تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 28 اکتبر 2021 - 22:49
کد خبر : 28281

کشت حبوبات در اردبیل رونق گرفته است

کشت حبوبات در اردبیل رونق گرفته است

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از رونق کشت حبوبات و غلات دانه‌ریز در دشت اردبیل به همت کشاورزان و زارعین خبر داد. خلیل نیکشاد  20  خرداد در جریان بازدید فرماندار اردبیل از مزارع کشت حبوبات در خشکه‌رود اردبیل اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت خشک و نیمه خشکی را در کشور و استان

کشت حبوبات در اردبیل رونق گرفته است

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از رونق کشت حبوبات و غلات دانه‌ریز در دشت اردبیل به همت کشاورزان و زارعین خبر داد.

خلیل نیکشاد  20  خرداد در جریان بازدید فرماندار اردبیل از مزارع کشت حبوبات در خشکه‌رود اردبیل اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت خشک و نیمه خشکی را در کشور و استان اردبیل شاهد هستیم، ضرورت دارد از کشت و زرع محصولات پر آب‌بر جلوگیری کرده و با توجه به تغییرات اقلیمی و بارش کم باران و نزولات جوی به سمت تولید محصولات کم آب‌بر حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: در دشت اردبیل کشت هشت تا 10 گونه محصول زراعی از نوع غلات دانه‌ریز و حبوبات رونق گرفته به گونه‌ای که بازدهی آن در کوتاه‌ مدت و میان مدت دو تا سه برابر وضعیت فعلی خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: یکی از رویکردهای سازمان جهاد کشاورزی مصرف بهینه آب در مزارع است که در این زمینه نیز توسعه سامانه آبیاری نوین در دشت اردبیل هدف‌گذاری شده است.

نیکشاد افزود: تاکنون بیش از چهار هزار هکتار از اراضی در دشت اردبیل به سیستم نوین آبیاری مجهز شدند تا راندمان تولید و همچنین بازدهی محصول افزایش یافته و یک شرایط مناسبی را در صرفه‌جویی آب تا 80 درصد شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: کارشناسان و متخصصان حوزه کشاورزی با برنامه‌های آموزشی و ترویجی سعی می‌کنند تا کشاورزان را ترغیب و تشویق به کشت محصولات کم آب‌بر کنند تا با توجه به خشکسالی، تنش آبی و افزایش دما در سال‌های اخیر بتوان از وضعیت بحرانی خارج شد.

نیکشاد اضافه کرد: در حال حاضر در دشت اردبیل کشت چغندر قند، گلرنگ، کلزا و همچنین غلات دانه‌ریز نظیر ماش، نخود و سایر محصولات رونق مضاعفی گرفته و کشاورزان سعی می‌کنند به تناسب کشت سایر محصولات این غلات را نیز در اراضی حاصلخیز خود کشت و زرع کنند.

وی به توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و ادامه داد: در سال‌های اخیر با پرداخت 80 درصد تسهیلات از سوی بانک‌های عامل نوسازی در این حوزه با قوت و قدرت آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها