ایسنا/همدان امسال برخلاف سالهای گذشته طبیعت هیچ میلی برای میزبانی از طبیعت گردان ندارد و مردم را به در خانه ماندن تشویق می کند تا اینبار با در خانه ماندن حافظ جان آنها باشد.
همه چیز مهیاست تا با خروج و تجمعی هرچند کوچک و محدود خود را میزبان کروناویروس کرده و با دست و پنجه نرم کردن با این ویروس زیباترین روزهای زیبای بهار خود را خراب کنیم.
ویروسی که بیش از ۴۰ روز است که در تمام جهان جا خوش کرده و روزانه جان بسیاری از مردم مظلوم را در جهان می گیرد.
یک لحظه غفلت یک عمر پشیمانی به همراه دارد، آری با خروج هر شخص از منزل و قرارگرفتن در معرض ویروس چیزی به جز پشیمانی به بار نمی آورد پس چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی…..
هرساله ۱۲ فروردین که می شود مردم خود را آماده می کنند تا در روز طبیعت حسن ختامی برای تعطیلات نورورز داشته و انرژی لازم را برای آغاز کار در سال جدید از طبیعت دریافت کنند اما امسال که تعطیلات نوروز همه در منازل سپری شد و فعلا هم آغاز کاری برای بسیاری از مشاغل نیست، پس بهتر است این الهام از طبیعت بماند برای روزی که کشور از آلودگی کرونا پاک شود.
این روزها برخیها که از خانهنشینی خسته شده و از سوی دیگر بیم کرونا دارند چاره را در گشت و گذار در طبیعت و پارکها دیده و شاهد سیل عظیمی از خانوادههایی هستیم که بساط پیک نیک را در فضای سبز اطراف شهرها و حتی پارکها پهن میکنند.
در شهر همدان نیز تاکنون مردم این ویروس را خیلی جدی نگرفته اند و با بهتر شدن هوا و گذر از زمستانی سرد حال خود را مستحق آن می دانند که به طبیعت رفته و ریه های خود را با هوای بهاری شستشو دهند اما چه بسا این ریه با خروج از منزل در شرایط کنونی به پایان عمر خود خواهد رسید پس زمان آن رسیده که در روز طبیعت همه مردم با خانه ماندن به پیام «امسال همه ۱۳ بدر را در خانه می گذرانیم» تحقق همه جانبه دهند.
باید بدانیم پیک نیک روز طبیعت امسال بویی از کوفته های معروف مادربزرگ ها یا به قول معروف جوجه کباب های خان دایی نمی آید و طعم کرونا در خوراکی های ۱۳بدر حاکم است.
در هیچ یک از تفرجگاه ها میزبان مردم نخواهیم بود
مدیرکل منابع طبیعی استان همدان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در روز طبیعت یگان های حفاظت منابع طبیعی با همکاری ستاد مبارزه با کرونا از ورود مردم به پارک های جنگلی ممانعت کرده و هماهنگی لازم در زمینه تحقق این امر در سراسر استان انجام شده است.
اسفندیار خزائی با بیان اینکه بیش از نیمی از پارک های جنگلی در اختیار بخش خصوصی قرارگرفته است، اعلام کرد: تعطیلی تفرجگاه های جنگلی در سراسر استان امری قطعی بوده و بخش خصوصی نیز اقدامات لازم را انجام داده است.
وی از وجود ۳۱۴۶ هکتار پارک جنگلی در همدان خبر داد و گفت: پارک های جنگلی در تمام شهرستان های همدان در ایام تعطیلات نوروز تعطیل بوده و همچنین در پارک های بین راهی با ورود هر گونه وسیله نقلیه مخالفت شده است.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در روز طبیعت مناطق حفاظت شده تحت مدیریت محیط زیست همدان مسدود شده و کنترل میشوند.
مهدی صفی خانی اظهار کرد: برخی از مناطق حفاظت شده همدان که بر حسب تجربیات سالهای قبل، مردم به راحتی به آنها دسترسی دارند و مسیرهایی که محل تجمع اصلی گردشگران است، شناسایی و مسدود شده و کنترل میشوند.
وی ادامه داد: یگان حفاظت محیط زیست در ورودیهای مناطق مستقر شدهاند و از ورود شهروندان به تفرجگاهها، گردشگاهها، مناطق حفاظت شده و تالابها جلوگیری میکنند بنابراین از مردم درخواست میکنیم در روز طبیعت برای حفظ سلامت خود و هموطنان در خانه بمانند.
صفی خانی با بیان اینکه اگر مردم ممنوعیتها را رعایت نکنند سطح برخوردها بیشتر، فاصله اجتماعی کمتر و شیوع کروناویروس افزایش مییابد، گفت: باوجود اینکه ممنوعیت و کنترل مناطق با مدیریت خوب ادامه دارد اما ممکن است مسیرهای دسترسی به بعضی از مناطق طبیعی برای مردم وجود داشته باشد همچنین برخی مسیرها برای تردد عمومی است که مسدود شدنش عواقبی در پی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است مردم در روز طبیعت در خانه بمانند، گفت: متاسفانه تعداد زیاد ماسک و دستکش که در خیابان و همچنین طبیعت رها میشوند، علاوه بر اینکه چشم انداز زشتی ایجاد کردهاند میتواند ضربه جبران ناپذیری در پی داشته باشد و لازم است که هموطنان این قضیه را جدی بگیرند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا