تاریخ انتشار : دوشنبه 27 دسامبر 2021 - 18:20
کد خبر : 178136

کمبود نیروی انسانی دارای مهارت مورد نیاز بازار صنعت

کمبود نیروی انسانی دارای مهارت مورد نیاز بازار صنعت

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی گفت: وجود نیروی کار ماهر آموزش دیده می‌تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده، زمینه‌های تولید بیشتر و اشتغال مستمر را فراهم کند ولی متاسفانه نیروی انسانی دارای مهارت کافی مورد نیاز بازار صنعت کم است. علی جهانگیری با حضور در محل مرکز آموزش فنی و حرفه ای ۱۵ ( لاله)

کمبود نیروی انسانی دارای مهارت مورد نیاز بازار صنعت

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی گفت: وجود نیروی کار ماهر آموزش دیده می‌تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده، زمینه‌های تولید بیشتر و اشتغال مستمر را فراهم کند ولی متاسفانه نیروی انسانی دارای مهارت کافی مورد نیاز بازار صنعت کم است.

علی جهانگیری با حضور در محل مرکز آموزش فنی و حرفه ای ۱۵ ( لاله) تبریز ضمن بازدید از کارگاه‌های آموزشی طلا و جواهر سازی و تئاتر، با مدیران، مربیان و کارآموزان دیدار و گفتگو کرد.

وی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از فعالیت‌های مهارتی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان در طول سال‌های گذشته و نقش بی بدیل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تربیت نیروی کار ماهر مورد نیاز جامعه، گفت: برای داشتن اقتصاد خوب در هر جامعه‌ای در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و خدمات حضور و نقش نیروی انسانی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و چنانچه نیروی انسانی ماهر نباشد، می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را در تولید خدمات و محصولات بر جای بگذارد.

وی ادامه داد: برای افزایش کیفیت و راندمان تولیدات به نیروی کار ماهر نیاز داریم تا ضمن تولید محصولات با کیفیت، بازار فروش خوبی نیز از این طریق به دست آوریم.

وی افزود: با توجه به سرعت و رشد تغییرات  اقتصادی در جهان که کشور ما نیز مستثنی از این مقوله نیست، نیاز به آموزش مهارت‌های جدید در حوزه‌های مختلف وجود دارد تا از این طریق بر میزان اثربخشی و بهره وری تولید که منجر به شکوفایی در اقتصاد می‌شود، افزود.

رئیس شورای مهارت استان خاطر نشان کرد: با توجه به فعالیت شورای مهارت استان در حوزه مهارت آموزی، این شورا با حضور دستگاه‌های ذیربط توانسته است تا طبق برنامه ریزی‌های انجام گرفته و جلساتی که برگزار شده، مهارت آموزی را به عنوان موضوعی مهم بحث و تبادل نظر مطرح کند و با توجه به همه گیری بیماری کرونا و محدودیت برگزاری جلسات، پیگیر امور این شورا باشیم.

رضا اختیار وکالتی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان نیز در این دیدار، گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی با وجود کارگاه‌های مختلف مهارتی، آماده ارائه دوره‌های مختلف و متنوع آموزشی را در حوزه‌های مهارتی برای عموم علاقمندان دارد.

وی افزود: مطمئن ترین راه برای رسیدن به یک کسب و کار موفق و بهره مندی از آموزش‌های مهارتی برای علاقمندان و جویندگان مهارت، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح استان است.

وی، از اعتماد صاحبان صنایع  استان به آموزش‌های مهارتی ابراز امیدواری کرد و افزود: در طول سنوات گذشته با همفکری و ایجاد ارتباط دو سویه بین آموزش فنی و حرفه‌ای استان و صاحبان صنایع، با صراحت می‌توان گفت که مهارت آموزی کارگران نقشی موثر و بسیار مهم در چرخه تولید و افزایش بهره وری و کارایی صنایع ایفا می‌کند.

منوچهر اکبرزاده، کارآفرین و مسئول کارگاه مرکز آموزش فنی و حرفه ای ۱۵ تبریز نیز ضمن ابراز خرسندی از فعالیت در حوزه‌های مهارتی منجر به کارآفرینی، گفت: با توجه به نیاز بازارکار به جوانان مهارت محور و ساعی، اکثر مهارت آموزانی که وارد این حرفه می‌شوند، آینده‌ای برای خود ترسیم کرده‌اند که ما نیز در خصوص مسائل اقتصادی، بازاریابی و روابط عمومی، آموزش رفتارهای خرید و فروش و زمینه‌های اشتغالزایی این رشته را برای مهارت آموزان هموار می‌کنیم.

وی افزود: طراحی جواهر مجزا از رشته طلا و جواهر سازی است و کارآموزان می‌توانند ضمن آموزش مبانی این رشته به صورت تخصصی دوره‌های مورد نیاز این رشته را بر مبنای استاندارد سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور فرا بگیرند.

وی افزود: در کارگاه آموزشی طلا و جواهر سازی مرکز صفر تا ۱۰۰ این رشته به هنرجویان و مهارت آموزان ارائه می‌شود و بر این اساس ۵۰ درصد کارآموزان پس از پایان دوره، وارد بازارکار می‌شوند.

اکبرزاده در این خصوص خاطر نشان کرد: کارآموزان در ابتدای ثبت نام ضمن انجام مصاحبه و مشاوره شغلی، جایگاه و آینده مهارت آموزی این رشته که بالای ۱۳ رشته از جمله تعمیرات، طراحی، جواهر سازی و … است، شناخت انواع بازارهای داخلی و خارجی نیز به آنان ارائه می‌شود تا با انگیزه و امید بیشتری آموزش‌ها را فرا بگیرند.

وی اظهار کرد: در راستای ایجاد اشتغال و درآمدزایی و حصول نتیجه از آموزش‌های فرا گرفته، ضمن پیگیری مسیر اشتغال هنرجویان، چنانچه نیاز به دریافت تسهیلات داشته باشند، همکاری و مساعدت‌های لازم از طریق معرفی به مراجع ذیربط انجام می‌پذیرد.

وی تصریح کرد: اشتغالزایی و تولید، مهمترین هدف و رویکرد من در حوزه مهارت آموزی و مهارت افزایی است و معتقد هستم که در این راستا، کارگاه‌های کوچک باید به کارگاه‌های بزرگ تبدیل شوند و در این صورت است که حمایت از بخش خصوصی منجر به رونق اقتصادی خواهد شد.

به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان، خانم نیک تاج، مربی کارگاه طلا و جواهر سازی نیز توضیحات لازم را در خصوص نحوه آموزش استاندارد مهارت این رشته ارائه کرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها