همافزایی برای اجرای «سند ملی سلامت روانی-اجتماعی» دانشجویان پرچالش است
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با بیان اینکه همافزایی واحدها در سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» دانشجویان پرچالشترین بخش در اجرای این سند است، گفت: تدوین این سند براساس همه اطلاعات موجود و نتایج پژوهشهای انجام شده در جامعه دانشجویی توسط مرحوم « دکتربهزاد دماری» متخصص پزشکی اجتماعی آغاز شد. حمید پیروی در گفتوگو
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با بیان اینکه همافزایی واحدها در سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» دانشجویان پرچالشترین بخش در اجرای این سند است، گفت: تدوین این سند براساس همه اطلاعات موجود و نتایج پژوهشهای انجام شده در جامعه دانشجویی توسط مرحوم « دکتربهزاد دماری» متخصص پزشکی اجتماعی آغاز شد.
حمید پیروی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره تدوین سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» دانشجویان با بیان اینکه تدوین این سند از 2 تا 3 سال گذشته به سفارش دفتر مشاوره سلامت وزارت علوم تحقیقات و فناوری آغاز شد، در ادامه اظهار کرد: تدوین این سند با فعالیتهای مطالعاتی احصاء شد.
وی با بیان اینکه در این سند ملی شاخصها و برنامههایی در حوزه سلامت روانی – اجتماعی ویژه دانشجویان کشور تعریف شده است، افزود: همچنین مشخص شده است در اجرای این برنامهها چه دستگاههایی به عنوان متولی و چه دستگاههایی به عنوان همکار فعالیت میکنند به عنوان مثال در حوزه ارتقاء سلامت جسمی مراکز بهداشت متولی و برخی واحدهای دیگر مثل تربیت بدنی همکار میباشد.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با تأکید مجدد بر اینکه برای تدوین این سند ملی 3 سال کار مطالعاتی انجام شده است، در ادامه خاطرنشان کرد: این سند پس از تدوین در شورای معاونین وزارت علوم و سازمان دانشجویان مطرح و مقرر شد پس از اطلاعاتی برای اجرا ابلاغ شود.
پیروی با اشاره به انجام اصلاحات درونبخشی در این سند گفت: در سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» شاخصها تعیین و مراحل استقراربرنامه و هماهنگیهای لازم برای اجرا به دانشگاهها ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه برای اجرای این سند برای حوزهها و بخشهای متعددی از قبیل مرکز مشاوره، آموزشی، فرهنگی اجتماعی، بهداشت، تربیت بدنی، امور خوابگاهها برنامههایی تعریف شده است، در ادامه تصریح کرد: مهمترین چالش ایجاد هماهنگی میان دستگاهها و ادارات مختلف برای اجرای یک هدف مشترک است.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با بیان اینکه اجرای این سند ملی وظایف زیادی برای مراکز مشاوره دانشجویی ایجاد میکند، افزود: پس از استقرار دبیرخانه سند باید حمایتهای لازم اعم از مالی، پشتیبانی و اداری برای اجرای بهترسند انجام شود.
پیروی اظهار امیدواری کرد که با ابلاغ این سند ملی شاهد اجرای ان در سال تحصیلی جدید باشیم.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر برای نودانشجویان ارزیابی روانشناختی انجام و کارنامه سلامت روان صادر میشود، گفت: البته دانشگاه تهران در شهریور و مهرماه 99 همه دانشجویان شاغل به تحصیل (نه صرفاً نودانشجویان) را از نظر سلامت روان ارزیابی کرد و برخی دانشجویان از نظر آسیبهای روان شناختی و احتمال فکر و اقدام به خودکشی شناسایی شدند.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با بیان اینکه برای غربالگری دانشجویان از پرسشنامهای با معیار علمی استفاده میشود، افزود: در این مرکز پس از شناسایی این دانشجویان در معرض خطر با آنها تماس گرفته میشود و در صورت تمایل خدمات مشاورهای به صورت الکترونیکی یا تلفنی ارائه میشود و در موارد شدید با خانواده این دانشجویان تماس گرفته میشود.
پیروی با بیان اینکه برخی دانشجویان در خصوص تماس با خانواده مخالف هستند، یادآور شد: این سند ملی پس از بررسی مشکلات دانشجویان در حوزههای مختلف روانی، اجتماعی، جسمانی و بقیه یافتهها تدوین شد.
گفتنی است اخیرا مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم از اصلاح سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» دانشجویان خبر داده بود و اظهار امیدواری کرده با تصویب و ابلاغ سند ملی سلامت «روانی – اجتماعی» دانشجویان توسط وزارت علوم و تصویب جایگاه دفاتر مشاوره در هیئتهای امنای دانشگاهها، فعالیت مراکز مشاوره شاهد تحولی اساسی شود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0