تاریخ انتشار : جمعه 29 اکتبر 2021 - 1:19
کد خبر : 29031

صادرات 36 هزار دلاری صنایع دستی استان/قدمت 6هزار ساله سفال در سمنان

صادرات 36 هزار دلاری صنایع دستی استان/قدمت 6هزار ساله سفال در سمنان

ایسنا/سمنان سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از پرداخت حدود 19 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی استان سمنان خبر داد و گفت: هنرمندان صنایع‌دستی این استان در یک سال اخیر 36 هزار دلار صادرات صنایع‌دستی به خارج از کشور داشتند. جعفر صفاخواه  ضمن تبریک 20خردادماه روز

صادرات 36 هزار دلاری صنایع دستی استان/قدمت 6هزار ساله سفال در سمنان

ایسنا/سمنان سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از پرداخت حدود 19 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی استان سمنان خبر داد و گفت: هنرمندان صنایع‌دستی این استان در یک سال اخیر 36 هزار دلار صادرات صنایع‌دستی به خارج از کشور داشتند.

جعفر صفاخواه  ضمن تبریک 20خردادماه روز جهانی صنایع دستی با اشاره به تنوع بالای صنایع دستی در این استان اظهار کرد: معرق، منبت، گره‌چینی و حجم‌های چوبی ، شبکه‌بری‌های حجیم فلزی، دست بافته‌های ابریشمین، نگارگری و تذهیب‌های زرین، گلیم، گلیچ و جاجیم، ظروف سفالی، نمد، پارچه قلمکار و …از جمله صنایع‌دستی استان سمنان و تبلور هنر مردم در این منطقه هستند.

وی از تنوع آب و هوایی به عنوان عاملی موثر در تنوع صنایع دستی استان نام برد و تصریح کرد: هنر و صنایع دستی در این استان به‌واسطه تنوع آب و هوایی و اقلیمی، در هر منطقه استان ویژگی خاص خود را  از نظر نقش، رنگ و کاربرد دارد و این تنوع  بر روی ظروف، دست بافته‌ها و اقلام صنایع‌دستی این استان طی هزاران سال نمود پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه سفال، سرامیک، گلیم، قلمکار، منبت، معرق، نمدمالی، دست بافته‌های سنتی و .. از صنایع‌دستی فعال استان سمنان است اضافه کرد: پیشینه صنایع دستی و هنرهای سنتی در این استان به بیش از 6 هزار سال می‌رسد.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: هنر سفال و سرامیک در استان سمنان حدود شش هزار سال قدمت دارد و پیشینه هنر نساجی سنتی، گلیم‌بافی، رودوزی‌های سنتی و منبت چوب در این استان نیز  به حدود  200 تا 500 سال قبل برمی‌گردد.

وی، لازمه زنده نگه‌داشتن، احیا و ترویج هنرهای سنتی و صنایع‌دستی در این استان را حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی ارزیابی و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 145 کارگاه تولید صنایع‌دستی و 23 تعاونی فعال صنایع‌دستی در استان فعالیت دارند.

وی به حمایت‌ها از هنرمدان استان پرداخت و گفت: در این راستا 18 میلیارد و 800 میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی استان در سال گذشته پرداخت شده است.

صفاخواه با اشاره به اینکه بیش از 4 هزار و 500 هنرمند صنایع‌دستی در این استان مشغول فعالیت هستند، گفت: 12 مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته صادر شد.

او با بیان اینکه 207 مجوز صنایع‌دستی در سال گذشته صادر شده است، افزود: «استان سمنان دارای 48 رشته فعال صنایع‌دستی است.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از صدور 109 پروانه تولید انفرادی، 15 پروانه تولید کارگاهی، 83 کارت شناسایی و 172 گواهی آموزشی در سال گذشته، در استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: 917 هنرمند صنایع‌دستی در سال گذشته تحت پوشش بیمه قرار داشتند.

صفاخواه با اشاره به فعالیت 3 خانه صنایع‌دستی در استان، اضافه کرد: چهار فروشگاه فعال صنایع‌دستی ، 6 بازارچه موقت و 2 بازارچه دائمی صنایع‌دستی تا سال گذشته ایجاد شد.»

سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از دریافت 2 نشان ملی مرغوبیت کالا توسط هنرمندان صنایع‌دستی استان در سال گذشته خبر داد و افزود: هنرمندان استان 2 میلیارد و 50 میلیون ریال در بازارچه‌های موقت صنایع‌دستی فروش داشتند.

او به برگزاری پنج دوره آموزشی عمومی و تخصصی صنایع‌دستی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: صنایع‌دستی استان در سال گذشته مبلغ 36 هزار دلار صادرات داشته است.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با تأکید بر اینکه صنایع‌دستی، رمز اقتصاد مقاومتی، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌هاست، تأکید کرد: توسعه و ترویج صنایع‌دستی می‌تواند نقش مهمی در اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی استان داشته باشد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها