تاریخ انتشار : دوشنبه 25 اکتبر 2021 - 23:03
کد خبر : 20891

۲۵ درصد برق کردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

۲۵ درصد برق کردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اعلام کرد که ۱.۶ درصد مشترکین برق کردستان با حدود ۱۱ هزار اشتراک به بخش کشاورزی مربوط است که حدود ۲۵ درصد انرژی استان را مصرف می‌کنند که مدیریت در این بخش می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. هیوا لهونیان روز یکشنبه ۹ خرداد در جلسه مشترک شرکت توانیر کردستان با سازمان

۲۵ درصد برق کردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اعلام کرد که ۱.۶ درصد مشترکین برق کردستان با حدود ۱۱ هزار اشتراک به بخش کشاورزی مربوط است که حدود ۲۵ درصد انرژی استان را مصرف می‌کنند که مدیریت در این بخش می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

هیوا لهونیان روز یکشنبه ۹ خرداد در جلسه مشترک شرکت توانیر کردستان با سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد که هرگاه اطلاعات لازم در اختیار مردم قرار گیرد، مدیریت بسیار قابل توجهی را از آن‌ها شاهد خواهیم بود و در اجرای طرح‌های مختلف شرکت توانیر این موضوع ثابت شده است.
وی با بیان اینکه صرفه‌جویی به معنی یافتن مدل‌های به صرفه اقتصادی است، افزود که ایران یکی از کشورهای بد مصرف دنیاست و فاصله زیادی میان بد مصرفی تا صرفه‌جویی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با بیان اینکه ایران در بخش خانگی ۵ برابر بخش خانگی کشورهای اروپایی برق مصرف می‌کند، تصریح کرد که مصرف برق در ایران ۲.۸ برابر، آب ۲ برابر، گاز ۲.۸ برابر و بنزین ۶ برابر استاندار جهانی است.
وی با بیان اینکه رشد مصرف انرژی ایران پس از کشورهای چین و کره جنوبی در مقام سوم قرار دارد عنوان کرد که شرکت توانیر با رشد مصرف مشکلی ندارد اما متاسفانه رشد مصرف انرژی در ایران در بخش تولید و صنعتی صورت نمی‌گیرد.
لهونیان با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از احتمال ثبت بیشترین دماهای ۵۰ سال اخیر در جهان است ادامه داد که افزایش ۱ درجه‌ای دمای هوا موجب افزایش یک هزار مگاواتی برق می‌شود که افزایش ۵ درجه‌ای هوا معادل مصرف ۱۰ برابری زمان پیک استان کردستان است.
وی با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی ظرفیت سدها خاطرنشان کرد که استفاده از ظرفیت تولید برق در سدها بستگی به بارش‌ سالیانه دارد و حتی در زمان‌های پربارش نیز استفاده از این نیرو با محدودیت مواجه است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: مصرف‌های ناشناخته و ناگهانی برق همانند تولید رمزارز ها یکی از مشکلات شرکت توزیع نیرو است و برآوردها حاکی از آن است ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از ظرفیت برق کشور به استخراج رمزارزها اختصاص می‌یابد.
وی اظهار کرد که انشعاب‌های غیرمجاز یکی دیگر از مشکلات شرکت توزیع نیرو برق است که خوشبختانه با تلاش نیروهای برق کردستان این انشعابات برچیده شده‌اند.
لهونیان با بیان اینکه سال بسیار دشواری در پیش است و باید مدیریت بحران صورت گیرد افزود که میانگین رشد مصرف از سال ۹۳ تا سال ۹۹ در ماه‌های فروردین و اردیبهشت حدود ۱.۸ درصد بوده که امسال این رقم در کشور ۲۲ درصد بوده و در کردستان ۲۵ درصد برآورد شده است.
وی تصریح کرد که نیاز مصرف پیش‌بینی شده ۶۶ هزار مگاوات بوده و این در حالی است که ظرفیت کل نیروگاه‌های کشور ۵۸ هزار مگاوات است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه در زمستان‌های گذشته ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات برق مازاد به منظور صادرات تولید می‌شد، عنوان کرد که کمبود گاز در فصل زمستان و در مدار ماندن نیروگاه‌های سیکل ترکیبی موجب شد تا تعمیرات این نیروگاه‌ها در فصل کم کار خود صورت نگیرد و این نیز بر مشکلات کنونی شرکت توانیر افزوده است و تعمیرات آن‌ها هم‌اکنون انجام شده و موجبات کاهش ۸ تا ۹ هزار مگاواتی برق را فراهم کرده است.
وی ادامه داد که نیروهای متخصص صنعت برق با تمام توان مشغول تعمیرات این نیروگاه‌ها هستند که تا هفته آینده دوباره وارد مدار تولید شوند.
لهونیان خاطرنشان کرد که خروج نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از مدار موجب شد تا از ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی برای جبران کمبودها استفاده شود که برخلاف سال‌های گذشته از این ظرفیت در فصل بهار و نه در مرداد و شهریور ماه استفاده شده است.
وی گفت: ۱.۶ درصد مشترکین برق کردستان با حدود ۱۱ هزار اشتراک به بخش کشاورزی مربوط است که حدود ۲۵ درصد انرژی استان را مصرف می‌کنند که مدیریت در این بخش می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اظهار کرد که ۳۰ درصد مصرف کل کشور به سیستم‌های سرمایشی مربوط است و صرفه‌جویی در این بخش می‌تواند تا ۵ هزار مگاوات نیز باشد.
وی با بیان اینکه هر درجه کاهش دمای کولر گازی مصرف انرژی را ۵ درصد افزایش می‌دهد افزود که با قراردادن کولرهای آبی در دور کند و تنظیم کولرهای گازی در دمای
۲۵ درجه سانتیگراد می‌تواند به صرفه‌جویی مناسبی منتهی شود.
لهونیان با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد مشترکین برق کردستان از دو بخش خانگی و تجاری است تصریح کرد که با کاهش ۱۰۰ وات مشترکین این دو بخش ۷۰ مگاوات صرفه‌جویی می‌شود که در این صورت قطعی برق نخواهیم داشت.
وی عنوان کرد که ادارات سیستم‌های روشنایی خود را به صفر برسانند و از نور طبیعی برای روشنایی استفاده کنند، همچنین اتمام ساعت اداری پیش از ساعت ۱۳ یکی از پیشنهادهای شرکت توزیع نیروی برق است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به وجود ۱۵۰ مگاوات ظرفیت ژنراتورهای اضطراری ادارات استان و عدم قطعی برق درصورت استفاده از آن ادامه داد که بنابر آن بوده که از این ظرفیت طی روزهای آینده استفاده شود، اما تاکنون نیم‌ مگاوات وارد مدار شده است.
وی با بیان اینکه قطع برق خانگی از خط قرمزهای شرکت توزیع نیروی برق است، خاطرنشان کرد که قطعی برق ۴ ساعته بخش کشاورزی در دوران پیک مصرف می تواند در مصرف بار در این دوران بحرانی بسیار موثر باشد.
فرید سپری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه خشکسالی سال زراعی جاری در نوع خود بی سابقه بوده اظهار کرد که از ۱۵ اسفند ماه بارندگی موثری در کردستان اتفاق نیافته و یکی از خشک‌ترین فرودین‌ ماه‌های اخیر ثبت شده است.
وی با اشاره به افزایش ۴ درجه سانتیگرادی متوسط درجه حرارت افزود که افزایش هر درجه حرارت میانگین برابر است با افزایش ۱۵ درصدی نیاز آبی گیاهان که این مورد بر تنش آبی می‌افزاید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های همه کشورهای دنیاست، تصریح کرد که برای حل مشکل برق کشاورزان قروه و دهگلان که چاه آب داشتند مکاتبات مستمری با شرکت توزیع نیروی برق صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه کردستان گندم ۱۴ استان دیگر کشور را تامین می‌کند، عنوان کرد که طولانی شدن قطعی برق در بخش کشاورزی می‌تواند به امنیت غذایی لطمه وارد کند پس باید حداکثر هماهنگی و برنامه‌ریزی درخصوص توزیع برق به واحدهای کشاورزی صورت گیرد.
سپری با اشاره به ضرورت استفاده از پنل‌های خورشیدی در پایان یادآور شد که تامین سوخت واحدهایی که ژنراتور اضطراری دارند به جد پیگیری می‌شود.
انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها