کمتر از ۱۰ درصد بهترین کرک دنیا فرآوری میشود
ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهادکشاورزی سربیشه بیان کرد: با وجود اینکه شهرستان سربیشه یکی از قطبهای تولید کرک کشور است، اما تنها کمتر از ۱۰ درصد از این محصول ارزشمند در بخش مود شهرستان فرآوری و تبدیل به محصولاتی ارزشمند میشود. مریم جوادی بایگی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد مرکز اصلاح نژاد بز
ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهادکشاورزی سربیشه بیان کرد: با وجود اینکه شهرستان سربیشه یکی از قطبهای تولید کرک کشور است، اما تنها کمتر از ۱۰ درصد از این محصول ارزشمند در بخش مود شهرستان فرآوری و تبدیل به محصولاتی ارزشمند میشود.
مریم جوادی بایگی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد مرکز اصلاح نژاد بز کرکی خراسان جنوبی ترویج و حفظ ذخایر ژنتیکی بز کرکی منطقه –رشد کمی و کیفی تولید کرک و تامین مواد اولیه صنایع و کارخانجات و فراهم کردن امکان توسعه پایدار بز کرکی منطقه و همچنین کاهش قطر الیاف کرک به کمتر از 17 میکرون، کاهش درصد مو در کرک و افزایش طول الیاف به بیش از 30 میلی متر، افزایش یکدستی رنگ و گسترش ژنهای مطلوب و کاهش همخونی است.
وی افزود: یکی از پتانسیلهای با ارزش منطقه وجود بز کرکی بومی جنوب خراسان است که مراکز و ایستگاههای اصلاح نژادی به عنوان هستههای بارز ژنتیکی هستند و باعث ایجاد بانک ژن و حفظ نژاد دام است.
جوادی بایگی تصریح کرد: مقاومت زیاد این نژاد به شرایط سخت، توان تولیدی آن در شرایط خشکسالی است، اما شهرت این نژاد به دلیل تولید کرک بوده که در نژادهای خالص بیش از 80 درصد بدن آنها از کرک پوشیده شده است.
وی با بیان اینکه خصوصیت دیگر این بزها تولید شیر و دوقلوزایی است، اظهار کرد: مهمترین استفاده کرک در تهیه لباسهای زمستانی است؛ لباس تهیه شده از کرک، بسیار زیبا سبک، گرم و ظریف است؛ به همین سبب مشتریان زیادی در کشورهای خارجی دارد.
جوادی بایگی با بیان اینکه کرک خاصیت جذب رطوبت دارد، تصریح کرد: همچنین به آسانی شعله ور نمیشود؛ به همین دلیل در صنعت هم از آن استفاده میشود.
وی افزود: خاصیت کرک باعث بالا رفتن آن در دنیا شده است؛ کرک مو کشی شده و تمیز با قیمتهای بسیار بالایی در دنیا خرید و فروش میشود.
مدیر جهادکشاورزی سربیشه در خصوص میزان کرک تولیدی گفت: میزان تولیدات شهرستان 12 تن کرک و 15 تن مو در سال است؛ همچنین میزان تولید کرک ایستگاه بز کرکی در سال گذشته 130 کیلوگرم بوده و تولید کرک ایستگاه در سال 1400، 170 کیلوگرم خواهد بود.
جوادی بایگی اظهار کرد: تولید کرک خالص بز ماده ایستگاه بز کرکی به ازای هر راس ۵۵۰ تا ۷۰۰ گرم بوده و تولید کرک خالص بز نر ایستگاه بز کرکی به ازای هر راس ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ گرم است.
وی یادآور شد: در راستای استفاده از این محصول بی نظیر، اولین خانه برک ایران نیز در شهر مود شهرستان سربیشه برای آموزش نسل جدید و میانسال راهاندازی شده است تا بتوانیم در بحث فرآوری حرکت کنیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0