ایسنا/سمنان استاندار سمنان معتقد است که مصرف بهینه منابع آبی موجود و همچنین تامین کسری از منابع خارج از استان، تنها راه برونرفت استان از معضل کم آبی و رفع مشکلات و محدودیتهای موجود است.
علیرضا آشناگر، ۱۸ خردادماه، در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی در استان با بیان اینکه استان ما بر اساس گزارش اعلامی، جز استانهایی است که دچار کم آبی است، اظهار کرد: برای توسعه صنعت و آب شُرب، کسری آب باید از منابع خارج از استان تامین شود و راهی جز این نداریم.
وی ادامه داد: خشکسالیها به صورت طبیعی خیلی از مناطق این استان را تحت تاثیر قرار داده و برخی مناطق نیز در وضیعت بحرانی قرار دارند.
آشناگر با اشاره به چرایی کمبود منابع آبی این استان و تشدید آن در سال جاری تاکید کرد: روان آبهای موجود در استان ۳۴ درصد کاهش داشته که رقم قابل توجهی است، بارندگی کم شده و تبخیر بالا نیز به واسطه گرمای هوا وجود دارد و سطح آب آبرفتها نیز کاهش یافته، طبیعتا در چنین شرایطی، راهی جز مصرف بهینه آب در استان و تامین کسری از منابع خارج از استان وجود ندارد.
رئیس شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی در استان اضافه کرد: در بعضی از شهرستانها ، ما از همین امروز دچار تنش آبی نیز هستیم، اقدامات لازم در خصوص تامین آب شرب در حال انجام است اما متاسفانه در بحث آب کشاورزی نیز امروز با این امر مواجه شدیم که نیازمند تدابیر ویژه است.
استاندار سمنان عنوان کرد: مکاتبه ای با معاون اول ریاست جمهوری صورت گرفته و ابلاغ این نامه توسط ایشان به سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام شده تا استان سمنان در شمار: استانهایی که تحت تاثیر خشکسالی است، قرار گیرد و برنامههای تنش آبی در استان اجرا شود.
وی با بیان اینکه تامین آب از دریای خزر، امروز به مراحل خوبی رسیده، ابراز امیدواری کرد: انشالله در دولت آینده با همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این مهم پیگیری و اجرایی شود.
آشناگر گفت: به دلیل کم ابی در استان، برخی صنایع همچون صنعت فولاد، به هیچ عنوان نباید در استان ورود کنند؛ یک مورد پروژه های بسیار مطلوب در این حوزه نیز که درخواست مجوز داشت، منوط به استفاده از ظرفیت پسآب شهرستان سمنان شد، علاوه بر این نیاز است تا موارد و مسائل پیرامون این مهم طی جلسه ای ویژه رسیدگی و بررسی شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: سد فینسک در مهدیشهر، چشمه های قطری در شاهرود و سد کالپوش برای تامین اب شاهرود و میامی، از جمله منابعی استان است که باید به نحو صحیح و درست مورد استفاده قرار گیرند.
استاندار سمنان افزود: پروژه تامین آب از چشمه های قطری با هزینه ۳۴ میلیارد تومان اعتبار در سالهای دور، از پروژه های بسیار بزرگ آبی در شرق استان است که در این مسیر مقاومتهای غیرمنطقی صورت گرفته که نمایندگان لازم است نسبت به این مهم و سایر منابع موجود آبی در استان به عنوان مطالبه مردم، حساسیت داشته باشند تا بتوانیم از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
وی با تاکید بر این مهم که محصولات کشاورزی ما باید به سمت استفاده از روشهای و تجهیزات نوین آبیاری گام بردارند، بیان کرد: تقریبا همه چاههای آب در استان دارای کنتور هوشمند بوده و مدیریت خوبی در این خصوص در حال انجام است اما نیاز است تا تزریق منابع آبی برای استان صورت گیرد.
وی همچنین در پاسخ به ارائه گزارش از سوی آب و فاضلاب استان و شهرداری در خصوص اجرای طرح پساب شهرستان سمنان، نسبت به طولانی بودن زمان اجرایی شدن طرح در خلال برنامه زمانبندی عملیاتی، انتقاد کرد و بر تسریع در اجرایی شدن این مهم تاکید کرد.
استاندار سمنان در پایان گفت: برخی از روستاهای استان در شاهرود، میامی و دامغان با امر کم آبی و با مشکلاتی مواجه هستند که سازمان برنامه باید نسبت به تامین اضطراری منابع اعتباری اقدام کند تا با همکاری مجموعه امور منابع آب و آبفا، مشکلی برای مردم بوجود نیاید.
منبع:ایسنا