آثار مثبت حرکات کششی بر فشار خون
انجام حرکات کششی میتواند گزینهای بهتر از پیادهروی روزنامه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا یا آنهایی باشد که در معرض خطر ابتلا به این شرایط قرار دارند.
به گزارش ایسنا، عصر ایران به نقل از «ایزی هلث آپشنز» نوشت: «احتمالا درباره ورزش و تاثیرات مثبت آن بر کاهش فشار خون چیزهایی شنیدهاید. پیادهروی منظم به عنوان فعالیتی ساده میتواند به کاهش فشار خون با کاهش سفتی در رگهای خونی که جریان راحتتر خون را موجب میشود، کمک کند. مطالعهای جدید نشان داده است که انجام حرکات کششی میتواند حتی گزینهای بهتر برای افراد مبتلا به فشار خون بالا یا آنهایی باشد که در معرض خطر ابتلا به این شرایط قرار دارند.
حرکات کششی، پیادهروی یا هر دو؟
در این مطالعه هشت هفتهای ۴۰ شرکتکننده با میانگین سنی ۶۱ سال به دو گروه تقسیم شدند. تمام شرکتکنندگان در مرحله یک فشار خون بالا قرار داشتند. پیش از مطالعه، پژوهشگران فشار خون شرکتکنندگان را طی ۲۴ ساعت با یک دستگاه قابل حمل در حالت نشسته و خوابیده اندازهگیری کردند. گروه نخست پنج روز در هفته و روزانه به مدت ۳۰ دقیقه حرکات کششی و گروه دوم پنج روز در هفته و روزانه به مدت ۳۰ دقیقه پیادهروی سریع انجام میدادند. گروهی که حرکات کششی را انجام میدادند، تغییرات چشمگیرتری را در شرایط فشار خون خود شاهد بودند. با این وجود، گروهی که پیادهروی میکردند، چربی بیشتری در ناحیه کمر خود از دست دادند. پس میتوان تصور کرد که پیادهروی و حرکات کششی همراه با هم چه کاری میتوانند انجام دهند.
چرا حرکات کششی اهمیت دارند؟
به گفته کارشناسان، کاهش سفتی در سرخرگها یکی از فواید انجام حرکات کششی است که میتواند بهبود شرایط فشار خون را توضیح دهد. از آنجا که این روزها افراد بیشتری در خانه کار میکنند، خطرات یک سبک زندگی کمتحرک از جمله سفتی عضلات و تاثیر منفی آن بر تحرک فرد بهواسطه نشستن طولانیمدت و کمتر خارج شدن از خانه مورد توجه قرار گرفته است. سفتی عضلات همسترینگ میتواند دامنه حرکت زانوها و پاها را محدود کند که راهرفتن و پیادهروی را دشوارتر میکند. انجام منظم حرکات کششی و افزودن آنها به برنامه روزانه میتواند به حفظ انعطافپذیری عضلات کمک کند.
با افزایش سن، انجام حرکات کششی از اهمیت بیشتری برخوردار میشود زیرا انعطافپذیری طبیعی بدن با گذشت زمان کاهش مییابد. بخشهایی که بیشترین میزان انعطافپذیری را از دست میدهند شامل شانهها، کفلها، ستون فقرات و زانوها میشوند.
افزودن حرکات کششی به برنامه روزانه ساده است. انجام این حرکات به فضای خاصی نیاز ندارد و فشار بیش از حد بر مفاصل بدن وارد نمیکنند که امتیاز بزرگی برای افراد مبتلا به استئوآرتریت (آرتروز) است. همچنین، انجام حرکات کششی به اختصاص زمان زیاد که یکی دیگر از موانع اصلی برای انجام ورزش است، نیاز ندارد. هنگام کسب آرامش عصرگاهی به جای نشستن روی مبل میتوانید روی زمین نشسته و هنگام تماشای تلویزیون یا گوشدادن به موسیقی چند حرکت کششی انجام دهید.
۷ فایده دیگر حرکات کششی
– افزایش انعطافپذیری بدن
– افزایش دامنه حرکت
– بهبود پوسچر (وضع اندامی)
– کمک به بهبود و پیشگیری از کمردرد
– بهبود عملکرد در فعالیتهای بدنی
– کاهش سردردهای تنشی
– استراحت ذهن
منبع:ایسنا