مقایسه پمپ کارتریجی با پمپهای پرهای؛ کدام یک مناسبتر است؟
در صنعت هیدرولیک، پمپهای مختلفی طراحی و تولید میشود. هر کدام از این انواع پمپ دارای مزایا و معایب خاص خودش است. دو مدل از پمپهای هیدرولیک که بسیار مورد توجه هستند، پمپ پره ای و پمپ کارتریجی نام دارند. این نوع پمپها توسط شرکتهای طراحی و ساخت سیستمهای هیدرولیک ساخته میشوند و شرایطی را
در صنعت هیدرولیک، پمپهای مختلفی طراحی و تولید میشود. هر کدام از این انواع پمپ دارای مزایا و معایب خاص خودش است. دو مدل از پمپهای هیدرولیک که بسیار مورد توجه هستند، پمپ پره ای و پمپ کارتریجی نام دارند. این نوع پمپها توسط شرکتهای طراحی و ساخت سیستمهای هیدرولیک ساخته میشوند و شرایطی را بهوجود آورده که بتوانید با قیمتی مناسب پمپهای مورد نظر خود را خریداری کنید.
پمپ کارتریجی چیست؟
در میان انواع پمپ هیدرولیک که شامل پمپ دنده ای ، پمپ پیستونی و پمپ پرهای میشود، پمپ کارتریجی زیر مجموعه پمپ پره ای به حساب میآید. پمپ کارتریجی درست مانند پمپ پره ای طراحی و ساخته میشود، با این تفاوت که در جزئیاتی خاص با یکدیگر تفاوت دارند. مثلا جنس پرهها در پمپ کارتریجی متفاوت از جنس پرهها در نوع پمپ هیدرولیک پرهای است. همچنین پمپهای کارتریجی با داشتن دور چرخش بالاتر، قادرند که سیال را تا ارتفاع بیشتری انتقال دهند. بررسی پمپ کارتریجی نشان داده که نسبت به پمپهای پرهای نسل قبلی ارتقا یافتهتر هستند.
پمپ پره ای چیست؟
پمپ پره ای نوعی از پمپهای هیدرولیکی است که با استفاده از یک موتور، روتور، شیر جریان و البته تعدادی پره، سیال را از پمپ به قسمتهای مختلف سیستم هیدرولیک انتقال میدهد. همان طور که گفتیم پمپهای کارتریجی نوع خاصی از پمپهای پرهای هستند که نسبت به این نسل قبلی ارتقا یافتهاند. برای بررسی پمپ پره ای باید بدانیم که از چه بخشهایی ساخته شده است. اجزای کلی آن که با پمپ کارتریجی مشترک است شامل موارد زیر هستند:
- مخزن سیال: مخزن سیال یا تانکر جایی است که سیال مورد استفاده در پمپ نگهداری میشود.
- پورت ورودی: این قسمت جایی است که سیال (روغن یا آب) وارد پمپ میشود.
- الکتروموتور: الکتروموتور همان موتور الکتریکی است که باعث چرخش روتور و در نتیجه پرهها میشود.
- پرهها: پرهها نیز همان بخشی است که چرخش آنها در امتداد سیال باعث انتقال سیال از پمپ به دیگر بخشهای سیستم هیدرولیک میشود.
- پورت خروجی: سیالی که توسط پرهها دارای جریان و فشاری جدید شده از پورت خروجی پمپ به دیگر نقاط سیستم هیدرولیک منتقل میشود.
تفاوت پمپ پره ای با پمپ کارتریجی
اگر بخواهیم با بررسی پمپ کارتریجی و بررسی پمپ پره ای تعدادی از مهمترین تفاوتهای این دو نوع پمپ از یک خانواده را نام ببریم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- از نظر قیمت، پمپ کارتریجی قیمت بیشتری نسبت به پمپ پره ای دارد.
- پمپهای پرهای نسل قدیم تنها در فشارهای پایین با بازدهی بالا کار میکردند، اما پمپهای کارتریجی هم در فشار پایین و هم فشار متوسط عملکرد خوبی دارند
- پمپهای پرهای نسل قدیمی برای استفاده در صنایع مناسبتر هستند زیرا بدنه بسیار محکمی داشته و به اندازه پمپهای کارتریجی ظریف نیستند.
- پمپ کارتریجی نسبت به پمپ پرهای نویز و سر و صدای کمتری تولید میکند و همین باعث شده در صنعت ساختمان و پمپاژ آب به طبقات بالای ساختمان بیشتر از این پمپ استفاده شود.
-
مزایا و کاربردهای پمپ کارتریجی
از میان پمپ کارتریجی و پمپ پره ای به طور دقیق نمیتوان گفت که بهترین پمپ کدام است زیرا هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. به همین دلیل قبل از اینکه از میان این دو یکی را انتخاب کنید، باید درباره مزایا و کاربردهای هر کدام به اندازه کافی بدانید. تعدادی از مزایا و کاربردهای پمپ کارتریجی شامل موارد زیر است:
- پمپهای کارتریجی ساخته شدهاند تا سیالات و گازهای با غلظت بالا را خیلی ساده انتقال دهند، به همین دلیل در صنعت پتروشیمی و صنایع شیمیایی از آنها استفاده میشود.
- انتقال مایعات نازک با فشارهای ضربهای نیز از دیگر مزایای این نوع پمپهای هیدرولیک است که باعث شده بتوان از آن در صنایع ساختمانی استفاده کرد.
- در ماشین آلات صنعتی مختلف مثل بولدوزر و بیل مکانیکی نیز از این پمپها برای حرکت دادن بخشهای مختلف ماشین مثل بیل و… استفاده میشود.
-
مزایا و کاربردهای پمپ پره ای
پمپهای پرهای نسبت به پمپهای کارتریجی که نسل جدید آن هستند، دارای مقاومت و طول عمر بیشتری بوده و وقتی بحث انتقال سیالات با فشار پایین و ویسکوزیته خیلی بالا در میان باشد، پمپهای پرهای بهترین گزینه محسوب میشوند. تعدادی از مهمترین مزایا و کاربردهای این پمپها شامل موارد زیر است:
- به خاطر توان بالایی که در انتقال مایعات و سوختهای سنگین دارند، از آنها در صنعت هوافضا و موشکسازی برای انتقال سوخت استفاده وسیعی میشود.
- این ویژگی قابلیت انتقال انواع مایعات با چگالی بالا همچنین باعث شده که از این مدل پمپ در انتقال سوخت هواپیماهای مسافربری و البته یخزدایی سطوح حساس آن استفاده شود.
- از این پمپها همچنین برای روغن کاری و خنک کردن قسمتهای مختلف خودرو و صنعت خودروسازی به طور کلی استفاده میشود.
- در صنعت پتروشیمی برای انتقال گاز آمونیاک و گاز مایع لازم است که از پمپهای با توان بالا در انتقال سیالات چگال استفاده شود. به همین دلیل پمپ پره ای در این صنعت کاربردی بسیار وسیع دارد.
خرید بهترین پمپ هیدرولیکی
با بررسی دو نوع پمپهای هیدرولیک یعنی پره ای و کارتریجی میتوان به این نتیجه رسید که بهترین پمپ از میان آنها، پمپی است که متناسب با صنعتی که مدنظر داریم باشد. برای همین قبل از خرید پمپ کارتریجی یا پمپ پره ای با کارشناسان و متخصصان صنعت هیدرولیک ارتباط برقرار کنید تا شما را در خرید پمپ مناسب، راهنمایی کنند. یکی از بهترین شرکتهای ایرانی که انواع پمپ هیدرولیک را با بهترین کیفیت و هزینهای مناسب تولید میکند، هیدرولیک نادری است.
خرید از این شرکت به اینصورت است که شما ابتدا با کارشناسان و مشاوران آن تماس گرفته و درباره پمپی که قصد خریداری آن را دارید اطلاعاتی مناسب کسب میکنید. سپس شرایط پروژه خود را که قصد دارید برای آن پمپ خریداری کنید به این کارشناسان توضیح میدهید تا بهترین نوع پمپ را در اختیار شما قرار دهند. نکته جالب دیگری که درباره خرید از این شرکت وجود دارد این است که قیمت محصولات آن بسیار مناسب بوده و شما میتوانید با هزینهای اندک بهترین پمپها را خریداری کنید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0