اخبار

آرام‌بخش دردهای سیاتیکی و تقویت کننده اعصاب را بیشتر بشناسید

آرام‌بخش دردهای سیاتیکی و تقویت کننده اعصاب را بیشتر بشناسید

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی گفت: گیاه دارویی تربد، مسهل قوی بلغم و رطوبت‌های رقیق و تسکین دهنده دردهای مفاصل، صفرابر و خارج کننده اخلاط سوخته، مسکن سرفه‌های ناشی از رطوبت معده و مفید برای سیاتیک، آرام‌بخش و تقویت کننده اعصاب است.

حسین راغ آرا در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: تربد گیاه دارویی تب‌بر، مدّر و کمی ملیّن است و به علاوه داروی خوبی برای تسکین دردهای مفاصل و نقرس و روماتیسم است.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با بیان اینکه ساقه و سرشاخه‌های له شده و گرم گیاه را پس از وضع حمل برای معالجه کولیک و همچنین برای بازسازی نسوج به پشت زنان می‌اندازند، تصریح کرد: از ریشه گیاه به عنوان مسهل استفاده می‌شود؛ بعلاوه در موارد مارگزیدگی و عقرب‌زدگی نیز به کار می‌رود.

راغ آرا با اشاره به اینکه مسهل بلغم و رطوبت‌های رقیق بوده و برای خارج کردن و کاهش صفرا و اخلاط سوخته نیز مفید است، اظهار کرد: اگر با زنجبیل خورده شود، مسهل بلغم غلیظ بوده و برای پاک کردن بلغم و رطوبت رحم و معده مفید است.

وی با بیان اینکه برای بیماری‌های فلج، ناراحتی‌های اعصاب، سرفه‌های ناشی از رطوبت معده و همچنین برای سیاتیک نافع است، ادامه داد: با روغن بادام و تخم کتان برای قطع سرفه مزمن و درد سینه و با پوست هلیله  کابلی برای مالیخولیا، جنون و صرع مفید است.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی تصریح کرد: توصیه این است که در موقع تهیه ریشه گیاه به صورت دارو از زیاد کوبیدن و گرم کردن آن خودداری شود، چراکه گرد نرم آن به خُمُلهای روده می‌چسبد و گرد نیم کوب آن بهتر است با زنجبیل و شکر سرخ و با آب گرم خورده شود.

راغ آرا با بیان اینکه اگر با نمک می‌خورند باید با آب سرد خورده شود، افزود: اگر کمی از آن را با زنجبیل و نبات، پخته و گرم کنند و کم‌کم بخورند برای سرفه مرطوب و تنگی نفس سرد و تر بسیار مفید است.

وی ادامه داد: طعم ساقه زیرزمینی این گیاه ابتدا بی‌بو و بی مزه است، اما پس از چند لحظه که در دهان بماند تهوع آور می‌شود.

راغ آرا اظهار کرد: نوع مرغوب آن داخلش تهی است؛ یعنی پوست ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد که در کتاب‌های سنتی به آن رد مجوف گویند که سبک و شکننده است، به راحتی ساییده و نرم می شود و رنگ داخل آن سفید است و انواعی که رنگ داخل آن تیره است.

وی افزود: مسهل قوی بلغم و رطوبت‌های رقیق و تسکین دهنده دردهای مفاصل، صفرابر و خارج کننده اخلاط سوخته، مسکن سرفه‌های ناشی از رطوبت معده و مفید برای سیاتیک، آرام‌بخش و تقویت کننده اعصاب است؛ در ضمن برای ناراحتی‌های اعصاب، نقرس، روماتیسم، فلج، کمردرد، سرفه‌های مزمن، تب و مالیخولیا نیز مفید است.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی با بیان اینکه این گیاه تخصصی بر روی بلغم کار می کند ولی گاها صفرا را هم دفع می‌کند، اظهار کرد: اگر خام مصرف شود بیشتر بلغم دفع می‌کند ولی اگر پخته شود بیشتر صفرا دفع می‌کند.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود. در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود. 

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *