کتاب «نماز و ادب» به زبان بنگالی در بیستوپنجمین شماره از ماهنامه «نشر بنگال» رایزنی فرهنگی کشورمان در بنگلادش معرفی شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بیستوپنجمین شماره از ماهنامه «نشر بنگال» رایزنی فرهنگی کشورمان در بنگلادش که با هدف رصد و پایش جامعه و فرهنگ بنگلادش در حوزه نشر کتاب طراحی شده است؛ کتابهای جدیدی که در بنگلادش و به زبانهای بنگالی و یا انگلیسی به چاپ رسیدهاند، معرفی میشوند.
کتاب «نماز و ادب» توسط آ.ک.ام. راشد الزمان به زبان بنگالی ترجمه و از سوی انتشارات وایزمن در ۵۴۴ صفحه با تیراز ۱۰۰۰ نسخه منتشر شده که در بیستوپنجمین شماره از ماهنامه «نشر بنگال» شرح داده شده است.
در مقدمه این اثر آمده است: نماز در حقیقت ایستادن بنده در مقابل خداست که با خدا گفتگو و راز و نیاز خود را به درگاه خدا ارائه میکند تا خداوند گناهان او را ببخشد و او را از اعمال خلاف و منکر مصون بدارد. لذا برای اینکه نماز به درستی انجام شود و در آن خشوع و خضوع رعایت شود، یادگرفتن آداب نماز ضروری است که در این کتاب، اساساً سه موضوع احکام، آداب نماز و آداب اجتماعی آن جمع آوری شده است.
ویژگیهای کتاب
۱-گرایش کتاب: احکام و مسائلی که در این کتاب ارائه شده است از فتاوای مذهب جعفری جمع آوری شده است.
۲- منابع کتاب: از کتابهای مفاتیح الجنان و بقیة الصالحات شیخ عباس قمی، آداب الصلاة امام خمینی، آموزش احکام سید علی خامنهای، میزان الحکمة، مصباح الشریعة و منابع حدیثی دیگر اهل بیت(ع) به عنوان مرجع این کتاب استفاده شده است.
۳- بحث اصلی کتاب: بحث اصلی کتاب احکام نماز، آداب نماز و آداب اجتماعی است که در بخش احکام نماز: ترتیب نماز واجبات و نوافل و تعقیبات آنها ذکر شده است و همچنین برای مشتاقان نماز و اعمال روزهای ویژه آداب متنوعی بیان شده است.
۴- در این کتاب برای یک موضوع اعمال، دعاهای چندگانه ارائه شده است تا مؤمنان بتوانند برای خود اعمال مناسبی را اختیار کنند. امّا نویسنده کتاب به مؤمنان پیشنهاد کرده است که هر کس برای عملی کردن اعمال خود برنامه ریزی مناسب داشته باشد.
۵- آداب مختلف نماز و اجتماع: در این کتاب علاوه بر آداب نماز بعضی از آداب روزمره را از نظر اسلام مطرح نموده است که با رعایت آنها یک مؤمن میتواند خود را نزد خدا عزیز بدارد، در آخرت خیر و برکت آن را دریافت کند و در این دنیا نیز خودش یک انسان مسئولیت پذیر بشود و تأثیر آن را در اجتماع ببیند.
۶- موضوعات کتاب: در این کتاب ۴۹ تا موضوع تشریحاً بحث شده است از جمله: ضرورت نماز، طهارت، اذان و اقامه، انواع نماز، اوقات نماز، مسائل مرتبط با نماز، خشوع و خضوع، نمازهای نافله، نماز جماعت، نماز میت، نماز عید فطر و عید قربان، طواف و نماز آیات، نماز قضا برای خود و والدین، نماز نذری و نماز استسقاء، نماز خوف، نماز شب، نماز روزهای هفته، نماز های ویژه یوم الله، نمازهای ویژه روز جمعه و ادعیه بعضی از دعاها، آداب و اعمال.
۷- ویژگی متون عربی: دعاها، ذکرهای نماز، آیات و … که در این کتاب ذکر شده و همراه متن عربی، ترجمه بنگالی نیز ارائه شده است.
۸- در آخر کتاب، ۴ صفحه ملحق شده است که در آنها شجره نامه امام مهدی (عج) تا پیامبر اکرم (ص) و اطلاعات مختصر از ۱۴ معصومین (ع) در دو جدول جداگانه بیان شده است.
انتهای پیام