ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره محیط زیست خلیلآباد گفت: خشکسالی، تخریب و تغییر زیستگاه باعث کاهش جمعیت حیات وحش شهرستان خلیلآباد شده است.
سعید شفیعیان در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: چون خلیلآباد مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیطزیست ندارد، به همین خاطر سرشماری وحوش در این شهرستان انجام نمیشود و این موجب شده آمار دقیق و مستدلی از مهاجرت یا جمعیت وحوش نداشته باشیم.
وی اظهار کرد: بسیاری از مسائلی که با عنوان تعارض انسان و حیاتوحش مطرح میشود حاصل ورود انسان به زیستگاههای طبیعی است نه اینکه وحوش به سکونتگاه انسان وارد شده باشد.
رئیس اداره محیط زیست خلیلآباد با اظهار تأسف از اینکه مرغوبترین زیستگاههای حیات وحش تبدیل به اراضی زراعت و باغی شده، عنوان کرد: در مواردی کمبود غذا به خاطر خشکسالی، شکار غیرمجاز در زیستگاه اصلی آنها و وجود منابع غذایی حاصل از دفع غیراصولی پسماند در اطراف سکونتگاهها موجب شده حیوانات به اطراف شهر و روستا کشانده شوند.
وی ادامه داد: شهرستان کاشمر همسایه شرقی و بردسکن همسایه غربی خلیلآباد هستند و از سمت شمال متصل به ارتفاعات کوهسرخ شده و با دشتها و کویر شهرستانهای بجستان و مهولات در جنوب هممرز است.
شفیعیان گفت: وجود ارتفاعات در شمال شهرستان، دشتهای حاصلخیز که بیشتر در میانه آن قرار دارد و همچنین کویر و دشت نمک در جنوب شهرستان باعث شکلگیری زیستگاهها و رویشگاههای متنوعی شده و خلیلآباد را به یک خراسان خلاصه شده تبدیل کرده است.
وی افزود: خلیلآباد در شمال رویشگاه تمشک، بادامشک و ارغوان و در میانه جنگلهای تاغ زیبا و در جنوب شور و اسفناج وحشی دارد. همچنین کل، بز، قوچ و میش وحشی در ارتفاعات آن و آهو و عروس پرندگان ایران یعنی هوبره در جنوب آن زیست میکند.
رئیس اداره محیط زیست خلیلآباد تصریح کرد: هر چند در محدوده شهرستان خلیلآباد مناطق چهارگانه حفاظتی محیط زیست تعریف نشده اما قسمتی از منطقه شکار ممنوع نوبهار مهولات و قسمتی از منطقه شکار ممنوع سید مرتضی کاشمر در حدود مرزهای سیاسی این شهرستان واقع است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه شکار در تمام عرصههای شهرستان منوط به ضوابط و مقررات خاص خود از جمله صدور پروانه شکار و صید است اما تا کنون پروانه شکاری در خلیلآباد طی امسال و سال گذشته صادر نشده است.
شفیعیان با بیان اینکه خلیلآباد زیستگاه گونههایی از پستاندارانی چون پلنگ، قوچ و میش و کل و بز وحشی، گربه وحشی و پرندگانی چون کبک و تیهو، هوبره و انواع عقابهاست، گفت: برخی از گونههای مشاهده و ثبت شده در شهرستان مانند هوبره، کرکس مصری و عقاب صحرایی در فهرست گونههای در معرض خطر جهانی قرار دارد.
وی یادآور شد: هر چند تاکنون یوزپلنگ آسیایی در این شهرستان مشاهده و ثبت نشده اما با توجه به آثار و مشاهده آن در شهرستانهای بردسکن و بجستان و همچنین رفتار اینگونه حضور آن به ویژه در بخشهای جنوبی شهرستان بعید نیست.
رئیس اداره محیطزیست خلیلآباد ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۶ پرونده زیست محیطی به مرجع قضایی شهرستان ارجاع شده که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال از ناحیه شکارچیان به محیط زیست ضرر و زیان و خسارت وارد شده است.
وی گفت: این میزان غیر از مبالغی است که برای جریمه باید پرداخت کنند، سه پرونده دیگر هم در سایر حوزههای حفظ محیط زیست از جمله شروع به شکار در حال مراحل پایانی رسیدگی و در انتظار صدور حکم است.
انتهای پیام