اخبار 35

آغاز آموزش «حمایت‌های روانی و اجتماعی در بلایا» به مددکاران اجتماعی شهرداری تهران

مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: دوره‌های آموزشی حمایت‌های روانی و اجتماعی در بلایا ویژه مددکاران اجتماعی شهرداری تهران به منظور اعزام به مناطق سیل‌زده جنوب کشور آغاز شد.

به گزارش ایسنا زینب نصیری افزود: با توجه به سیل‌زدگی بسیاری از استان‌های کشور و تعیین استان تهران به عنوان معین دشت آزادگان استان خوزستان، شهرداری تهران نیز وارد عمل شد و در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز به منظور ارائه حمایت‌های اجتماعی و روانی به هموطنان سیل‌زده و کمک به بازتوانی و توانمندسازی آن‌ها برای بازگشت به زندگی طبیعی، قرار است تیم‌های تخصصی مددکاران اجتماعی، روانشناسان، مشاوران و تسهیلگران اجتماعی به منطقه اعزام شوند.

وی در ادامه گفت: در همین جهت کارگاه آموزشی یک روزه «حمایت‌های روانی و اجتماعی در بلایا ویژه مددکاران اجتماعی شهرداری تهران» در پردیس سلامت منطقه ۱۱ برگزار شد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت این برنامه اظهارکرد: علیرغم بروز سوانح و بلایای طبیعی در کشورمان به نظر می‌رسد مداخله و ورود افراد متخصص برای ارائه خدمات روانی و اجتماعی طی سال‌های گذشته توام با آزمون و خطا بوده و نیازهای آموزشی این افراد بصورت سیستماتیک پاسخ داده نشده است. مداخلات اجتماعی و روانی در شرایط بحران نیازمند تجهیز متخصصان این حوزه به دانش و تخصص مرتبط با ورود به بلایا و شناخت وضعیت منطقه‌ای درگیر این مسئله است. در همین راستا و با توجه به ظرفیت علمی و تعاملی اداره کل سلامت شهرداری تهران با دانشگاه‌ها و انجمن های علمی و تخصصی به نظر می‌رسد مهمترین اقدام، توانمندسازی افراد داوطلب متخصص برای اعزام به مناطق درگیر مسئله است.

وی افزود: هدف بلندمدت آن است که به علت تعامل و آموزش مستمر شرکت‌کنندگان در این کارگاه، تیم تخصصی و حرفه‌ای تشکیل شود تا از این پس هنگام مواجهه با بلایا و حوادث در تهران یا سایر شهرها بتوان از این تیم به‌صورت حرفه‌ای بهره گرفت همچنین مستندسازی و تجربه‌نگاری در اجرا نیز از دیگر ضروریات است که از همه شرکت کنندگان درخواست شد تا تجارب و برداشت‌های خود را هنگام حضور در منطقه یادداشت کنند و برای استفاده در اختیار دیگران قرار دهند.

به گفته نصیری، اولین کارگاه برای مددکاران اجتماعی حوزه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد و قراراست دوره دیگری برای روانشناسان و مشاوران برپا شود.

وی با اشاره به سرفصل‌های آموزشی در بخش اول کارگاه گفت: اهم موضوعات مطروحه در کارگاه آموزشی شامل مقدمه‌ای در ارتباط با مدیریت بحران، چهاردسته اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت بحران شامل شناخت علمی، شناخت قوانین و مقررات، شناخت ساختار، شناخت منابع اجتماعی)، تعریف مفاهیم شامل بحران، مداخله در بحران، قربانی، فاجعه از دیدگاه جامعه شناختی، حمایت اجتماعی، مداخلات روانی و اجتماعی در حوادث و بلایا، مداخلات روانی-اجتماعی شامل تعریف، انواع، اهمیت، اهداف، برای چه کسانی؟ درچه زمانی؟، اصول رفتارهای حمایتی در شرایط بحران، هرم مداخلات روانی- اجتماعی چند لایه‌ای پس از حوادث و بلایا، خودمراقبتی در بلایا، مشکلات امدادگران و ویژگی‌های PTSD بود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود: در بخش دوم نیز شرکت کنندگان به گروههای ۵ نفری تقسیم شدند و به بحث و تبادل نظر در خصوص نکات اساسی برای ارائه خدمات مددکاری اجتماعی، نوع خدمات اجتماعی به گروه‌هایی چون زنان، سالمندان، کودکان، افراد دارای معلولیت،معتادان، افراد دارای بیماری‌های خاص در شرایط بحران همچنین شرح وظایف و انتظاراتی برای مددکاران اجتماعی در بحران پرداختند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، وی در پایان گفت: بر اساس جمع‌بندی نظرات، مهارت‌های مورد نیاز برای مددکاران اجتماعی شامل مهارت ارزیابی (وضعیت، فرد، منطقه، نیازها، مشکلات)، مهارتهای ارتباطی، مهارت دفاع و رهبری، مهارت حل مسئله، تفکر انتقادی، مداخله و مشاوره، مستندات و تشکیل پرونده و مهارتهای سازمانی برشمرده شد. با توجه به مستمر بودن برگزاری این دوره‌ها، افراد متخصص داوطلب مداخله در بحران می‌توانند از طریق ارتباط با اداره کل سلامت شهرداری تهران در این دوره‌ها شرکت کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *