ایسنا/گیلان استاندار گیلان خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت موسسات تحقیقاتی جهاد کشاورزی شد و گفت: گیلان قطب تولید برنج است و آب کافی و زمین مرغوب دارد لذا با بهره گیری از تکنولوژی های روز و برنامه های مبتکرانه و خلاقانه باید شاهد جهش تولید محصولات کشاورزی باشیم.
ارسلان زارع در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان در سال جدید که در استانداری گیلان برگزار شد، با بیان اینکه مقام معظم رهبری امسال را بنا به شرایط اجتماعی و اقتصادی و ضرورت توسعه کشور سال «جهش تولید» نامگذاری فرمودند، اظهار کرد: جهش تولید عنوانی شایسته، نیکو و زیباست که در راستای اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار قرار دارد.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی مناسب، دقیق، علمی و کارشناسانه همراه با تلاش مضاعف جهت تحقق شعار سال، افزود: تحقق جهش تولید به فضایی آکنده از همدلی و وفاق و انسجام و کوشش حداکثری نیاز دارد.
استاندار گیلان، جهش تولید را یک سیاست مدبرانه در جهت توسعه کشور و محقق کننده اهداف دولت در سال جاری دانست و تصریح کرد: مدیران دستگاه ها و فعالان اقتصادی کشور باید فراتر از اقدامات عادی و روال معمولی عمل کنند. در این راستا ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان و کمیته های ذیل این شورا از جمله ارکان موثر در این مهم است.
زارع، سازمان برنامه و بودجه را اتاق فکر تحقق شعار سال ۹۹ دانست و یادآور شد: به دنبال تکلیف قانونی رهبر انقلاب در پیام نوروزی ایشان، سازمان برنامه و بودجه ساختارهای لازم جهت تحقق منویات رهبری را تعریف و به استان ها ابلاغ کردند. شورای برنامه ریزی استان ظرفیت بسیار خوبی دارد و نباید صرفا به منزله توزیع اعتبارات و بررسی پروژه های عمرانی و اقتصادی باشد، بلکه باید زمینه توسعه را فراهم کند.
وی با اشاره به تصمیم سازی های خوب کمیته های چهارگانه شورای برنامه ریزی استان طی سال گذشته، عنوان کرد: پیشنهادات کارگروه ها در شورای برنامه ریزی استان مورد توجه قرار گیرد.
استاندار گیلان در ادامه به روند اجرایی پروژه های اقتصاد مقاومتی استان اشاره کرد و گفت: تحقق اهداف ستاد اقتصاد مقاومتی استان مطلوب و قابل قبول است، اما برای سال ۹۹ که تحت عنوان «جهش تولید» نامگذاری شده باید شاهد رشد و جهش مضاعف باشیم لذا اولویت کار ما تکمیل پروژه های نیمه تمام دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد به بالاست.
زارع با تاکید بر لزوم جهش کمی و کیفی برنامه های سازمان ها و دستگاه ها در سال ۹۹، تصریح کرد: کلیه دستگاه های اجرایی استان برنامه های سازمان مربوطه برای تحقق شعار سال را ظرف مدت یک هفته تدوین و به دبیرخانه شورای برنامه ریزی استان ارسال کنند.
وی خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت های تعاونی به عنوان یکی از ظرفیت های خوب استانی شد و اضافه کرد: برای سال ۹۸ در استان گیلان حجم صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری را پیش بینی کرده بودیم و خوشبختانه به ۵۱۸ میلیون دلار صادرات(به غیر از صادرات چمدانی) رسیدیم. در واقع صادرات از گیلان یک نقطه قوت است و حتی در لحظه تحویل سال صادرات تعطیل نشد. همچنین در روزهایی که مرزهای کشور به واسطه شیوع کرونا بسته شدند، صادرات از آستارا و بندرانزلی ادامه داشت که نشان دهنده نقش ملی گیلان است.
استاندار گیلان با بیان اینکه امسال باید از ظرفیت های واحدهای تولیدی و اقتصادی به ویژه در شهرک های صنعتی بیشترین استفاده را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: نظام مالی و اداری باید حمایت از تولید و تولیدکنندگان را اولویت خود قرار دهد و سازمان های ذی ربط در صدور مجوزها جهادگرانه عمل کنند و بانک ها تامین مالی لازم را انجام دهند. همچنین مشکلات واحدهای راکد و تعطیل در شهرک های صنعتی باید رفع شود.
زارع، با تاکید بر لزوم شناسایی ظرفیت های اقتصادی گیلان، یادآور شد: اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی باید افزایش یابد و دانشگاه ها با سازمان ها ارتباط برقرار کنند تا زمینه فعالیت بیش از پیش شرکت های دانش بنیان فراهم شود. در واقع ایده های فناورانه نباید در حد تجاری سازی باقی بماند، بلکه باید به تولید انبوه برسد.
وی با بیان اینکه در روزهای کمبود اقلام بهداشتی شاهد افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی بودیم، اظهار کرد: شرکت های تولیدی و فعالان اقتصادی ظرفیت کار را ارتقا ببخشند، زیرا جهش به معنی کاری ویژه و شتابان است و باید ارتقای قابل توجه در تولید اتفاق بیفتد.
استاندار گیلان خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت موسسات تحقیقاتی جهاد کشاورزی در بخش افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی شد و گفت: گیلان قطب تولید برنج است و آب کافی و زمین مرغوب دارد لذا با بهره گیری از تکنولوژی های روز و برنامه های مبتکرانه و خلاقانه باید شاهد جهش تولید محصولات کشاورزی باشیم.
زارع، در پایان جهش تولید را یک برنامه دانست؛ نه یک شعار و اظهار کرد: جهش تولید یک ضرورت ملی و محلی است و لذا همگان برای تحقق آن اهتمام داشته باشند.
منبع:ایسنا