تاریخ انتشار : دوشنبه 25 اکتبر 2021 - 20:33
کد خبر : 19083

شکل‌گیری همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در سازمان فنی و حرفه‌ای

شکل‌گیری همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در سازمان فنی و حرفه‌ای

 مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: هدف از برگزاری و اجرای اقدامات مشترک با پارک علم و فناوری این است که ما نیرو را برای بازار کار آموزش می‌دهیم و صنعت نیز در این آموزش با ما مشارکت دارد. افشین رحیمی گل خندان ظهر امروز در مراسم اولین سالگرد افتتاح ساختمان تیراژ

شکل‌گیری همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در سازمان فنی و حرفه‌ای

 مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: هدف از برگزاری و اجرای اقدامات مشترک با پارک علم و فناوری این است که ما نیرو را برای بازار کار آموزش می‌دهیم و صنعت نیز در این آموزش با ما مشارکت دارد.

افشین رحیمی گل خندان ظهر امروز در مراسم اولین سالگرد افتتاح ساختمان تیراژ که در مرکز شماره یک فنی و حرفه‌ای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروز در سالگرد افتتاح اولین مرکز توسعه فناوری که کار مشترکی میان دانشگاه فنی‌ حرفه‌ای و پارک علم و فناوری استان در کشور است، قرار داریم. با کارنامه‌ خوبی که این مرکز در سال گذشته داشت، امروز سازمان فنی و حرفه‌ای به دنبال راه‌اندازی این مدل در سایر استان‌هاست.

وی افزود: از زمان شروع همه‌گیری کرونا کلاس‌های آموزشی غیر حضوری شد و این موضوع دلیل نرسیدن به برخی برنامه‌های در نظر گرفته شده برای مرکز بود. هدف ما در سال دوم فعالیت ارائه آموزش و مجوزهای آموزشی برای داوطلبان است. شرکت‌های مستقر در این مرکز پس مدتی بایستی یک محصول به شکل فیزیکی، فناوری، خدماتی و یا آموزشی باشد. آمادگی ارائه مجوز آموزش برای شرکت‌های مستقر هستیم. البته در این مرکز در برخی از حرفه‌ها که آموزش آن‌ها در کشور ارائه نشده است ارائه می‌شود. این روش آموزشی جدید و نوآورانه است. در این مجموعه می‌توان نیروهای ممتازی تربیت کرد که در آینده مجموعه‌ها بسیار موفق باشند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: واحدهای صنفی و صنعتی که تمایل به ایجاد آموزشگاه ندارند، می‌توانند به وسیله مجوزهای ارائه شده در طرح مهارت‌آموزی در قالب‌ قرارداد کارآموزان را جذب کرده و حین فعالیت، آموزش‌هایی را به آن‌ها ارائه کنند. در برخی رشته‌های خاص میزبان تربیت مربی در کشور هستیم. برای مثال با حضور یک شرکت موفق در زمینه پهپاد می‌توانیم دوره‌های آموزشی یک هفته‌ای را برای مربیان این رشته‌ خاص به صورت کشوری برگزار کنیم. با این روش امکان استفاده ملی از دوره‌های برگزار شده ممکن می‌شود.

وی بیان کرد: در سازمان فنی‌وحرفه‌ای از سال‌ها پیش تجربه همکاری با صنعت را داشتیم. به بیش از ۳۰ واحد صنعتی مجوز اجرای آموزش‌ با استاندارهای فنی ‌و حرفه‌ای داده‌ایم و تا پایان امسال ۱۰۳ مجوز دیگر به صاحبان صنایع خواهیم داد. همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان برای اولین بار در سازمان فنی و حرفه‌ای در کشور انجام شده است. سال گذشته با حضور دکتر ستاری ۲ مرکز توسعه فناوری با همکاری پارک خراسان در سازمان فنی‌ وحرفه‌ای افتتاح شد. مرکز شماره یک ساختمان تیراژ، مرکز شماره دوم نوآوری طلا، جواهرات و سنگ‌های قدیمی در ایران و مرکز سوم مرکز تخصصی نوآوری بازی‌سازی یارانه‌ای کشور است که تا پایان امسال افتتاح خواهد شد. هدف از برگزاری و اجرای کارهای مشترک با پارک علم و فناوری این است که ما نیرو را برای بازار کار آموزش می‌دهیم و باید صنعت نیز در این آموزش مشارکت داشته باشد. ‌صنعت خراسان در زمینه آموزش پیش‌ رو است. منظور از آموزش هدفمند آموزش براساس تقاضا است. صنعت آموزش را براساس نیاز خود و تقاضا جامعه ارائه می‌دهد.

سرعت تبدیل ایده به محصول را برای شرکت‌ها افزایش داده‌ایم 

رحیمی گل خندان تصریح کرد: نیازمند نوآوری و بازآموزی مربیان هستیم. نوآوری در حوزه فنی و حرفه‌ای به معنای نوآوری در استانداردهای آموزشی است. وقتی صحبت از توسعه می‌شود، ما توسعه را در تجهیزات و امکانات می‌بینیم؛ در حالی که توسعه با اهمیت مربوط به نیروی انسانی است. ما تجهیزات خود را به‌ روز کردیم اما نتوانستیم هنوز مربیان به روز داشته باشیم. ما برای افرادی که دارای ایده هستند اما امکانات لازم در حوزه سخت‌افزاری را ندارند، امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم. همچنین مربیان ما نیز می‌توانند در مباحث آموزشی به آن‌ها کمک کنند. دانش مربیان با مشارکت با شرکت‌های نوآور به‌ روز می‌شود. همچنین سرعت تبدیل ایده به محصول را برای شرکت‌ها افزایش دادیم. کارآموزان می‌توانند در برنامه‌های خاصی که برگزار می‌شود، شرکت کنند.

فرزاد موسوی‌زاده، نماینده پارک علم‌وفناوری خراسان در ساختمان تیراژ، در ادامه این نشست در خصوص عملکرد یک سال گذشته اظهار کرد: هدف از راه‌اندازی ساختمان تیراژ ایجاد مرکزی برای شرکت‌های مستقر در پارک علم‌وفناوری خراسان به ویژه شرکت‌های ICT بود. همچنین تلاش کردیم تا سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای نیز تعاملات بیشتری با کارآموزان و مربیان خود ایجاد کند. این مرکز به عنوان اولین مرکز در کشور بین ۲ ارگان دولتی، پارک علم‌وفناوری خراسان و سازمان آموزش فنی ‌وحرفه‌ای ایجاد شده تا سازمان فنی وحرفه‌ای به هدف خود که آموزش کارآموزان و پارک خراسان که ایجاد کسب و کار برای آن‌هاست، دست یابد.

وی افزود: ساختمان تیراژ در سال گذشته توسط دکتر ستاری افتتاح شد. این ساختمان ۱۵۰۰ متر بنا دارد که در سه طبقه قرار  گرفته و شامل ۱۲ شرکت و حدود ۲۰۰  نفر پرسنل است. همچنین توانستیم ۱۲۰۰ ساعت در خدمت کارآموزان المپیادی سازمان فنی‌وحرفه‌ای در شرکت اسپاد باشیم. با توجه به فضایی که ایجاد کردیم، کارکنان شرکت‌ها توانستند با ظرفیت‌های پارک و رسالت آن آشنا شوند. همچنین تعاملی میان کارآموزان و مربیان فنی و حرفه‌ای ایجاد شد و شرکت‌ها با خدمات سازمان فنی ‌و حرفه‌ای آشنا شدند.

نماینده پارک علم‌وفناوری خراسان در ساختمان تیراژ ادامه داد: یکی از دغدغه‌های کارآموزان فنی‌وحرفه‌ای استفاده از محیط کاری و ابزارهای واقعی است. ما تلاش کردیم در بخش زیرساختی و تعمیراتی ظرفیت‌هایی را فراهم کنیم. همچنین با سایر کارگاه‌ها نیز تعاملاتی در این زمینه انجام دادیم و در حوزه کارگاه ماشین ابزار و نقاشی خودرو تعاملاتی با مربیان داشتیم تا بتوانیم در پروژه‌ها از تجهیزات آن استفاده کنیم. پارک خراسان در زمینه فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم ساختمان تیراژ هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومان فراهم کرد. اجاره‌ای که شرکت‌ها در این مدت به ما داده‌اند، حدود ۱۵۰ میلیون تومان است. درآمدی که از اجاره‌ها دریافت کردیم، قابل قیاس با توجه به هزینه‌ای که شده نیست.

موسوی‌زاده بیان کرد: حمایت پارک خراسان سبب شد تا مشکلات شرکت‌های ICT حل شود. با حمایت دانشگاه فنی‌و حرفه‌ای توانستیم از ظرفیت‌های این سازمان استفاده کنیم. برنامه‌های ما برای سال آینده شامل برگزاری دوره‌های مستمر جهت انتقال تجربیات شرکت‌های موفق به پارک خراسان و کارآموزان فنی ‌حرفه‌ای، فراهم‌سازی‌ حضور کارآموزان در شرکت‌ها، استقرار دفتر پذیرش پارک در محیط برای حمایت از ایده‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارآموزان و فعال کردن بخش آموزشی شرکت‌ها است. همچنین استفاده از ظرفیت شرکت‌ها در خصوص المپیاد، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان و اخذ مدرک فنی و حرفه‌ای، استفاده از طرح مهارت بنیان، برگزاری جلسات مشاوره برای کارآموزان فنی و حرفه‌ای، استفاده از مربیان سازمان فنی و حرفه‌ای در شرکت‌ها و راه‌اندازی یک شتاب‌دهنده تخصصی ساخت و تولید است.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها