۷ نکته درباره تاثیر تغییرات جوی بر خلق و خو و جسم انسان
پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که شرایط سخت اقلیمی احساس رفاه انسان را تحت تاثیر قرار میدهد و شرایط آب و هوایی، دمای هوا، طوفان و… تاثیر مستقیمی بر احساس فیزیکی و روانی انسان دارد. به گزارش ایسنا، وضع هوا بیش از آنچه که فکر میکنید بر سبک زندگی انسان تأثیر دارد. پژوهشی جدید نشان میدهد
پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که شرایط سخت اقلیمی احساس رفاه انسان را تحت تاثیر قرار میدهد و شرایط آب و هوایی، دمای هوا، طوفان و… تاثیر مستقیمی بر احساس فیزیکی و روانی انسان دارد.
به گزارش ایسنا، وضع هوا بیش از آنچه که فکر میکنید بر سبک زندگی انسان تأثیر دارد. پژوهشی جدید نشان میدهد که دما و شرایط محیطی بر احساس فیزیکی و روانی انسان تاثیرگذار است.
پژوهشکده هواشناسی کشور در مقالهای آورده است که همزمان با عادی شدن شرایط سخت اقلیمی که واقعیتی است از تغییرات جوی، احساس رفاه انسان نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. به عنوان نمونه هرچه هوای محیط خنکتر باشد، خواب شما نیز بهتر خواهد بود. یک دانشمند علوم محیط زیستی در آمریکا میگوید که دمای بهینه برای خواب ۱۵ تا ۲۰ درجه سلسیوس است چون در این دما گرمای بدن کاهش مییابد و مغز آماده خواب میشود. در مقابل هوای گرم و مرطوب توانایی انسان برای برخورداری از خوابی مطلوب را کاهش میدهد.
بر اساس این گزارش آب و هوای طوفانی نیز خواب را مختل میکند چرا که سر و صدا و رعد و برق ازجمله عوامل برهم زدن خواب هستند.
افراد ساکن در مناطقی که شرایط جوی حدی مانند طوفان، کولاک، گرد باد و… در آن بسیار رخ میدهد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به عارضههای روانی هستند. دانشمندان مسائل مرتبط با سلامت روان را بهطور مستقیم با تغییرات آب و هوایی گره میزنند به گونهای که تنها در آمریکا حدود ۲۰۰ میلیون نفر در خطر ابتلا به مشکلات روحی مثل اضطراب هستند که ناشی از مشکلات جوی است.
در ادامه این مقاله به این موضوع اشاره شده است که روزهای روشن و آفتابی تاثیری مثبت بر خلق و خوی انسان دارد. بر اساس پژوهشی که در دانشگاه میشگان انجام شده است، افرادی که دست کم نیم ساعت در روز از هوای خوب بیرون لذت میبرند، خوش خلقتر هستند.
از سویی دیگر دمای زیاد و گرما خطر عوارض قلبی را افزایش میدهد. کم آبی بدن و سکته قلبی هر دو میتواند بر خلق و خوی انسان تأثیر بگذارد و در شرایط حاد منجر به عوارض مغزی شود همچنین پژوهشهای انجام شده نشان داده است که فشار خون در ماههای تابستان در مقایسه با زمستان کمتر میشود، چراکه هوای سرد رگهای خونی را تنگتر میکند و این عاملی است بر افزایش فشار خون.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0