تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دسامبر 2021 - 11:34
کد خبر : 163966

سهم ۷۵ درصد فرابورس از بازار بدهی

سهم ۷۵ درصد فرابورس از بازار بدهی

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: ارزش بازار بدهی در ۲۹ اسفند ۹۷ رقمی بالغ بر ۱۰۱.۷ هزار میلیارد تومان بوده که فرابورس از این میزان، سهم ۷۵ درصدی را به خود اختصاص داده است. به گزارش ایسنا، امیر هامونی امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری در دومین روز برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به آمار

سهم ۷۵ درصد فرابورس از بازار بدهی

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: ارزش بازار بدهی در ۲۹ اسفند ۹۷ رقمی بالغ بر ۱۰۱.۷ هزار میلیارد تومان بوده که فرابورس از این میزان، سهم ۷۵ درصدی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، امیر هامونی امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری در دومین روز برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به آمار عملکرد فرابورس در سال ۹۷ اشاره و اظهار کرد: این بورس با کسب بازدهی ۱۰۶ درصدی شاخص آیفکس، توانست در میان بورس‌های عضو فدراسیون جهانی به لحاظ کسب بازدهی، صدرنشین شود.

وی افزود: ارزش بازاری فرابورس از رقم ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در آخرین روز کاری سال ۱۳۹۶ به رقم ۲۵۷ هزار میلیارد تومان در مدت مشابه سال ۱۳۹۷ رسید که رشد بالغ بر ۸۰ درصدی را نشان می‌دهد. ارزش معاملات نیز در سال گذشته رکورد جدیدی ثبت کرد؛ به طوری که به رقم ۱۰۱ هزار میلیارد تومان در مجموع معاملات بازارها رسید و با افزایش ۷۱ درصدی روبرو شد.

این مقام مسئول ادامه داد: فرابورس از طریق پذیره‌نویسی اوراق و سهام شرکت‌های سهامی عام، افزایش سرمایه شرکت‌ها، عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها و اسناد خزانه اسلامی، ۳۴.۹ هزار میلیارد تومان تأمین مالی برای دولت و بنگاه‌ها به ارمغان آورد.

هامونی به رشد آیفکس و ارزش بازاری فرابورس طی فروردین امسال نیز اشاره کرد و گفت: شاخص کل فرابورس در پایان فروردین به بیش از ۲۴۰۰ واحد رسیده که بازدهی ۱۰ درصدی را در یک ماه گذشته نشان می‌دهد. همچنین ارزش بازاری این بورس از ۲۵۷ به ۲۷۶ هزار میلیارد تومان در پایان این ماه افزایش یافته است.

وی در خصوص آخرین وضعیت بازار بدهی نیز گفت: ارزش بازار بدهی در ۲۹ اسفند ۹۷ رقمی بالغ بر ۱۰۱.۷ هزار میلیارد تومان بوده که فرابورس از این میزان، سهم ۷۵ درصدی را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل فرابورس گفت: این بورس از سه سال گذشته تصمیم گرفت از فضای نمایشگاهی به عنوان فرصتی برای شنیدن صدای اکوسیستم نوآوری در بازارهای مالی استفاده کند. از این رو با برگزاری رویداد فین‌استارز، امکان حضور استارت‌آپ‌های فین‌تک را در فاینکس فراهم می‌کند تا بتوانند جذب سرمایه کنند و وارد مذاکره و عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران شوند.

هامونی ضمن اشاره به تاکید همواره بر اهمیت نوآوری در اقتصاد افزود: مهم این است که به اکوسیستم نوآوری کمک کنیم و فین‌استارز، برنامه‌ای است برای اینکه بازار سرمایه‌ای‌ها برای توسعه نوآوری، خود پیش‌قدم شوند. این رویداد سال گذشته رکورد جدیدی در توسعه صنعت فین‌تک ثبت کرد و سال جاری نیز استقبال گسترده‌تری را شاهدیم.

وی درباره برنامه‌های سال جاری فرابورس گفت: توسعه فناوری و ارائه چند محصول فناورانه در نرم‌افزارهای مرتبط، استفاده از هوش‌مصنوعی در نظارت و سامانه‌های نظارتی بازار،توسعه بازار دانش‌بنیان و SME در تحریک بازار، اصلاح قوانین و مقررات و شفافیت و حاکمیت شرکتی، توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری،انجام پروژه‌های مشترک با بورس‌ها (بورس تهران، کالا، انرژی)، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف و فین تک‌های مرتبط، تقویت ساختارهای امنیت اطلاعات، تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری و سواد مالی که پکیج‌ها و محصولات استارتاپی خوبی هم در این حوزه‌ها وجود دارد، جزو برنامه‌های در دستور کار سال جاری فرابورس است.

هامونی از تشکیل کارگروهی در فرابورس جهت بررسی کاربردهای بلاکچین در بازار سرمایه خبر داد و گفت: با انتشار گزارش این کارگروه در ماه‌های آینده، درباره استفاده از ظرفیت‌های بلاکچین در بازار سرمایه تصمیم می‌گیریم. ATO و STOها مهم‌ترین حوزه‌هایی است که در آنها بلاکچین برای بازار سرمایه کاربرد دارد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها