحاظ اقتصادی است

ایسنا/خراسان رضوی نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: جهش تولید مستلزم این است که ما ابزار، زیرساخت‌ها، امکانات و الزامات آن را فراهم کنیم، در غیر این صورت شعار سال را صرفا در گوشه قاب تلویزیون می‌بینیم نه در صحنه عمل و تولید.

جواد آرین‎منش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نامگذاری سالانه می‌تواند تاکید بر یکی از نیازهای اساسی و اولویت‌های جامعه باشد و برای تحقق آن نیازمند فراهم کردن بسترها و زمینه‌های لازم هستیم. جهش تولید در واقع مرحله پس از رونق تولید است، یعنی ادامه تحقق شعار سالی که گذشت.

آرین‌منش افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که 10 درصد آنچه باید تحقق پیدا کند، تحقق پیدا کرد، یعنی 90 درصد کاری که باید انجام می‌شد به دلایل گوناگون، محدودیت‌ها، موانع و تحریم‌ها تحقق پیدا نکرد، بنابراین ابتدا باید تولید را رونق بخشید، موانع پیش روی تولید را مرتفع کرد، زیرساخت‌های قانونی آن را مهیا نمود و سپس در مسیر جهش و پرش و جبران عقب‌ماندگی‌ها حرکت کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به 10 الزام تحقق شعار سال، تصریح کرد: ما باید به این 10 نکته توجه کنیم. توجه به الزاماتی که در قانون برنامه ششم توسعه در زمینه تولید مورد تاکید قرار گرفته است. اجرایی کردن قوانین مصوب مجلس در زمینه رونق تولید و رفع موانع تولید که ما یک‌سری قوانین داریم که نام آنها قانون رفع موانع تولید و کسب و کار است، این موارد قوانین خوبی بوده که در مجلس تصویب شده و باید آنها را به عنوان زمینه کار و بستر لازم استفاده کرد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جلب سرمایه‌های سرگردان و نقدینگی به سوی تولید و در نظر گرفتن جاذبه‌ها و مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاران، حذف سرمایه‌های خارجی و توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای دوست و هم‌پیمان، به ویژه کشورهای همسایه، جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور و بخش خصوصی و اعتمادسازی در این دو و جهت‌گیری نظام بانکی به سوی تولید از نکات دیگر است.

وی اضافه کرد: نکات دیگر نیز شامل رفع موانع گمرکی در زمینه تولید، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تولید، همکاری و هماهنگی قوای سه‌گانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه تولید، یعنی هر کسی ساز خود را نزد و تخصیص منابع لازم جهت انجام پژوهش‌های علمی، صنعتی و تولیدی مورد تاکید مقام معظم رهبری، است.

آرین‌منش با بیان اینکه سال 99 یکی از سخت‌ترین سال‌های جمهوری اسلامی به لحاظ اقتصادی است، عنوان کرد: شاخص‌های تورم، بیکاری، رشد اقتصادی، فاصله طبقاتی و منابع ارزی در شرایط نامطلوب و نگران‌کننده‌ای قرار دارند که باید با عزم و انسجام ملی، وحدت و همدلی، توجه به واقعیت‌های موجود، امکانات و ظرفیت‌ها و تدبیر و عقلانیت از این مرحله دشوار عبور کرد و به سلامتی پشت سر گذاشت تا از این پیچ تاریخی عبور کنیم.

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: با توجه به اینکه درآمدهای نفتی ما به حداقل ممکن رسیده، دست دولت خالی بوده و تنها کاری که می‌تواند انجام دهد، استفاده مطلوب از ظرفیت‌های بخش خصوصی است که باید بخش خصوصی را برای این کار به میدان آورد. بخش خصوصی نیز حساب سود، عرضه و تقاضا و محاسبات خود را دارد، در صورتی سرمایه‌های بخش خصوصی به سمت تولید جهت‌دهی خواهد شد که برای بخش خصوصی سودآور و مقرون به صرفه باشد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سرمایه اصولا جایی هدایت می‌شود که سود، تامین و امنیت بیشتری در آنجا وجود داشته باشد ، بنابراین دولت‌ها می‌توانند بسترساز تولید باشند، زمینه‌های لازم را فراهم کنند، بخش خصوصی را به میدان بیاورند و حمایت کنند، دولت نیز باید از بخش خصوصی حمایت کرده و آن را هدایت کند و ضمنا نظارت‌های لازم را در تولیدات و توزیع داشته باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها