شورای امنیت پنجشنبه اولین جلسه درباره کرونا را برگزار میکند
منابع دیپلماتیک اعلام کردند، شورای امنیت روز پنجشنبه برابر با نهم آوریل (۲۱ فروردین ماه) اولین نشست خود در خصوص ویروس کرونا را برگزار خواهد کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع در شورای امنیت اعلام کرد، این نشست روز پنجشنبه به منظور بررسی بحران شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن
منابع دیپلماتیک اعلام کردند، شورای امنیت روز پنجشنبه برابر با نهم آوریل (۲۱ فروردین ماه) اولین نشست خود در خصوص ویروس کرونا را برگزار خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک منبع در شورای امنیت اعلام کرد، این نشست روز پنجشنبه به منظور بررسی بحران شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن برگزار خواهد شد.
۹ عضو از ۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت اخیرا در پی اینکه از نزاعهای جاری بین اعضای دائم شورای امنیت به خصوص آمریکا و چین بر سر کووید- ۱۹ خسته شدند و به ستوه آمدند خواستار نشستی درباره پاندمی کرونا شدند.
دیپلمات سازمان ملل که نخواست نامش فاش شود گفت، نشست شورای امنیت پشت درهای بسته و به صورت ویدیو کنفرانس راس ساعت هفت عصر به وقت گرینویچ برگزار خواهد شد.
یک دیپلمات دیگر تنها به این سخن که این نشست پنجشنبه برگزار خواهد شد، اکتفا کرد.
طبق گفته منابع دیپلماتیک، همچنان ابهاماتی در خصوص سرنوشت این جلسه وجود دارد و نتایج آن ممکن است باعث تشدید اختلافات میان اعضای شورای امنیت در خصوص ویروس کرونا شود و یا مانند اجماع کامل روز پنجشنبه در میان ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل که روسیه سعی داشت مانع آن شود، به فرصت مناسبی تبدیل خواهد شد که طی این نشست اعضای شورای امنیت تمایل خود را نسبت به وحدت و همکاری نشان دهند.
یکی از دلایل اختلاف در اصرار آمریکا برای تضمین صدور بیانیه یا قطعنامهای از سوی شورای امنیت به این اشاره دارد که منشأ اصلی ویروس کرونا را چین معرفی کرده است، مسألهای که پکن به شدت آن را رد میکند.
کشورهای عضو دائم شورای امنیت که ۹ تا از آنها خواستار برگزاری این نشست شدهاند، عبارتند از آلمان، بلژیک، استونی، اندونزی، ویتنام، نیجر، جمهوری دومینیکن، دولت سانت وینس سنت و گرینادین که از حق وتو برخوردار نیستند.
اما دهمین کشور عضو غیردائم در شورای امنیت، آفریقای جنوبی است که شیوع ویروس کرونا در حال حاضر را تنها بحران بهداشتی و اقتصادی قلمداد کرده اما ماموریت سازمان ملل را حفظ صلح و امنیت بینالمللی دانسته که با این وجود از نظر این کشور بررسی موضوع کرونا جزو ماموریتهای شورای امنیت نیست.
ویروس کرونا تاکنون در ۲۰۹ کشور شیوع پیدا کرده و به رغم اینکه چین کانون شیوع این ویروس بوده اما این کشور به طور موثر بر شیوع آن کنترل یافته است.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0