تاریخ انتشار : جمعه 29 اکتبر 2021 - 1:46
کد خبر : 29191

همتی: اگر نهایت سیاست‌های دولت فقر مردم باشد، توفیق نیست

همتی: اگر نهایت سیاست‌های دولت فقر مردم باشد، توفیق نیست

ایسنا/خوزستان عبدالناصر همتی گفت: هر اقدامی که در کشور انجام می‌شود باید در نهایت، منفعتی برای جیب مردم داشته باشد. اگر قرار است سیاست‌هایی اتخاذ و اقداماتی در دولت انجام شود که نهایت آن فقر مردم باشد، توفیق نیست. عبدالناصر همتی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم خوزستان که چهارشنبه (۱۹ خردادماه) انجام شد، اظهار کرد: مشکل

همتی: اگر نهایت سیاست‌های دولت فقر مردم باشد، توفیق نیست

ایسنا/خوزستان عبدالناصر همتی گفت: هر اقدامی که در کشور انجام می‌شود باید در نهایت، منفعتی برای جیب مردم داشته باشد. اگر قرار است سیاست‌هایی اتخاذ و اقداماتی در دولت انجام شود که نهایت آن فقر مردم باشد، توفیق نیست.

عبدالناصر همتی در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم خوزستان که چهارشنبه (۱۹ خردادماه) انجام شد، اظهار کرد: مشکل کشور ما این است که سیاست، بیش از حد بر اقتصاد حاکم شده است و مسائل اقتصادی ما تحت تاثیر نگاه سیاسی است؛ این نگاه به ویژه در استان‌ها موجب شده که نتوانیم از پتانسیل استان‌ها استفاده کنیم و ارتباط منطقی بین استان‌ها برای توسعه اقتصادی داشته باشیم. علت این مساله این است که نگرش اقتصادی در بین مسئولان کم است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در دنیا، سیاست را در خدمت اقتصاد قرار داده‌اند و بر مبنای طراحی‌های اقتصاد، برای بهبود زندگی مردم اقدام می‌کنند. هر اقدامی که در کشور انجام می‌شود باید در نهایت، منفعتی برای جیب مردم داشته باشد. اگر قرار است سیاست‌هایی اتخاذ و اقداماتی در دولت انجام شود که نهایت آن فقر مردم باشد، توفیق نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: منظور مردم از رای دادن به رئیس‌جمهور نیز این نیست که رئیس جمهور اقداماتی انجام دهد که مردم که رای دادند از نظر اقتصادی فقیرتر و از نظر اجتماعی و سیاسی محدودتر شوند. چنین چیزی مطلوب مردم نیست و باید در کشور تجدید نظر شود.

همتی بیان کرد: علت ورود من به صحنه انتخابات، تخصص اقتصادی خودم بوده است. در طول ۴۰ سال گذشته تمام مسائل اقتصادی را زیر نظر داشتم و بنگاه‌های بزرگی را که آخرین آن‌ها بانک مرکزی بوده اداره کردم. به مسائل بین‌المللی و تنگناهای بین‌المللی اشراف دارم و اطلاعات کاملی از شاخص‌های اقتصادی دارم و از گیرهای کشور اطلاع دارم و می‌دانم اکنون گیرها در کجا است.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم اگر ورود بنده بتواند به اصلاح ریل‌گذاری اقتصادی کمک کند و برای اینکه آخرین فرصت باقیمانده برای اصلاح اقتصادی را از دست ندهیم وارد صحنه شدم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من می خواهم تنها چهار سال رئیس جمهور شوم زیرا بسیاری از رئیس جمهورها در چهار سال نخست، برای انجام اصلاحات اقتصادی و قرار دادن کشور در مسیر درست، به دلیل محافظه‌کاری برای رای‌آوری در مرحله دوم، نمی‌توانند اقدامات اساسی انجام دهند.

همتی بیان کرد: در استان‌ها مشکل جدی داریم؛ یک راهبرد ملی برای توسعه اقتصادی استان‌ها نداریم. هر کدام از استان‌ها یک ویژگی قومی، فرهنگی، ویژگی‌های منابع و آب و هوایی، نزدیکی به دریا یا همسایگان دارند بنابراین چاره‌ای نداریم جز اینکه بتوانیم این کلکسیون مشکلات را که به دلیل نگاه متمرکز بر اداره کشور ایجاد شده را به تدریج از صحنه اقتصادی کشور برداریم.

وی بیان کرد: واقعیت این است زمانی که در تهران و شهرهای بزرگ متمرکز شویم عملا شهرهای دیگر به حاشیه تبدیل می‌شوند و می‌بینیم که به تدریج روستاها و شهرهای کوچک از سکنه خالی می‌شوند و جمعیت این روستاها و شهرها به حاشیه شهرهای بزرگ منتقل می‌شود که می‌بینید الان زندگی مردم در حاشیه شهرهای بزرگ چگونه اداره می‌شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اولویت نخست این است که تصمیمات اقتصادی بر تصمیمات سیاسی در استان‌ها حاکم باشد. برای این کار باید نگاه سیاسی به استان‌ها را برداریم و به آن‌ها نگاه اقتصادی داشته باشیم. زمانی که نگاه سیاسی داشته باشیم مسائل را امنیتی می‌بینیم که یکی از معضلات کشور ما به خصوص در استان‌ها این است که مرکز به استان‌ها نگاه سیاسی دارد و طبیعی است که راه حل‌ها بیشتر با دید امنیتی، متمرکز و بر مبنای تصمیمات در مرکز قرار می‌گیرد.

وی افزود: لازمه توسعه استان‌ها این است که در راهبرد کلان، ویژگی هر استان مورد توجه قرار بگیرد. در این راستا برنامه‌ من این است که هر سه ماه یک بار جلسه‌ای با نخبگان استان، جوانان و افراد تعیین‌کننده در روند سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان داشته باشم و به تدریج و به صورت جدی روند توسعه استان را زیر نظر بگیریم.

همتی بیان کرد: استان‌های کشور پتانسیل قوی برای پیشرفت دارند و باید مشکلات هر استان از جمله بیکاری جوانان ریشه‌یابی شود. من از مشکلات هر استان اطلاع دارم و از ویژگی‌ها و موانع خوزستان مطلع هستم و می‌دانم چه کسانی دارند جلوی پیشرفت استان را می‌گیرند؛ ما نباید اجازه دهیم یک عده با باندهایی در تهران بتوانند از مرکز، استان‌ها را اداره کنند. استان‌ها باید توسط مردم و نخبگان همان استان و بر مبنای شایسته‌سالاری اداره شوند.

همتی ادامه داد: مسائل قومی، فرهنگی و مذهبی یک استان نباید مانع ایفای نقش افراد شایسته در اداره آن استان شود. زمانی که در یک استان، افراد نخبه و توانا وجود دارد و مردم به آن‌ها اعتماد دارند، معنا ندارد که بخواهیم از جای دیگر افرادی برای اداره استان بفرستیم یا مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن‌ها را پیگیری کنند بنابراین اولین اقدام من در مورد استان‌ها در این زمینه خواهد بود.

وی بیان کرد: باید بر مبنای یک راهبرد کلی، توسعه متوازن استان‌ها انجام شود. اکنون در تمام استان‌ها به ویژه استان‌های مرزی مشکلات جدی داریم. در استان‌های مرزی و هر چقدر از مرکز دور می‌شویم، میزان توسعه‌یافتگی کاهش پیدا می‌کند و میزان توسعه‌نیافتگی تشدید می‌شود که این مساله باید با آمایش سرزمین و ویژگی‌های هر استان از جمله خوزستان اصلاح شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع گردشگری گفت: با توجه به چهار فصل بودن کشور، هر یک از استان‌ها قابلیت‌های جذب توریست دارند. سیاست جذب توریست در کشور ما ناکارآمد است.

همتی با اشاره به تاثیر افزایش نرخ ارز در جذب گردشگر، گفت: دیدن طبیعت و آثار تاریخی برای بسیاری از گردشگران جذاب است بنابراین اولویت اول ما واکسیناسیون سریع، عمومی و عادلانه و سپس جذب توریست به عنوان یکی از محورهای توسعه استان‌ها است.

وی بیان کرد: برای جذب توریست باید ساده‌سازی کنیم و سختگیری‌ها کاهش یابد زیرا هر توریستی که وارد هر استان می‌شود برای آن استان اشتغال ایجاد می‌کند و موجب رفاه، آرامش و اشتغال استان و شهر می‌شود. اکنون در بسیاری از استان‌ها فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش بوم‌گردی با هزینه بسیار کمی در حال توسعه است که می‌توانیم سیستم مالی و بانکی را در خدمت توسعه این مراکز در استان‌ها قرار دهیم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به علل بیکاری جوانان، عنوان کرد: خوزستان ویژگی و مسائل خاص خود را دارد اما تقریبا بیکاری مساله مشترک همه استان‌های کشور است؛ بخشی از این مساله به دلیل راهبرد ما در نگاه سیاسی و امنیتی به استان‌ها است بنابراین اگر نگاه ما بر مبنای تمرکز زدایی و بردن تصمیمات و پیشرفت‌ها در داخل استان باشد می‌تواند به توجه بیشتر به مسائل اقتصادی استان کمک کند.

وی در خصوص چگونگی حل مسائل اقتصادی گفت: متاسفانه در طول یک دهه گذشته رشد اقتصادی ما عمدتا به دلیل تحریم و کاهش منابعی که می‌توانند برای توسعه کشور مفید باشند، با یک رشد متوسط در حد سالی نیم درصد مواجه شده‌ایم. این وضعیت به این معنی است که در ۱۰ سال گذشته حدود پنج درصد رشد، پیشرفت و ثروت افزایش یافته است بنابراین طبیعی است که کشور ما در مقایسه با کشورهای همسایه و کشورهای جهان، پیشرفت و رشد قابل توجهی نکرده باشد. در این شرایط سفره مردم کوچکتر می‌شود که یک دلیل آن به نبود اشتغال کافی در استان‌ها برمی‌گردد.

همتی گفت: باید بیکاری را به عنوان یکی از معضلات استان‌ها مورد توجه جدی قرار دهیم و به توانمندسازی اقشار محروم استان توجه کنیم. یکی از مشکلات کنونی ایران، عدم پرداخت یارانه به صورت هدفمند است. در حال حاضر فقیرترین دهک‌ها به میزان دهک‌های بالا یارانه دریافت می‌کنند که عادلانه نیست و باید اصلاح شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهم‌ترین کاری که باید دولت انجام دهد این است که حداقل دستمزد را افزایش دهد. قدرت خرید مردم در شهرها و روستاها به شدت کاهش یافته است و باید قدرت خرید مردم افزایش یابد که این کار از طریق افزایش حداقل دستمزد و اعطای کارت‌های اعتباری خرید که در کوتاه مدت بتواند کمکی به مردم شود تا خرید و به تدریج اقساط آن را پرداخت کنند، قابل انجام است.

وی بیان کرد: شرایط اقتصادی کشور در طول دو سال گذشته، تورم و کاهش ارزش پول ملی در پی فشار حداکثری بر کشور، موجب کاهش جدی قدرت خرید مردم شده است که در این شرایط، هدفمند کردن یارانه و متمرکز کردن آن بر دهک‌های اول تا سوم و افزایش حداقل دستمزد به منظور حفظ قدرت خرید قبلی باید انجام شود.

همتی افزود: در سال ۹۶ قدرت خرید مردم بر اساس حداقل دستمزد، حدود ۳۰۰ دلار بود که با نرخ دلار امروز باید حدود ۶.۵ میلیون تومان باشد بنابراین قدرت خرید تنها با پرداخت یارانه اصلاح نمی‌شود که راهکار دیگر در این خصوص، اعطای کارت اعتباری خرید کالا است بنابراین توانمدسازی و اصلاح و هدفمند کردن یارانه، دو راهبرد اساسی من در دولت سیزدهم خواهد بود.

وی بیان کرد: همه مردم استان‌ها، مردم ایران هستند. با وجود تفاوت‌های قومی، فرهنگی و مذهبی، مردم ایران هستند و باید در اعطای مسئولیت‌ها و هر اقدامی که می‌خواهیم در استان انجام دهیم آن را بپذیریم. باید برای استان‌ها توسعه ویژه‌ای توسط مردم، نخبگان و قومیت‌های مختلف آن استان بر اساس لیاقت‌ها اداره و طراحی شود.

همتی افزود: اگر بتوانیم جاده ابریشم چین، جاده کتان هند، کریدور شمال به جنوب و کریدور ایران تا مدیترانه را بهره‌برداری کنیم، ارتباط استان‌ها با یکدیگر و از آن طریق به شاهراه‌های بین‌المللی را فعال کنیم، می‌تواند موجب توسعه استان‌ها و کشور شود.

وی بیان کرد: کشاورزی در خوزستان و سایر استان‌ها بسیار مهم است؛ اکنون عمده فعالیت روستاییان، کشاورزی است که دچار مشکلات جدی از جمله در خصوص قیمت خرید محصولات تولیدی هستند. در این راستا دولت، خرید تضمینی محصولاتی مانند گندم و برنج دارد اما مهم‌تر از آن، این است که خرید باید تضمینی باشد نه قیمت؛ در حالی که اکنون قیمت، تضمینی است بنابراین باید نتیجه زحمت کشاورزان بنا به قیمت روز تضمین شود.

همتی تصریح کرد: در حال حاضر کشاورزان در زمینه تامین نهاده‌های کشاورزی از جمله بذر، کود و سم دچار مشکل شده‎اند که باید این مساله به صورت جدی سامان‌دهی شود. مساله خرید محصولات دیگری مانند میوه باید به صورتی انجام شود که دلال‌ها نتوانند محصول را با قیمت پایین پیش خرید و با ۱۰ برابر قیمت در بازار عرضه کنند. در سال ۹۹ همه میوه کشور در بازار حداقل پنج تا ۱۰ برابر بیشتر از قیمت خریداری‌شده از کشاورز، عرضه شد.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این مساله نشان می‌دهد که نظام توزیع و جمع‌آوری محصولات کشاورزی و استراتژیک، مشکل جدی دارد بنابراین برای بخش کشاورزی و روستایی کشور برنامه وسیعی داریم و حتما آن‌ها را عملیاتی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: فکر می‌کنم یکی از راه‌های توانمندسازی استان‌ها، رسیدگی به بخش کشاورزی و روستاها است زیرا اکنون کشاورزان در شرایط سختی زندگی می‌کنند و امیدوارم در دولت سیزدهم شاهد توسعه جدی روستاهای کشور و اشتغال پایدار در استان‌های کشور باشیم.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم به عنوان دولت موظف هستیم از آزادی‌های اجتماعی حمایت ‌کنیم؛ چرا باید اکنون جوانان ما در استان‌ها و شهرهای کوچک هیچ زمینه‌ای برای استفاده از اوقات فراغت نداشته باشند؟ چرا باید دختران در شهرها و مراکز استان‌ها به جز مدرسه و دانشگاه، کار و تفریح دیگری نداشته باشند؟ دلیل این وضعیت این است که ما زمینه‌ و فضایی برای آن‌ها ایجاد نکرده‌ایم و فضا به گونه‌ای شده که احساس می‌کنند زندگی برای آن‌ها سخت شده و رفاه و آسایش کم شده است.

همتی افزود: جوانان واقعا از زندگی روزمره خود احساس رضایت ندارند. این گفته‌ها بر مبنای حدسیات نیست و بر اساس مطالعه و آنچه دیده‌ایم، می‌گویم. معتقد هستم این معضلات را در شهرهای بزرگ مانند تهران داریم. در شهرهای کوچک که محیط بسته‌تر است این عرصه برای دختران و پسران واقعا تنگ شده است که باید برنامه داشته باشیم که در دولت سیزدهم در این زمینه برنامه داریم.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نباید مسئولان و بخش‌های دیگر آنقدر در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و به جوان‌ها گیر بدهند. این اصلا در کشورمان معنا ندارد.

وی افزود: در جاهای مختلف دنیا برای زنان و جوانان احترام ویژه‌ای قائل هستند. زنان ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند. زنان باید هویت مستقل خود را پیدا کنند. زنان ایران به دیگر بخش‌های جامعه وابسته نیستند. زن نباید به خاطر همسرش شناخته شود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رشادت‌های مردم خوزستان در جنگ گفت: هر بار که سوم خرداد می‌شود به خرمشهر اشاره می‌کنند اما خرمشهر هیچ وقت آباد نشده، آبادان هیچ وقت آباد نشده و خوزستان هم به رغم منابع عظیم نفتی، توسعه پیدا نکرده است.

وی با بیان اینکه خوزستان باید به جایگاه اصلی خود برگردد، بیان کرد: به دلیل فقدان ذهنیت راهبردی، نگاه اقتصادی به استان‌ها به ویژه خوزستان نداریم و همه چیز را امنیتی می‌بینیم و این مهمترین معضل برای پیشرفت استانی مثل خوزستان است.

همتی عنوان کرد: باید سهم معینی از درآمد نفت و گاز به توسعه استان خوزستان تخصیص داده شود زیرا این وضعیت خوزستان قابل قبول نیست.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سرمایه‌گذاری برای ایجاد مجتمع‌های پتروشیمی، پالایشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر را حتما تسریع خواهم کرد. برای شکوفایی بندر خرمشهر، اروندرود را لایروبی می‌کنم و معطل تصمیمات دولت عراق در این زمینه نخواهم ماند.وی ادامه داد: با مشکل ریزگردها از طریق ایجاد کمربند سبز مبارزه خواهم کرد و برای این کار دیپلماسی فعال محیط زیستی با عراق را دنبال می‌کنم.

همتی بیان کرد: طرح کاشت درخت در منطقه مرزی عراق و ایران که موجب تولید شغل می‌شود، کاری که در مصر، پاکستان و جدیدا عربستان اتفاق افتاده است، نیز از برنامه‌های من در دولت سیزدهم است.

وی افزود: باید برای مصرف برق در تابستان، سوبسید برای هزینه برق مردم خوزستان بگذاریم زیرا شرایط گرمای تابستان و شرجی بالا، برای مردم قابل تحمل نیست.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: با وجود اینکه در خوزستان چندین رودخانه وجود دارد اما دچار کمبود آب است و آب آشامیدنی این استان کیفیت و فشار پایینی دارد. آب‌های خوزستان به دلیل وجود فاضلاب‌های صنعتی، صنایع جانبی نفت و گاز و پساب نیشکر آلوده هستند. در شهرهای کوچک مانند غیزانیه یا حمیدیه آب لوله‌کشی مناسب وجود ندارد بنابراین در این راستا از ورود فاضلاب‌های صنعتی به رودخانه‌ها جلوگیری می‌کنم و واحدهای آلاینده صنعتی به نقاط کمتر آسیب‌پذیر جابه‌جا می‌شود. از انتقال آب رودخانه کارون به دیگر استان‌ها نیز جلوگیری خواهم کرد.

همتی بیان کرد: در چله زمستان، جنوب ایران آب و هوای مطبوعی دارد بنابراین باید گردشگری زمستانه را در سواحل استان ایجاد کنیم، این مهم از طریق تعطیلات کوتاه مدت زمستانی امکان‌پذیر است.

وی افزود: باید از روندهای معیوب و مشکل‌زای فعلی خصوصی‌سازی جلوگیری کنیم تا معضلات شرکت نیشکر هفت تپه تکرار نشود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: متروی اهواز را تکمیل خواهم کرد. اولویت دولت من اتمام سریع پروژه راه آهن خرمشهر به بصره خواهد بود که می‌تواند تا سوریه و دریای مدیترانه برود و درآمد پایدار برای مردم خوزستان ایجاد کند.

همتی عنوان کرد: توسعه توریسم و گردشگری برای خوزستان که آثار طبیعی و تاریخی زیادی همچون معبد چغازنبیل در شوش، آسیاب‌های شوشتر و تالاب‌های شادگان و هورالعظیم را دارد، یک ظرفیت بی نظیر برای درآمدزایی استان است.

وی تصریح کرد: اولویت استخدام نیروهای متخصص بومی در پتروشیمی، صنایع ذوب آهن و نفت را پیگیری و به طور جدی در دستور کار قرار خواهم داد. معتقدم اگر اشتغال و تولید در خوزستان راه بیافتد، بسیاری از مشکلات و نارضایتی‌ها در این استان حل خواهد شد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها