تاریخ انتشار : دوشنبه 6 دسامبر 2021 - 18:46
کد خبر : 149141

هشدار دامپزشکی قزوین در خصوص بیماری تب سه‌روزه

هشدار دامپزشکی قزوین در خصوص بیماری تب سه‌روزه

معاون اداره کل دامپزشکی قزوین هشدار داد: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و افزایش فعالیت حشرات، احتمال بروز بیماری «تب سه‌روزه» در دام‌های سنگین افزایش پیدا می‌کند. به گزارش ایسنا منطقه قزوین، رضا پارسامهر معاون اداره دامپزشکی قزوین اعلام کرد: بیماری تب سه‌روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل‌انتقال به انسان است

هشدار دامپزشکی قزوین در خصوص بیماری تب سه‌روزه
معاون اداره کل دامپزشکی قزوین هشدار داد: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و افزایش فعالیت حشرات، احتمال بروز بیماری «تب سه‌روزه» در دام‌های سنگین افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش ایسنا منطقه قزوین، رضا پارسامهر معاون اداره دامپزشکی قزوین اعلام کرد: بیماری تب سه‌روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل‌انتقال به انسان است که تنها در گاو و گاومیش بروز می‌کند و می‌تواند موجب ایجاد خسارت‌های اقتصادی فراوان به دامداران شود.

وی ادامه داد: بیماری «تب سه‌روزه» اغلب با علائم ناگهانی تب (42 درجه سانتی‌گراد)، لنگش، بی‌اشتهایی، آبریزش درد مفاصل، سفتی عضلات و تب به‌صورت دو یا چندمرحله‌ای مشاهده می‌شود.

معاون اداره کل دامپزشکی قزوین تصریح کرد: در فاز اول بیماری، درجه حرارت پائین‌تر از فازهای بعدی است و قطع فعالیت شکمبه منجر به انباشتگی آن شده و کاهش یا قطع کامل تولید شیر در گاوهای شیری و فلجی موقت یا دائمی در اندام‌های حرکتی، ازدیاد ترشحات بزاقی، کاهش هضم و نفخ از علائم دیگر بیماری هستند که کاهش پاسخ‌های حیاتی و به دنبال آن، کما و مرگ ظرف یک تا چهار روز بعد از فلجی به وقوع می‌پیوندد.

پارسامهر خاطرنشان کرد: میزان ابتلا ممکن است تا 85 درصد باشد که به سن و شرایط دام نظیر وضعیت ایمنی بدن بستگی داشته و معمولاً تلفات بیماری کم است و نرخ مرگ‌ومیر بین سه تا پنج درصد ثبت شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه تنها راه انتقال بیماری پشه‌ها هستند، عنوان کرد: مبارزه با ناقلین بیماری از طریق انجام سمپاشی جایگاه دام و حتی‌المقدور استفاده از توری در دامداری‌ها بسیار مفید خواهد بود.

معاون اداره کل دامپزشکی قزوین در پایان از دامداران خواست در صورت بروز هرگونه بیماری با چهره‌ای متفاوت که به‌صورت همه‌گیر در گله یا روستا تظاهر می‌کند، مراتب را از طریق شماره 1512 یا شماره پیام کوتاه 50001512 اطلاع‌رسانی کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها