تاریخ انتشار : جمعه 29 اکتبر 2021 - 1:17
کد خبر : 29015

کشت محصولات پرآب‌بر مساوی با برداشت زیان

کشت محصولات پرآب‌بر مساوی با برداشت زیان

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان گفت: با توجه به کاهش بارندگی و پایین بودن سطح آب‌های زیرزمینی، کشت محصولات پرآب‌بر سبب زیان کشاورزان می‌شود. اسماعیل افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت آب در دو بخش سطحی و زیرزمینی، اظهار کرد: مجموع بارندگی‌ها تا روز ۱۸ خردادماه سال آبی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ حدود

کشت محصولات پرآب‌بر مساوی با برداشت زیان

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان گفت: با توجه به کاهش بارندگی و پایین بودن سطح آب‌های زیرزمینی، کشت محصولات پرآب‌بر سبب زیان کشاورزان می‌شود.

اسماعیل افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت آب در دو بخش سطحی و زیرزمینی، اظهار کرد: مجموع بارندگی‌ها تا روز ۱۸ خردادماه سال آبی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ حدود ۱۹۹ میلی‌متر است که در مقایسه با بارندگی دوره مشابه در سال آبی ۱۳۹۸ – ۱۳۹۹ که حدود ۳۵۹ میلی‌متر بود، حدود ۴۴ درصد منفی است که به تبع آن کاهش آورد رودخانه‌ها و کاهش آب پشت سدها را شاهد هستیم.

وی با اشاره به وضعیت رودخانه‌های استان، افزود: ورودی روان‌آب‌ها کاهش چشم‌گیری داشته است و این کاهش، زنگ خطر برای کشاورزانی است که از حق‌آبه‌های سنتی استفاده می‌کنند تا از کشت محصولات پرآب‌بر خودداری کنند؛ چراکه سطح آب‌های زیرزمینی و روان‌آب‌ها کاهش یافته و امکان آبیاری این محصولات وجود ندارد.

این مسئول در رابطه با تامین آب تابستان امسال، ادامه داد: در بحث آب شرب با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب سعی داریم تا با مدیریت آب خروجی سدها، مانع قطعی آب شویم. باید توجه داشت که آب سه شهر زنجان، ابهر و خرم‌دره از سدهای تهم و گلابر تامین می‌شود و کاهش در حجم آن می‌تواند مشکلاتی را برای تامین به وجود آورد.

مدیرعامل شرکت آب‌ منطقه‌ای زنجان با اشاره به افت ۷۱ سانتی‌متری آب‌های زیرزمینی، تصریح کرد: بارندگی‌های دو سال اخیر منجر به افزایش نسبی ارتفاع آب شد ولیکن مجدداً کاهش بارش‌ها و شروع به‌ کار زودهنگام چاه‌های کشاورزی، افت سطح آب‌های زیرزمینی را به‌ دنبال داشته است که در فاصله زمانی اواخر شهریور و مهر، آمار آن متعاقباً اعلام خواهد شد.

افشاری خاطرنشان کرد: دشت ابهر بحرانی‌ترین دشت استان بوده و میزان افت سالیانه این دشت یک متر و ۴۰ سانتی‌متر است. عمده فشارهای وارد شده به منابع آبی، برداشت‌های بیش از اندازه و به صورت غیرمجاز بوده و یکی از راهکارهای تقویت سفره آب‌های زیرزمینی، تغذیه مصنوعی است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها