ایسنا/مرکزی معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: برای مهار کامل ویروس کرونا به منظور حفظ سلامت مردم نیازمند اتخاذ تصمیمات سختتر هستیم.
بهروز اکرمی در جلسه مشترک قرارگاه پدافند زیستی استان با ستاد مدیریت بحران که به ریاست استاندار مرکزی و از طریق ویدئو کنفرانس با فرمانداران سراسر استان برگزار شد، اظهار کرد: ویروس کرونا مختص ایران نیست بلکه یک بیماری جهانی با رفتاری ناشناخته است و بهترین تصمیم برای کنترل این ویروس قرنطینه کردن نقاط آلوده است.
وی قرنطینه کردن را تنها تجربه موفق بشری برای کنترل ویروس کرونا دانست و افزود: ایران رتبه سوم دنیا را در آمار مرگ و میر پس از چین و ایتالیا به خود اختصاص داده است و از این جهت بیماری های ویروسی برای کشور ما بسیار خطرناک است.
معاون استاندار مرکزی به تبعات ناشی از شیوع بیماری ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: برای نجات جان مردم نیازمند اتخاذ تصمیمات سختتر بوده و البته در این راستا تابع تصمیمات ستاد ملی هستیم.
وی با اشاره به تردد مسافرین نوروزی در روستاهای استان مرکزی، گفت: در ایام تعطیلات نوروزی حضور مسافران و گردشگران در نقاط روستایی نگران کننده است. حتی ممکن است در این ایام ساکنان استان و مهمانان خارج از استان به روستاها بروند و گزارشها هم همین مسئله را نشان میدهد.
اکرمی با تاکید بر اینکه نگران اشاعه ویروس در روستاها هستیم، اظهار کرد: با توجه به کمبود امکانات در این مناطق قرار است دهیاران نسبت به کنترل ورودی روستاها اقدام کرده و همچنین اقدامات مربوط به ضدعفونی و گندزدایی را انجام دهند.
وی همچنین گفت: مساجد در روستاها با مدیریت فرمانداران، بخشداران و دهیاران باید تعطیل باشند زیرا میتواند کانون خطر باشد. صنوف استان مرکزی خودجوش به استقبال تعطیلی رفتند و مصوبه کشوری است که کلیه صنوف و مراکز فروش غیرضروری تا ۱۵ فروردین تعطیل باشند.
وی همچنین گفت: با توجه به تعطیلی بانکها شاهد حجم بالای مراجعه به خودپردازها در مناطق شهری و روستایی هستیم که لازم است ضدعفونی شوند. در صورت مشاهده یک فرد مبتلا به کرونا با تایید دانشگاه علوم پزشکی در روستاها، باید فرماندار، بخشداری و دهیاری ها نسبت به قرنطینه کامل آن روستا مبادرت کنند.
اکرمی گفت: در نامهای از سوی وزارت بهداشت اختیار توزیع ماسک کارخانههای استان مرکزی به دانشگاه علوم پزشکی اراک واگذار شد و در این زمینه استان معین برای دو استان مجاور نیز خواهیم بود.
در ادامه مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: با اینکه سطح کمی و کیفی خدمات برای مسافران نوروزی نسبت به پارسال افزایش یافته بود اما هتلها، مهمانسراها، سفرهخانهها، مجتمعهای بین راهی و… غالبا تعطیل شدهاند.
علیرضا ایزدی افزود: علاوه بر تعطیلی هتل ها و مراکز اقامتی، ۲۰ خانه بوم گردی نیز کاملا تعطیل شده و مراکز بین راهی با افت ۹۸ درصد روبرو شده اند، سفرهخانه ها کاملا تعطیل و مجتمعهای خدمات رفاهی نیز ۹۵ درصد تعطیل هستند. ۵۸ دفتر خدمات مسافرتی کاملا تعطیل و ورودی و خروجی مسافرین نیز کاهش چشمگیر یافته است.
وی بیان کرد: موزه های استان از ابتدای سال گذشته تا به امروز ۹ هزار بازدیدکننده داشت اما اکنون به صفر رسیده است و افزون بر ۱۱۶۰ نفر از شاغلان حوزه گردشگری بیمار شده و منبع درآمدی خود را از دست دادهاند.
مدیر کل پخش فرآوردههای نفتی استان مرکزی نیز گفت: مصرف بنزین در ناحیه مرکزی استان در ماه اسفند امسال ۱۸ میلیون و ۳۱۶ هزار لیتر بوده که این میزان در بهمن ماه ۲۲ میلیون و ۷۵۰ هزار لیتر بوده است که در مقایسه با بهمن ۱۳ درصد کاهش یافته است.
سرپرست صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: تاکنون روزانه چهار هزار و ۶۲۲ لیتر الکل از کارخانههای استان تحویل و توزیع شده است.
جواد حسنی افزود: میزان تولید مواد ضدعفونی برای دست در استان افزایش یافته و آنرا با توجه به نیازهای مردم تامین و توزیع خواهیم کرد و در زمینه تامین مواد ضدعفونی کننده سطوح نیز مشکلی در استان نداریم.
وی بیان کرد: قرار است روزانه سه هزار لیتر الکل در بطریهای ۲۵۰ سی سی میان داروخانه ها و مراکز اداری و صنعتی بسته بندی و توزیع شود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی نیز گفت: مجموع تردد از ۲۵ اسفند تا دوم فروردین ماه سال جاری ۵۲ درصد نسبت به پارسال کاهش یافته که ۵۳ درصد مربوط به تردد خودروهای سبک و ۴۸ درصد مربوط به تردد وسایط نقلیه سنگین بوده است.
علی زندیفر افزود: در حال حاضر ۷۳ درصد ورود و خروج خودرو به استان در مقایسه با پارسال کاهش یافته است. تعداد سفر ۶۰ درصد و تعداد مسافر ۷۸ درصد کاهش داشته و بیشترین کاهش مسافر مربوط به اتوبوسرانی بوده است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز گفت: کنترل کرونا میزان خسارت جانی و مالی را کمتر کرده است و با اقدامات سختگیرانه و تشدید آن می توان آمار مبتلایان را کاهش داد.
حجت الاسلام قاسم عبدالهی افزود: تا زمانی که ستاد ملی مبارزه با کرونا وضعیت سفید اعلام نکرده است باید کنترل سخت ادامه داشته باشد. راهکارهای کنترلی باید تداوم داشته و پیشنهادات جدیدی برای کاهش شیوع مطرح و تصمیم گیری و جامعه را حساس کرد. باید به مردم گفت عدم اجرای توصیه های بهداشتی و حضور در تجمعات، خودکشی محض است.
همچنین سیاوش آقاخانی رئیس گروه بازرسی های حوزه مقابله با کرونا نیز در این جلسه گفت: در برخی از شهرستان ها اصناف غیرضروری فعالیت خود را آغاز کرده و سبب تجمع مردم شدهاند. در پمپ بنزینها دستکش برای اپراتورها نیست و اغلب متصدیان ازسوخت گیری برای مردم خودداری می کنند و در برخی شهرها مراسم سوگواری برگزار کرده اند که لازم است این موارد مورد توجه قرار گرفته و رسیدگی شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا