تاریخ انتشار : یکشنبه 24 اکتبر 2021 - 15:48
کد خبر : 15390

هفته‌ وحدت، فرصتی برای تحکیم میثاق‌ها

هفته‌ وحدت، فرصتی برای تحکیم میثاق‌ها

 هفته وحدت فرصتی است که در آن میثاق‌ها تحکیم شده و پیمان‌ها استوار می‌شود و همه باهم انسجام و یکپارچگی مسلمانان را به جهانیان نشان می‌دهند. هفته‌ی وحدت، فاصله میان ۱۲ ربیع‌الاول سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) بنابر روایات اهل سنت، تا ۱۷ ربیع‌الاول سالروز ولادت حضرت محمد(ص) بنابر روایات شیعه است، این هفته در سال ۱۳۶۰شمسی به‌پیشنهاد

هفته‌ وحدت، فرصتی برای تحکیم میثاق‌ها

 هفته وحدت فرصتی است که در آن میثاق‌ها تحکیم شده و پیمان‌ها استوار می‌شود و همه باهم انسجام و یکپارچگی مسلمانان را به جهانیان نشان می‌دهند.

هفته‌ی وحدت، فاصله میان ۱۲ ربیع‌الاول سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) بنابر روایات اهل سنت، تا ۱۷ ربیع‌الاول سالروز ولادت حضرت محمد(ص) بنابر روایات شیعه است، این هفته در سال ۱۳۶۰شمسی به‌پیشنهاد آیت‌الله منتظری و با تأیید امام خمینی(ره) به این نام شناخته شد.

وحدت رمز قوام جامعه است

یک استاد حوزه و دانشگاه تبریز در باب هفته وحدت و اهمیت آن در اسلام به ایسنا می‌گوید: وحدت به معنای عام، رمز قوام جامعه است؛ اگر در جامعه‌ای همه باهم باشند، چه در حالتی که وحدت انسانی یا حتی اسلامی باشد، در هر صورت سبب قوام جامعه می‌شود لذا  اگر وحدت ملی قوی باشد به سبب آن امنیت جامعه و اقتدار ملی نیز تامین می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی نظری ادامه می‌دهد: در این ایام مراد ما وحدت جامعه اسلامی، شیعه و سنی است؛ البته نه به این معنا که شیعه یا سنی عقاید خود را کنار بگذارند بلکه به مشترکات خود تاکید کنند تا نقاط اختلاف کاهش یافته و اخلاق محور و همدل شوند تا عظمت مسلمانان افزایش یافته و قدرت آنها قوی شود و دشمن به اقتدار آنها غبطه بخورد.

او اضافه می‌کند: اگر ما در جهان اسلام بتوانیم به پیامبر(ص)، قرآن، حج، بیت المقدس، قبله و… که همه‌ی ما در آنها مشترک هستیم، تاکید کنیم، وهابیت، صهیونیسم و دشمنان نمی‌توانند مشکلی ایجاد کنند؛ اگر وحدت شیعه و سنی با تاکید بر نقاط مشترک عملی شود که امام (ره) به آن بسیار تاکید داشتند، در مسائل داخلی کشور به ویژه در منطقه‌ی خاورمیانه ضریب امنیتی بالا می‌رود چرا که اساس جبهه‌ی مقاومت بر پایه‌ی وحدت شیعه و سنی است و شهید سردار سلیمانی نیز با پیروی از این الگو توانست موفق شود.

جریان‌های تفرقه‌انگیز بین شیعه و سنی باید رصد شود

او با تاکید بر اینکه باید جریان تفرقه‌انگیز بین شیعه و سنی را رصد کنیم، اظهار می‌کنید: از جمله آن تشیع لندنی است که نباید اجازه داد تا با کارهای اشتباه خود وارد این جریان شوند که اخیرا در بحث عمرکشان یا عید الزهرا و … موجب ایجاد اختلاف شدند، اما آگاهی مردمان شیعه و سنی مشکل را حل کرد یا فیلم بانوی بهشت که با همکاری مزدوران درست می‌شد، با هوشیاری جهان اسلام کنار رفت.

نظری با بیان اینکه آگاهی مردم بسیار مهم است، می‌گوید: وحدت، یکی شدن مذاهب نیست بلکه اتحاد و همبستگی در مقابل دشمنان اسلام است که به اعتقادات سنی ۱۲ ماه ربیع و به اعتقاد شیعه ۱۷ ربیع، روز میلاد پیامبر اکرم(ص) است که امیدواریم که این روز برای برای انقلاب و جهان اسلام مایه برکت شود و مقدمات ظهور و آزادی قدس را فراهم کند.

وحدت در آیات قرآن

او با اشاره به آیات قرآن یادآور می‌شود: سوره آل عمران آیه ۱۰۳ خطاب به مسلمانان گفته شده است که «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَکُنْتُمْ عَلَی شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ آیَاتِهِ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ؛ و همگی به ریسمان خدا ( قرآن و اسلام و هر گونه وسیله ارتباط دیگر) چنگ زنید، و پراکنده نشوید! و نعمت (بزرگ) خدا را بر خود، به یاد آرید که چگونه دشمن یکدیگر بودید، و او میان دلهای شما، الفت ایجاد کرد، و به برکت نعمت او، برادر شدید! و شما بر لب حفره‏‌ای از آتش بودید، خدا شما را از آن نجات داد؛ این چنین، خداوند آیات خود را برای شما آشکار می‌سازد، شاید هدایت شوید» یعنی به حبل الهی که دین و قرآن است، بچسبید و چند فرقه نشوید، نعمات الهی را به یاد آورید چراکه زمانی که دشمن بودید، چگونه بین قلب‌های شما محبت ایجاد کرد و در سایه‌ی آن نعمت الهی برادر شدید؛ کم مانده بود در پرتگاه آتش وارد شوید، اما خداوند قضیه را به پایان رساند و این آیه تاکید شده و انجام آن برای همه واجب است.

او متذکر می‌شود: خدا را شاکر هستیم که قضیه‌ی ریگی سیستان بلوچستان، جنگ کردستان و یا اختلاف بین اقوام که در اوایل انقلاب بود، ادامه ‌نیافت؛ شیعیان و اهل سنت در موضوعات دینی، اهل بیت(ع) و قرآن مشترک هستند و اکنون بزرگترین مشکل ما در خاورمیانه است که دشمن به دنبال تغییر منطقه‌ی عملیاتی خود بوده تا در منطقه‌ی قفقاز کارهای خود را ادامه دهد لذا باید به حبل الهی چنگ زد و آن را تبلیغ کرد چرا که به منزله‌ی امر به معروف و نهی از منکر است؛ اکنون زمان توهین به مقدسات اهل سنت یا شیعه نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری بیان می‌کند: خداوند در آیه‌ی ۱۰۵ سوره‌ی آل عمران فرموده است که «وَلَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ تَفَرَّقُوا وَاخْتَلَفُوا مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْبَیِّنَاتُ وَأُولَئِکَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ؛ و مانند کسانی نباشید که پراکنده شدند و اختلاف کردند، (آن هم) پس از آنکه نشانه‏‌های روشن (پروردگار) به آنان رسید! و آنها عذاب عظیمی دارند» لذا از متفرقین نباشید که در آتش قیامت می‌سوزید؛ شهید سردار سلیمانی برای وحدت خاورمیانه  زحمات بسیاری کشید و جبهه مقاومت را تشکیل دهد، پس بیایید تا آن را از بین نبریم.

او همچنین یادآور می‌شود: در آیات ۳۱ و ۳۲ سوره‌ی روم نیز فرموده شده است که «مُنِیبِینَ إِلَیْهِ وَاتَّقُوهُ وَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَلَا تَکُونُوا مِنَ الْمُشْرِکِینَ، مِنَ الَّذِینَ فَرَّقُوا دِینَهُمْ وَکَانُوا شِیَعًا کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیْهِمْ فَرِحُونَ؛ به سویش توبه برید و از او پروا بدارید و نماز را برپا کنید و از مشرکان مباشید، از کسانی که دین خود را قطعه قطعه کردند و فرقه فرقه شدند هر حزبی بدانچه پیش آنهاست دلخوش شدند» لذا اگر وحدت نداشتیم، دشمنان ما را از پای در آورده بودند؛ جبهه مقاومت در سایه‌ی بیداری اسلام به دنبال افزایش قدرت جهان اسلام در خاورمیانه است تا صهیونیسم و استکبار جهانی نتوانند، در مقابل آن بایستند.

او ادامه می‌دهد: در آیه‌ی ۱۰ سوره حجرات فرموده شده است که «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَ اتَّقُوا اللهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ؛ مؤمنان برادر یکدیگرند؛ پس بین دو برادر خود صلح و آشتی برقرار سازید و تقوای الهی پیشه کنید، تا مشمول رحمت او شوید» که این آیه نیز به وحدت میان امم تاکید دارد.

این کارشناس مذهبی تاکید می‌کند: شیعیان و اهل سنت که راهنمای خود را پیامبر اسلام(ص) عنوان می‌کنند، باید واقعا پیامبر(ص) را الگوی خود بدانند که شاید در برخی مسائل اعتقادی اختلاف داشته باشند، اما در مورد قرآن هیچ اختلافی ندارند چرا که کتاب هدایت ما است و هیچ اختلافی در آن نداریم لذا باید شیعه و سنی دست به دست هم دهند و قرآن را در جامعه معرفی کنند؛ البته خدمات و کمک‌های شیعه و سنی نسبت یکدیگر نیز باید اطلاع رسانی شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز در خصوص میلاد پیامبر اکرم (ص) به ایسنا می‌گوید: در تاریخ بشریت، روز ولادت پیامبر اکرم (ص) از اتفاقات و حوادث مهم و نادری است که شاید از هر هزارسال یکبار چنین اتفاق مهم و مبارکی رخ دهد و حتی خداوند متعال نیز در قرآن کریم سوره آل عمران آیه‌ی ۱۶۴ فرموده است که «لَقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَی المُؤمِنینَ إِذ بَعَثَ فیهِم رَسولًا مِن أَنفُسِهِم یَتلو عَلَیهِم آیاتِهِ وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ وَإِن کانوا مِن قَبلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ»؛ خداوند بر مؤمنان منت نهاد (نعمت بزرگی بخشید) هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد؛ هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.

حجت‌الاسلام علی خدیوی ادامه می‌دهد: ولادت پیامبر اکرم (ص) در ۱۷ ربیع الاول(سال عام الفیل) همراه با نشانه‌هایی مربوط به عالم دنیا و طبیعت بود که از آن جمله می‌توان به خشک شدن دریای ساوه و آتشکده فارس اشاره کرد، البته برخی نیز مربوط به عالم غیب می‌شدند که طبق روایت امام صادق (ع)، در این روز ابلیس از ورود به آسمان‌های هفتگانه محروم شد.

او در رابطه با اعمال این روز اضافه می‌کند: برای روز ولادت پیامبر (ص) در کتاب‌های دعا و مفاتیح الجنان اعمالی ذکر شده است که از مهم‌ترین آن می‌توان به غسل، روزه، زیارت قبر شریف پیامبر اسلام (ص)، خواندن زیارت‌نامه و زیارت امیرالمومنین (ع)، صدقه دادن، اطعام فقرا و خواندن نماز دو رکعتی مخصوص این روز اشاره کرد.

او اظهار می‌کند: طبق روایات اهل سنت و شیعه، اهل سنت ۱۲ ربیع و اهل تشیع ۱۷ آن را جشن می‌گیرند و بنابه ابتکار امام خمینی (ره)، فاصله‌ی میان این دو روز به نام هفته‌ی وحدت نامگذاری شده است تا فرصتی برای بازخوانی سیره، رفتار و میراث پیامبر گرامی اسلام(ص)، تقویت همدلی، وحدت و اتحاد مسلمانان باشد.

حجت‌الاسلام خدیوی بیان می‌کند: امروز مسئله‌ی وحدت مسلمانان بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، هرچند که وحدت، شعار اصلی پیامبران، امامان، بزرگان و عالمان دینی بود، اما به دلیل شیطنت‌ها، ظلم، خوی غارتگری و استعمار در منطقه‌ی غرب آسیا و جهان اسلام، حضور رژیم صهیونسیتی در قلب این منطقه و قبله‌ی اول پیامبر(ص) و طرح نقشه‌های شیطانی چون طرح خاورمیانه‌ی بزرگ، تقسیم منطقه به مناطق کوچک، تجزیه‌ی کشورهای منطقه‌، از بین بردن استقلال آنها، حضور نظامی در برخی کشورها و ایجاد پایگاه نظامی در آن استراتژی وحدت را پراهمیت‌ می‌کند.

او متذکر می‌شود: عده‌ای با ایجاد گروه‌های وحدت شکن و یا با کمک به جریان‌های وابسته‌ی مخالف به افزایش اختلافات دامن می‌زنند و با ایجاد تفرقه و تکفیر، در ریخته شدن خون باقی مسلمانان سهیم می‌شوند که نمونه‌ی آن انفجارهای اخیر افغانستان است که صدها نفر در آن شهید شدند.

او تاکید می‌کند: وحدت، نه تنها یک تاکتیک نیست بلکه استراتژی برگرفته از متون اسلامی شیعی و سیره اهل بیت(س) است لذا به همگان لازم است تا با یکدیگر متحد شوند و از تفرقه افکنان دوری کنند.

جهان استکبار امروز علیه دیانت اسلام هر کاری را انجام می‌دهند تا آن را از پای درآورند؛ به طوریکه پی در پی با نشر اکاذیب و توهین به اسلام و خاندان پیامبر اکرم(ص) سعی دارند تا در میان مسلمانان تفرقه افکنی کنند لذا در این برهه حساس، لزوم وحدت میان مسلمانان بیش از پیش احساس می‌شود و دولت‌های اسلامی نباید اجازه دهند تا دشمنان اسلام با تفرقه افکنی، امت واحد اسلام را از همدیگر جدا و متفرق بکند؛ هفته وحدت فرصت مناسبی است تا با همدلی و وحدت، توطئه‌های دشمنان را نقش بر آب کرد و انسجام میان مسلمانان را افزایش داده و به رخ جهانیان کشید.

منبع: ايسنا

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها