آتشی: لغو مسابقات به سود تیم ملی ایران بود/ بسکتبال برنامه مدون میخواهد
کارشناس بسکتبال ایران گفت: به تاخیر افتادن بازیهایپنجره سومانتخابی کاپ آسیا به سود تیم ملی ایران شد.
عنایت آتشی در گفت و گو با ایسنا، درباره تاثیر لغو و به تاخیر افتادن بازیهای پنجره سوم انتخابی کاپ آسیا روی عملکرد تیم ملی ایران، توضیح داد: به هر حال ملیپوشان آماده بودند که در پنجره سوم شرکت کنند ولی با توجه به اینکه فدراسیون آسیا مسابقات را لغو کرد، به نظر من برای تیم ملی مفید بود. معتقد هستم شرایط به شکلی بود که این لغو بازیها و به تاخیر افتادنش یک مقدار به نفع ما است.
سرمربی سابق تیم ملی درباره دلیل این اظهار نظر خود نیز گفت: ما دو بازیکن شاخص و اصلی خود یعنی یخچالی و حدادی را به دلیل بازی در لیگهای آلمان و چین در اختیار نداریم، بعلاوه اینکه تعدادی از بازیکنان نیز بیمار بوده و آمادگی صد درصدی نداشتند. یک مقدار تیم آماده نبود که به نظرم این اندکی دیرتر برگزار شدن بازیهای کمک کننده خواهد بود تا تیم یک دستتری را اعزام کنیم.
کارشناس بسکتبال ایران درباره شرایط تیم ملی به نسبت پنجره دوم انتخابی کاپ آسیا گفت: به هر حال طی ماههای اخیر بازیکنان در لیگ بازی کردهاند، برخلاف پنجره دوم که مدتها از لیگ دور بودند. این بار پیش بینی میشد تیم ملی با شرایط بهتری وارد مسابقات شود که متاسفانه بخاطر شرایط کرونایی فعلا مسابقات به تاخیر افتاد. البته همانطور که گفتم این تاخیر میتواند به سود تیم ملی ایران باشد.
او در مورد نبود جانشین مناسب برای بازیکنی چون حدادی نیز گفت: قطعا جانشین حامد حدادی یک چیز استثناعی است، چون فیزیک و تجربه خوب میخواهد. البته خود حدادی هم ۱۵ سال طول کشید تا به چنین مهره ارزشمندی تبدیل شود. اگر چنین بازیکنانی را پیدا کنیم باید در یک شرایط خاص، مثل زمانی که حدادی هم از نظر فنی ضعیف بود روی آنها تخصصی کار شود. خود حدادی زیر نظر مربیانی چون آقای فتحی اختصاصی کار کرد و در یک شرایط مناسب خودش را نشان داد.
آتشی تاکید کرد: پوست اندازی زمان بر است و حداقل مدت ۶ یا ۷ سال طول میکشد تا یک بازیکن پخته شود. به هر حال کار سادهای نیست که یک نفر خودش را به عنوان یک بازیکن ملی در میان ۸۵ میلیون نفر معرفی کند. کار سادهای نیست. بنده در همین مسابقات لیگ امسال دیدم نفراتی که خود را معرفی کردهاند، امیدوار هستم تا یک یا دو سال آینده خودشان را اثبات کنند تا جانشینان مناسبی برای نسل فعلی باشند.
او در پاسخ به این سوال چرا برنامهریزی مناسبی برای تغییر نشل تیم ملی طراحی نمیشود؟ اظهار کرد: برنامهریزی شکل و ساختار دارد. آموزش و پرورش یک منبع بزرگ نیروی انسانی است و باید پایگاهی باشد که همه نیروها در آنجا شروع به کار کرده و همانجا هم استعدادهای مختلف شناسایی شوند. باید نخبه پروری صورت بگیرد و سپس در دانشگاهها تجربه اندوزی کنند چون ما لیگ دانشگاهی داریم. فدراسیونی که هیات استانی آن باید سالن اجرا کند چگونه برنامه ریزی کند؟ کار سخت است و برای پیشرفت باید مثل کشورهای دیگر کار کنیم. باید سرمایه گذاری کافی صورت بگیرد و با دورههای مختلف در هر زمینهای سطح خود را بالاتر ببریم.
آتشی درمورد لیگ برتر امسال نیز اظهار کرد: شاید برخیها به تعداد زیاد تیمهای این فصل ایراد میگیرند، اما تعداد زیاد تیمها فرصت مناسبی برای جوانان است که خودشان را نشان دهند. در مرحله بعد لیگ قطعا کیفیت لازم را هم خواهیم داشت. در حال حاضر با افزایش تیمها تعداد مربیان، بازیکنان و داوران شاغل هم زیاد شد که یک فرصت خوب بود. در مرحله پلیآف تیمها میتواند بازیکنان خارجی بهتری جذب و کیفیت خود را بالاتر ببرند. ضمن اینکه یکی از اتفاقهای خوب لیگ امسال پخش زنده بازیها از طریق رسانه ملی بود.
انتهای پیام