آرزوی دیرینه خارج شدن از اتکاء به صادرات نفتی در حال تحقق است
ایسنا/کرمان سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: آرزوی دیرینه خارج شدن از اتکاء به صادرات نفتی به یمن تحریم ها دارد شکل می گیرد و باید تراز تجاری غیرنفتی را افزایش بدهیم که ما را از بیماری هلندی نجات می دهد.
دکتر”حسین مهرابی” امروز ۳۰ بهمن ماه در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان اظهار کرد: صادرات به عنوان موتور رشد اقتصادی مطرح است و بسیاری از کشورها از صادرات برای رسیدن به نرخ رشد بالاتر بهره برده اند.
وی افزود: صادرات می تواند نسبت به سایر بخش های اقتصادی، رشد بالاتر و بلندمدت تری ایجاد کند اما شروطی دارد، اینکه صادرات براساس مزیت های رقابتی شکل بگیرد که عمدتا متکی بر جلوگیری از خام فروشی و … است.
مهرابی تصریح کرد: آرزوی دیرینه خارج شدن از اتکاء به صادرات نفتی به یمن تحریم ها دارد شکل می گیرد و باید تراز تجاری غیرنفتی را افزایش بدهیم که ما را از بیماری هلندی نجات می دهد.
وی بیان کرد: در استان کرمان به جد دنبال حل مشکلات صادرکنندگان و سطح ملی و بین المللی از طریق وزارت امور خارجه هستیم. دسته بندی مشکلات کمک می کند آنهایی که در مقررات انحراف و محدودیت ایجاد می کنند، شناسایی شوند.
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: گاهی نیاز است تصمیمات کلان تبدیل به تصمیم منطقه ای شود. نباید محصولات و کشورهای مختلف همه با یک چوب رانده شوند که در این صورت برخی استان ها مانند کرمان اذیت می شوند که عمدتا صادرکنندگان معدنی و کشاورزی دارد و کرمان با توجه به شرایط و فرصت های خودش باید تجزیه و تحلیل شود.
وی افزود: عملکرد صادراتی نشان می دهد چند درصد از صادرات کرمان از گمرکات استان صادر می شود و تاکید داریم باید جلوی ساز و کارهایی که موجب صدور محصولات استان از سایر گمرکات شود، گرفته شود.
مهرابی با اشاره به اعتبارات صادراتی و گران بودن هزینه تامین مالی صادرکنندگان اظهار کرد: این مسائل باید دنبال و به صادرکنندگان کمک شود، چراکه صادرکنندگان بیکاری را کاهش و عواقب اجتماعی ناشی از بیکاری را کاهش می دهند و در ثواب کاهش بیکاری کشور سهیم هستند.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم این همایش ها برای توسعه صادرات و هماهنگی بیشتر برای افزایش صادرات باشد، گفت: عدد ۱۰ میلیارد دلار صادرات استان کرمان را برای ۱۴۰۲ دور از دسترس نمی دانیم و در این راستا نیاز به مزیت سازی و مزیت های رقابتی داریم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا