تاریخ انتشار : شنبه 4 دسامبر 2021 - 10:35
کد خبر : 141507

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

شهرهایی که برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: توسعه نامتوازن شهری و عدم رعایت مسائل و قوانین ساخت و ساز باعث شده تا شهرهای ما توانایی پذیرش شرایط نامساعد جوی را نداشته باشند و می توان گفت شهرهای کشور برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند. عزیر عابسی در گفت و گو با ایسنا مازندران،

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: توسعه نامتوازن شهری و عدم رعایت مسائل و قوانین ساخت و ساز باعث شده تا شهرهای ما توانایی پذیرش شرایط نامساعد جوی را نداشته باشند و می توان گفت شهرهای کشور برای یک روز تابستانی معتدل ساخته شده اند.

عزیر عابسی در گفت و گو با ایسنا مازندران، اصول شهرسازی و ساختمان سازی را مورد نقد قرار داد و با اشاره به موقعیت های مکانی ساخت و سازها اظهارکرد: متاسفانه ما به مخاطرات ساخت و ساز در نواحی پر خطر واقف نیستیم و سیل امسال نهیب جدی به تمام دست اندکاران این بخش بود.

وی با تصریح اینکه پیشتر متولیان و کارشناسان حوزه عمران نگران مخاطرات زلزله بودند، تاکید کرد: اکنون با وقوع سیل اخیر می توان بر این نکته صحه گذاشت که مخاطرات سیل و آسیب های آن به مراتب بیشتر از زلزله است و باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل در تشریح مخاطرات و آسیب های بیشتر سیل نسبت به زلزله خاطرنشان کرد: زلزله محدوده کوچکی را درگیر کرده و نهایتا چند شهر متاثر از آن می شوند اما سیل اخیر بیش از 7 استان کشور را به طور مستقیم درگیر کرده و زیان های مالی به مراتب بیشتری به ارمغان آورده است ضمن اینکه محدوده گسترده تری را شامل شده که اکنون بیش از 25 درصد کشور درگیر این معضل شده اند.

کارشناس عمران و هیدرولیک محیط زیست با اشاره به اینکه در ملاحظات طراحی و ساخت و ساز، سیل به عنوان یک پارامتر محرک و تاثیر گذار کمتر مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: توسعه نامتوازن شهری، کاشت نامناسب درختان و تیرهای برق در کنار عدم ملاحظات ساخت و ساز سبب شده تا شهرهای ما توانایی پذیرش طوفان را نداشته و در سیل تاب آور نباشند.

عابسی به القای شائبه غلط در اذهان عموم و مدیران در مورد کوچک شدن رودخانه ها به سبب کم آب بودن آنها اشاره و تصریح کرد: به وجود آمدن چنین ظن و گمان هایی باعث شد تا ساخت و سازها در حریم رودخانه ها آغاز شود که در نتیجه رودخانه در یک بازگشت صد یا 200 ساله به خود، تمام آن بسترها و حریم ها را باز پس گرفت.

وی با اعلام هشدار نسبت وقوع سیل های با دوره بازگشت چند صد ساله به ویژه در استان های شمالی در آینده تصریح کرد: قطعا خسارات ناشی از چنین بارش هایی به مراتب بیشتر از سیل خوزستان خواهد بود چراکه در مازندران هر متر مربع از زمین ارزشمند بوده و دارای سکونت ‎ گاه ‎ های شهری و روستایی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با ابراز نگرانی از تجاوزهای بیش از حد انجام گرفته به حریم رودخانه‎های شمال به ویژه تجن، هراز و سفیدرود یادآور شد: متاسفانه تجاوزهای صورت گرفته فراتر از آن چیزی است که در جنوب کشور و رودهای کارون و کرخه اتفاق افتاده و به نظر می رسد مباحث ساخت و ساز در حریم رود وارد ادبیات فنی شده است.

مدرس مباحث هیدرولوژی و محیط زیستی در شاخه عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در رابطه با ساخت و ساز در حریم رودها گفت: اگر سازه ای در نزدیکی حریم رودها ساخته می شود باید سازه ای غیردائمی مانند راه های فرعی و پارک ها باشد زیرا در مواقع اضطرار می توان این مکان ها را به سرعت تخلیه کرد.

استادیار گروه محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با تاکید بر هشدار کارشناسان بین المللی مبنی بر وقوع مکرر خشکسالی و سیلاب های ناگهانی پیرو گرمایش جهانی زمین خاطرنشان کرد: اتفاقات حداکثری از این دست مانند خشکسالی چندساله و متعاقب آن سیلاب های عظیم ناگهانی، در آینده بسیار رخ خواهد داد و باید بیش از پیش متوجه این اتفاق باشیم.

عابسی در پایان با اخطار نسبت به ساخت و ساز در حریم رودخانه ها، کنار گسل ها، در شیب و ارتفاعات کوه هایی که امکان ریزش و لغزش زمین است و در مجاورت مناطق صنعتی که امکان انفجار و آلودگی شدید وجود دارد، تاکید کرد: باید از ساخت و سازهای غیر ایمن در هر نقطه مکانی که احتمال خطر وجود دارد پرهیز شود.منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها