مشارکت حداکثری و اصل حضور در انتخابات هم حق و هم تکلیف است
ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان و بلوچستان با اشاره به حساسیت انتخابات پیش رو گفت: تاکید بر مشارکت حداکثری و اصل حضور به عنوان حق و تکلیف مهم است و باید بدانیم که حضور در انتخابات حق مردم است تا سرنوشت خود را تعیین کنند و با نگاه ارزشی و دینی همه نسبت به سرنوشت جامعه اسلامی مسئولیت دارند و شرکت در انتخابات به نوعی تکلیفی بر عهده ما می باشد.
به گزارش ایسنا آیتالله مصطفی محامی در همایش مشارکت حداکثری، انتخاب آگاهانه گفت: خداوند متعال در قرآن کریم هدف از بعثت پیامبر را تلاوت آیات الهی، تزکیه مردم و آموختن کتاب و حکمت به آن ها بیان می کند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به حدیث «إنّ العلماء ورثة الأنبیاء» افزود: عالمان وارثان پیامبران هستند و ارث پیامبر درهم و دینار نیست بلکه جایگاه خطیر رسالت و ایفای نقش هدایتگری است و علمایی که در این مسیر قدم بر می دارند این رسالت را بر عهده دارند و باید بدانند که لازمه هدایتگری مردم این است که ابتدا خود هدایت یافته باشیم.
آیتالله محامی به بیان رسالت هدایتگری علما در عرصه های مختلف پرداخت و بیان داشت: مبانی اعتقادی یکی از این عرصه هاست و انسان مسلمان باید نسبت به عقاید آشنا و اعتقاداتش تقویت شود که اینکار بر عهده علماست و باید کار به گونه ای صورت گیرد که پایه های اعتقادی مردم محکم باشد.
وی افزود: حجمه تبلیغات دشمن و گروه های استکباری برای ایجاد شبهه و تزلزل در مبانی اعتقادی مسلمانان مشخص است و علما باید مرز دار فکری و عقیدتی مردم باشند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان مکارم اخلاقی را از دیگر عرصه های هدایتگری علما دانست و اظهار داشت: اعتقادات و اخلاق دو رکن عمده و زیربنای حرکات و رفتار های فردی و اجتماعی مردم می باشد و باید بدانیم که این دو مکمل یکدیگر و بر هم تاثیر گذار هستند به گونه ای که مبانی اعتقادی زیربنای ارزش های اخلاقی و بالعکس ارزشهای اخلاقی زیربنای مبانی اعتقادی هستند.
وی تصریح کرد: اگر به دنبال یک جامعه سالم و اسلامی هستیم باید برای تقویت مبانی اعتقادی و رشد مکارم اخلاقی سرمایه گذاری و تلاش کنیم.
وی گفت: عوامل مختلفی در رشد مبانی اعتقادی و تربیت اخلاقی فرد و جامعه تاثیر گذار هستند اما نقش عمده را علما ایفا می کنند حال چه نقش مثبت و چه منفی و این یعنی اگر ما در جامعه دچار آسیب ها و ضعف و انحطاط بودیم در این جهت عوامل زیادی تأثیر گذار است اما نقش علما و روحانیون نقش عمده ای است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان گفت: متاسفانه این روزها با خبر های ناخوشایندی از قتل های خانوادگی و درگیری ها مواجه هستیم و موارد مختلفی در این جهت تاثیر گذار است اما باید بداینم انسانی که دست به چنین جنایت هایی می زند انسانیتش دچار خدشه شده و از مکارم اخلاق و مبانی اعتقادی فاصله گرفته است و ما به عنوان یک روحانی در این جهت نیز دارای مسئول هستیم و باید برای تقویت مبانی اعتقادی و رشد مکارم اخلاقی در بین مردم تلاش کنیم.
وی اظهار کرد: اگر گاهی مشاهده می شود که در برخی مجامع حوزوی یا ائمه جمعه و جماعت رقابت ناسالمی صورت می گیرد نشان دهنده این است که ما روی خودمان به خوبی کار نکردیم و اگر خروجی حوزه های علمیه عالمان متعهد و شایسته باشند طبیعتا نباید شاهد اینگونه موارد باشیم.
وی مسائل سیاسی و اجتماعی را از دیگر عرصه های ایفای نقش هدایتگری توسط علما عنوان کرد و افزود: ما به عنوان جامعه روحانیت و علمای دین باید در برابر سرنوشت آحاد جامعه احساس مسئولیت کنیم و بر اساس این احساس مسئولیت باید پیگیر مطالبات به حق مردم باشیم و در این جهت دچار افراط و تفریط نشویم.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان ادامه داد: نباید به بهانه خدمت به نظام از بیان مشکلات و مطالبات مردم پرهیز کنیم و در نقطه مقابل نیز نباید به گونه ای باشد که به بهانه بیان مطالبات مردم خدمات نظام را نادیده بگیریم.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد: برخی از ائمه جمعه و افرادی که صاحب تریبون هستند باید بدانند که گاهی تندی کردن و توهین به دیگران مشکلات را حل نمی کند و حتی در مواردی عامل برخی لجبازی و موضع گیری ها خواهد بود و باید با لحن نافذ و تاثیرگذار پیگیر مطالبات به حق مردم باشیم.
وی لزوم پاسخگویی به نیاز مردم در مواردی که نیازمند روشنگری هستند را مهم بر شمرد و گفت: علما باید در زمینه های مختلف روشنگری کنند که در شرایط کنونی و انتخابات پیش رو علما باید برای مردم روشنگری و مسائل را برای آن ها تبیین کنند.
آیتالله محامی با اشاره به حساسیت انتخابات پیش رو گفت: تاکید بر مشارکت حداکثری و اصل حضور به عنوان حق و تکلیف مهم است و باید بدانیم که حضور در انتخابات حق مردم است تا سرنوشت خود را تعیین کنند و با نگاه ارزشی و دینی همه نسبت به سرنوشت جامعه اسلامی مسئولیت دارند و شرکت در انتخابات به نوعی تکلیفی بر عهده ما می باشد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان ادامه داد: نیاز است تا جامعه روحانیت برای انتخاب فرد اصلح با بیان شاخص ها به مردم کمک کند تا افراد شایسته را انتخاب کنند تا افراد شایسته انتخاب شوند.
وی خواستار تبیین مسائلی از جمله تاثیر منفی عدم شرکت در انتخابات و عدم انتخاب اصلح شد و گفت: عدم شرکت در انتخابات همواره مورد تبلیغ دشمنان نظام می باشد و به دنبال ناامید کردن مردم هستند و نیاز است تا تهدید هایی که کاهش مشارکت و فایده هایی که مشارکت حداکثری ایجاد می کند برای مردم بیان شود.
امام جمعه زاهدان گفت: موقعیت کنونی جامعه همانند جنگ احزاب است و دشمن تمام توان و امکانات خود را برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی به کار گرفته و اگر ما مشارکت حداکثری داشته باشیم پیام مقاومت، عزت و قدرت را مخابره کرده و سرآغاز پیروزی های بیشتر خواهد بود و اگر مشارکت پایین باشد دشمن طمع خواهد کرد و به دنبال ضربه زدن به ما خواهد بود که نمونه هایی از این اتفاق را در چند سال اخیر مشاهده کردیم و در آشوب های ایجاد شده دشمن به تکاپو افتاده بود.
آیتالله محامی ضمن تاکید بر رعایت اخلاق اسلامی و احکام شرعی در انتخابات خواستار پرهیز از غیبت و تهمت در انتخابات شد و خاطر نشان کرد: متاسفانه گاهی شاهد بد اخلاقی ها می شویم اما ائمه جمعه و علمای شیعه و اهل سنت باید همواره مردم را راهنمایی و برای شرکت در انتخابات تشویق کنند و شاخص های انتخاب را برای مردم بیان و از تعیین مصداق پرهیز کرده و نقش پدری خود را حفظ کنند و وارد درگیری های حزبی و جناحی نشوند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا